Skip to main content

Slik sender du penger til venner ved hjelp av Facebooks nye pengeoverføringsfunksjon

Slik sender du penger til venner ved hjelp av Facebooks nye pengeoverføringsfunksjon

Geoffrey Carr

Du kan ikke innse det på grunn av den stilig lanserte lanseringen, men visste du at du kan sende penger til vennene dine ved hjelp av Facebooks nye Messenger Payment-system? Det er riktig, bare ved å klikke på det lille myntikonet nederst på hjørnet av chatten din, kan du overføre nesten alle pengene du vil ha på vennelisten din på et øyeblikk.

Sette opp betalingen

For å sende penger ved hjelp av skrivebordsklienten, start ved å åpne et chatvindu med personen du prøver å sende penger til. Nederst i chatvinduet ser du et ikon som ser ut som en liten mynt. Klikk på dette, og du vil bli møtt av den første spørringen.

Velg hvor mye du vil sende (inntil en grense på $ 500 for nye brukere), og klikk på "Neste".

Hvis dette er ditt første kjøp, blir du bedt om å legge inn ditt debetkortinformasjon via følgende popup-vindu:

Når informasjonen er godkjent, klikker du på betaling, og du er ferdig!

Mottakeren vil ha flere forskjellige alternativer for innbetaling av Facebook-profilen når pengene går gjennom, inkludert å deponere det på en kontrollkonto, eller bruke det på Facebook-varer gjennom selskapets butikk.

I det minste for tiden har Facebook på en eller annen måte klart å holde tjenesten 100 prosent fri for alle sine innenlandske brukere, i påvente av at begge parter bor i USA og debetkortene er registrert hos banker i USA. Internasjonale betalinger vil inneholde en liten tilleggsavgift, som varierer avhengig av de to landene

Administrere dine betalingsinnstillinger

Etter at du har foretatt din første vellykkede betaling, vil Facebook blinke en melding og spørre om du vil kreve at passordet ditt blir oppgitt for eventuelle transaksjoner etter det. Vi anbefaler at du utnytter dette fordi du aldri vet når noen kan hacke inn på kontoen din, og prøv å bruke informasjonen din til å fleece intetanende venner av sin ekstra mynt.

Videre, selv om Facebook automatisk lagrer betalingsinformasjonen din etter den første overføringen, kan du gå inn i dine personlige Betalingsinnstillinger for å fjerne debetkortet for å forhindre at potensielle hackere får hendene på pengene dine og sende det til egne kontoer et sted utenlands.

For å komme til betalingsinnstillingene dine, velg rullegardinmenyen øverst på siden din. Herfra går du til "Innstillinger", hvor du blir møtt av denne skjermen.

En gang her finner du flere forskjellige seksjoner som gjør det mulig å administrere alt om ditt debetkort og tilhørende finansiell informasjon i kategorien Betalinger, uthevet nedenfor.

Her kan du angi valutaen du vil bruke til å behandle betalingene dine, legge til eller fjerne et debetkort, og endre innstillingen for passordet som er knyttet til hver betaling. Du kan også holde øye med transaksjonsloggen din, bare hvis transaksjoner ble gjort uten ditt forutgående samtykke.

Forsiktig: Svindlere fremover

Og som du burde med noen betalingstjenester, vær alltid oppmerksom på svindel. Som Facebook Messenger Betalinger fortsetter å få trekkraft i de første månedene av utgivelsen, dømmer flere hackere og svindlere sine gamle ordninger fra lik PayPal, og i stedet fokuserer deres innsats på det sosiale nettverket og dets 1,4 milliarder uendelige base av daglig brukere.

Hvis noen du kjenner eller som er på vennens liste forsøk på å be om penger fra deg uten forutgående kommunikasjon om mengden først, må du kontakte dem - helst via telefon eller videochat, slik at du kan bekrefte at de er personen som faktisk bruker Kontoen på den tiden. Bare å sende dem en tekst betyr ikke nødvendigvis at du snakker med den rette personen.

Dette går dobbelt for større mengder, og aldri gi ut din personlige informasjon til noen i denne sammenheng med mindre du eksplisitt vet på forhånd at de faktisk er den personen som ber om kontanter.

Facebook dekker mange av de forskjellige typene teknikker som svindlere vil bruke til å prøve og presse deg for penger på sine vanlige spørsmål her.


I det siste har vi sett denne pengeoverføringsfunksjonen dukker opp fra sosiale medier, som enten desperat prøver å diversifisere deres begrensede forretningsmodell (Snapchat, vi ser på deg), eller bare trenger en ekstra kontantstrøm for å begynne å hælde i det er ikke basert på spekulasjon og den såkalte "brukerboblen".

PayPal har selv valgt å støtte Venmo over sin egen mobiltjeneste, og anerkjenner at hvis folk skal betale hverandre på sine telefoner, vil de kanskje også at hele verden skal vite om den. Uansett, i slutten forblir det gamle uttrykket sant: "Når bedrifter konkurrerer, uansett hvem som kommer ut på toppen, til slutt vinner forbrukeren."

Link
Plus
Send
Send
Pin