Skip to main content

Begrens USB-tilgang til Windows-datamaskin med Ratool

Begrens USB-tilgang til Windows-datamaskin med Ratool

Geoffrey Carr

Tenk deg at du jobber, føler deg utmattet, du lar skrivebordet ta deg en kopp kaffe bare for å innse at du har returnert dataene du holdt konfidensielt, ikke lenger i sin opprinnelige form. Din venn har tilgang til all informasjon som er lagret på maskinen din. Ganske plaget, er det ikke?

Selv om det kan være nyttig i enkelte tilfeller, er det ikke et valg du lytter til når noen av høyere rang er rundt for å sjekke en viktig post på maskinen din. Vel, hvis du ikke kan si nei, kan du i det minste konfigurere noen restriksjoner på forhånd. Det er her du kan finne Ratool å være til nytte.

Begrens USB-tilgang

Ratool eller Removable Access Tool er et veldig enkelt å bruke bærbart freeware-program som hjelper et individ å beskytte sine konfidensielle data fra å bli kopiert av andre via en USB. Når du laster ned og installerer applikasjonen, presenteres du med et enkelt grensesnitt som har muligheter til enten å deaktivere USB flash-stasjonstilgang midlertidig eller få tilgang til den med begrensede tillatelser eller deaktivere tilgangen helt. Så, når du først starter appen, vil du legge merke til disse 3 forskjellige byttene.

  1. Deaktiver USB Disks Detection. Alternativet er selvforklarende! Det deaktiverer USB-lagring / PenDrive-tilgang til PCen din, slik at maskinen ikke gjenkjenner ekstern lagringsenhet.
  2. Tillat lese og skrive. Dette alternativet er standardalternativet og gir normal tilgang til USB-enheter. Det Tilbakestiller alt tilbake til Normal, slik at din egen USB Storage / Pen-drive-funksjon som vanlig.
  3. Tillat bare lesing. Dette alternativet begrenser brukere fra å skrive noe på USB-enheten, men lar dem få tilgang til all informasjon som er lagret på den, om nødvendig. Dette alternativet er for det meste valgt når du ikke vil at filene på datamaskinen skal kopieres til USB-diskene som er koblet til datamaskinen.

USB-ikonet endrer farge i henhold til det valgte alternativet. Det blir:

  • Grønn - når standardalternativet (Tillat lese og skrive) er i bruk.
  • Gul - Når i modusen Les bare
  • rød - Når i deaktiveringsmodusen Deaktiver USB-disker.

Andre alternativer du kan finne nyttige er:

USB Device Autorun Control. Hjelper med å lagre datamaskinen fra trusler om virusinfeksjoner ved å deaktivere USB-enhetens autorun-funksjon.

Vis skjulte filer på valgt stasjon. Bare trykk på knappen for å sjekke om det er skjulte filer på valgt stasjon

Passord Egenskaper. Endre passordet for å få tilgang til en USB når som helst for å forhindre uautoriserte endringer.

Bare skriv inn et nytt passord og trykk 'Bruk' knappen.

Ratool gratis nedlasting

Du kan laste ned Ratool gratis fra sin hjemmeside.

Hvordan deaktivere eller aktivere USB-porter i Windows 10/8/7 kan også interessere deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin