Skip to main content

Øk WiFi-hastighet og signalstyrke og dekningsområde

Øk WiFi-hastighet og signalstyrke og dekningsområde

Geoffrey Carr

En normal WiFi bør kunne dekke hele hjemmet ditt eller kontoret, slik at du kan bruke det fra hvor som helst og på enheter som bærbare datamaskiner og telefoner. Ikke ofte får du den optimale signalstyrken til ditt trådløse nettverk. Dette kan skyldes ulike faktorer jeg har oppført nedenfor. Denne artikkelen gir hjelp til å utvide området som dekkes av WiFi-signaler.

Øk WiFi-hastigheten

Følg disse trinnene for å forbedre, øke, utvide eller øke Wi-Fi-rutersignalet og rekkevidde hjemme eller på arbeidsplassen uten å bruke noe.

Utvid WiFi-signalområdet med bedre plassering av ruteren

En av de viktigste tingene som skal tenkes når du designer et trådløst nettverk, er å bestemme hvor du skal holde ruteren. Du vil ha alle hjørner av huset ditt eller kontoret dekket slik at folk kan bruke det fra hvor som helst. For det må du sjekke det optimale stedet for ruteren. For å gjøre dette, tegne et grovt oppsett av huset ditt på papir. Se hvor og hvor mange vegger og andre ting fungerer som hindringer.

Hvis ruteren er plassert i et innvendig rom, og du vil bruke den utenfor på verandaen, kan du ikke få de trådløse signalene som bølgene blir drept av alle de veggene og møbelene etc. mellom ruteren og verandaen din.

Sjekk ut bildet ovenfor for å forstå det bedre. Den røde prikken er ruteren og alle rommene er merket med alfabeter. Du kan se hvordan veggene og plasseringen skaper et problem. Oppsettet viser også hvordan du velger optimal plassering for ruteren: et sted som er nesten like langt fra alle dine rom og andre områder som du ønsker dekket av WiFi. Tenk bare på hele dekningsområdet du vil ha, og finn ut hva som er den sentrale posisjonen som gir riktig strøm av signaler i alle retninger, for å utvide Wi-Fi-nettverket.

Juster hindringer for strømning av signalstyrke

Annet enn veggen, ting som din almirahs, vannkjølere og speil etc. svekkes og til og med dreper WiFi-signalene som beveger seg på den måten. Almirahs er for det meste metaller som kan hindre signaler fra å krysse over enheten. Vann demper signaler på 2,4 GHz av noen grunner. Dette er den vanlige frekvensen som brukes av trådløse rutere og til og med andre trådløse ting hjemme hos deg. Speil har et spesielt belegg mot ryggen som absorberer signaler av den frekvensen (2,4 GHz).

Bare sjekk om de kan fjernes fra den usynlige rette linjen mellom ruteren og stedet du vil bruke en WiFi-enhet. Hvis ja, kan du justere elementene for å gjøre det klart og lettere for de trådløse signalene å passere gjennom. Bryte ned vegger vil lette signalflowen, men jeg vil ikke foreslå å gjøre det for å øke signalområdet! I stedet snakker vi om repeaters for å gi signalstyrke tap når de beveger seg gjennom vegger.

Fjern andre trådløse enheter

Som sagt tidligere, går WiFi-signalene på 2,4 GHz. Jeg vet ikke nøyaktig hvordan, men noen rutere gir muligheten til å endre frekvensen til 5GHz. Hvis du kan gjøre det (se ruteren innstillingene i en nettleser), kan ingenting slå det. Men hvis det ikke finnes noe valg i ruteren, prøv å minimere trådløse enheter rundt ruteren og den trådløse enheten du bruker på WiFi. Nesten alle husholdningsapparater - inkludert den trådløse musen, trådløse skrivere og til og med mikrobølgeovner - kjører ved den nevnte frekvensen på 2,4 GHz. Siden du trenger disse enhetene og ikke kan kvitte seg med dem, må du bare sørge for at det er minst mulig innblanding blant alle disse smarte apparatene.

Omnidireksjonelle vs Unidirectional Antenner

Når det gjelder det første oppsettet i bildet ovenfor, hvis antennen er omnidireksjonell, slår den bort halvparten av dine WiFi-signaler ved å sende dem ut av huset. I slike tilfeller skal du gå for enveis antenner. Du kan kombinere enveis antenner med repeaters for å få bedre WiFi signalstyrke i andre rom som ligger på den andre siden av retningen som er satt av enveis antenner.

Bruk gjentakere for å øke WiFi-området

Noen plasserer gjentagere bare på det punktet hvor den opprinnelige bølgefrekvensen er svært lav. Det oppsettet, skjønt fint, vil ikke gi deg sterke nok signaler. Hold repeaters i sonen og hvor signalstyrken er fortsatt litt sterk. På den måten kan du øke WiFi-signaler for å utvide rekkevidden.

Oppgrader nettverkskort og rutere

WiFi fungerer fint når ruteren og nettverkskortene er av samme type. Når du skriver denne artikkelen (7. mai 2014), anses Wireless N best. Rutere og nettverkskort er ikke mye dyrere. Det er mange selskaper som selger dem under $ 100 mens nettverkskort er et sted mellom $ 30 og $ 50 (som publisert på Cisco-siden). Hvis du er villig til å bruke penger, oppgrader til et bedre nettverk, og se hvordan endringen øker ditt Wi-Fi-nettverksdekning.

Sjekk dette hvis din Windows-PC lider av dårlig WiFi-ytelse og dette for å vite hvordan du forbedrer trådløst nettverkssignal på Windows. Endre WiFi Roaming-følsomhet eller aggressivitet for å forbedre Wi-Fi-mottak og ytelse.

Lese: Er WiFi trygt for helsen din?

Gi meg beskjed hvis jeg savnet noe!

Relaterte innlegg:

  • Er WiFi trygt for din helse, barn og hjemme
  • Tips for å sikre ditt WiFi-nettverk - hvem er på min WiFi-gjennomgang
  • Slik konfigurerer du trådløs nettverkstilkobling i Windows 7/8/10
  • Bruk gratis Acrylic WiFi Scanner for sanntids WiFi-nettverksanalyse
  • Sjekk passordstyrken med Kaspersky Online Password Strength Checker-nettsiden

Link
Plus
Send
Send
Pin