Skip to main content

IPhone snarveien som hjelper deg med å nå noe med en hånd

IPhone snarveien som hjelper deg med å nå noe med en hånd

Geoffrey Carr

Da Apple først debuterte iPhone 6 og 6 Plus med sine større skjermer, introduserte de også en funksjon som heter Reachability som gjør det lettere å nå toppen av skjermen når du bruker enheten med en hånd. Det er overraskende, men mange mennesker vet ikke at funksjonen eksisterer, eller tror det er en slags feil når de møter den. Slik bruker du den og hvordan du slår den av hvis du ikke liker det.

De fleste synes å favorisere telefoner med større skjermer, selv i den utstrekning at disse større telefonene noen ganger presser ut salg for tabletter. Likevel kommer de større telefonene ikke uten sine ulemper, hvorav en er at de er litt vanskeligere å bruke enhånds. Skriv inn tilgjengelighetsfunksjonen.

Slik bruker du Reachability

Bruke Reachability kunne ikke vært enklere. Du kan bruke den uansett hvilken skjerm du ser på, enten det er en app, innstillingsskjerm eller bare startskjermbildet.

Alt du trenger å gjøre er å dobbeltklikke på Hjem-knappen. Ikke trykk på knappen - bare to raske, lette berøringer vil gjøre. Skjermen glir ned omtrent halvveis, og setter det som er øverst innen lett tommel rekkevidde. Du kan til og med trekke ned meldingssenteret eller i dag se mens skjermen er i denne posisjonen.

Når du velger en handling (trykk på et ikon, gjør et menyvalg eller hva som helst), går skjermen tilbake til sin opprinnelige posisjon. Du kan også dobbeltklikke på Hjem-knappen igjen for å sende skjermen tilbake til posisjon.

Slik deaktiverer du Reachability

Hvis du ikke bruker Reachability og finner ut at det kommer i veien, er det enkelt nok å deaktivere. Brann opp Innstillinger-appen din og trykk på Generelt.

På siden Generelle innstillinger klikker du på Tilgang.

Og på siden Tilgjengelighetalternativer, bla ned litt og slå av Reachability-veksle.

Det er en praktisk funksjon når du er vant til det (og når du vet hvorfor skjermen din glir ned sånn), men hvis du har store hender eller bare ikke liker det, er Reachability enkelt å deaktivere.

Link
Plus
Send
Send
Pin