Skip to main content

Slik styrer du hjemmekinosystemet med en Logitech Harmony Remote

Slik styrer du hjemmekinosystemet med en Logitech Harmony Remote

Geoffrey Carr

Så du har en fancy ny Logitech Harmony-fjernkontroll, klar til å styre hele hjemmekinoanlegget, men en av enhetene er hjemmekinoanlegg. Ikke bekymre deg: Din Harmony kan også kontrollere PCen din, det er bare ikke umiddelbart åpenbart hvordan.

Avhengig av hvilken fjernkontroll du har, har du noen få muligheter når det gjelder å kontrollere mediekomponenten. Du kan bruke:

  • infrarød: Alle Harmony-fjernkontrollene støtter dette alternativet, og det er den mest allsidige med minst mulig fiddling. Du trenger en USB-infrarød mottaker, som er billig, og hvis du har en ikke-Harmony Hub-fjernkontroll, må du peke på fjernkontrollen i mediasenteret for å kontrollere den. Infrarød kan ha litt forsinkelse på noen systemer, men (selv om noen vil være bra).
  • blåtann: Hvis du har en Harmony Hub-støttet fjernkontroll, kan du også kontrollere PCen din med Bluetooth. Du trenger en billig Bluetooth-mottaker (eller en datamaskin som allerede har en innebygd), og den er ikke helt så allsidig. På enkelte PCer kan det ikke engang være i stand til å vekke datamaskinen fra søvn. Men det er mer responsivt enn infrarød, i min erfaring.

Jeg bruker faktisk en kombinasjon av begge til PCen min, for å gjøre opp for hver metodes mangler. I denne veiledningen vil jeg diskutere hvordan du konfigurerer hver metode, og hvordan jeg bruker begge to sammen for det beste fra begge verdener.

Denne håndboken forutsetter at du allerede har blitt litt kjent med fjernkontrollen og MyHarmony-programvaren, og at du har konfigurert den med de andre enhetene dine. Hvis du ikke har det, må du se vår guide for å komme i gang med Harmony først.

MERK: Hvis du kan, prøv å følge disse instruksjonene så tett som mulig. Mens Logitech gjør noe bra maskinvare, er programvaren ikke veldig bra, og ting kan bli wonky og bli forvirrende veldig enkelt (spesielt når det gjelder fjernkontroller med Harmony Hub). Jo nærmere du følger disse instruksjonene til brevet, og i riktig rekkefølge, jo mindre sjanse du har for å løpe inn i et problem.

Slik styrer du PCen med infrarød (tilgjengelig på alle Harmony-fjernere)

Kontrollere PCen din med infrarød er ikke det annerledes enn å konfigurere Harmony-fjernkontrollen med en hvilken som helst annen enhet. Du trenger bare å vite noen enkle ting.

Først må du ha en USB infrarød mottaker for din medie PC. Vi anbefaler FLIRC, men alle generiske USB-mottakere vil trolig fungere. Koble mottakeren til mediasenteret, og sørg for at det er innenfor sitteplassen din, slik at du kan peke på fjernkontrollen i sin generelle retning.

Når alt er satt opp, åpner du MyHarmony-programvaren på datamaskinen og velger fjernkontrollen fra listen.

Gå til kategorien "Enheter" og klikk på "Legg til enhet" -knappen. Hvis du bruker FLIRC, skriv inn "Flirc" for produsenten og navnet på mediasenterprogrammet til modellnummeret (som "Kodi" eller "Plex"). Det vil automatisk importere funksjoner for mediasenterprogrammet.

Hvis du bruker en generisk USB-mottaker, må du kanskje skrive inn noe annet. For meg måtte jeg skrive inn "Microsoft" for produsenten, og "MCE Keyboard" for modellnummeret.

Derfra kan du kartlegge knappene på fjernkontrollen, akkurat som alle andre enheter i MyHarmony.

Hvis du bruker FLIRC, kan du kartlegge mediasenterets funksjoner i MyHarmony til knappene på fjernkontrollen, og de fleste skal fungere uten problemer. Men hvis det mangler noen funksjoner, bare tilordne en tilfeldig funksjon til en knapp i MyHarmony, og bruk FLIRC-programvaren til å "lære" den knappen på fjernkontrollen. Ikke la knappen "unassigned" i MyHarmony, eller det vil ikke sende et signal til FLIRC når du programmerer det.

For eksempel har MyHarmony's "Flirc Kodi" -profil ingen funksjon for å vekke PCen fra søvn. Så tilordnet jeg "AspectRatio" -funksjonen til fjernkontrollens strømknapp i MyHarmony (siden jeg ikke trenger AspectRatio-funksjonen), så plugget i FLIRC og åpnet FLIRC-programvaren, sett den til "Fullt tastatur". Etter å ha trykket på "Wake" -knappen i FLIRC-programmet og trykke på "Power" -knappen på fjernkontrollen, forsto FLIRC å vekke datamaskinen når jeg påkalte "AspectRatio" ved å trykke på strømknappen på fjernkontrollen.

Den eneste ulempen med alt dette - uansett om du bruker FLIRC eller en annen infrarød mottaker - er at du bare kan kartlegge en nøkkel til en fjernkontroll. For mer komplekse knappkombinasjoner, vil du kanskje bruke programvare som AutoHotkey til å kartlegge knappkombinasjoner til en enkelt nøkkel. For eksempel har jeg Alt + F4 kartlagt til F7 med AutoHotkey, og deretter F7 kartlagt til en knapp i MyHarmony. Du må eksperimentere for å se hva som fungerer best for deg.

Slik styrer du PCen med Bluetooth (tilgjengelig på Harmony Hub Remotes)

Hvis du har en Harmony-fjernkontroll sammen med Harmony Hub, kan du også styre PCen via Bluetooth. Du trenger en Bluetooth-adapter hvis du ikke har en (jeg brukte denne), og du må installere drivere hvis Windows ikke gjør det automatisk. Men når det er gjort, kan du koble PCen din med fjernkontrollen din og legge den til arsenalet av enheter.

Du må bruke Harmony-appen til iOS eller Android for å koble fjernkontrollen din med en datamaskin. Den vil ikke fungere via MyHarmony-programvaren på skrivebordet. Så last ned appen og sett den opp hvis du ikke allerede har det.

Når du er klar til å legge til datamaskinen, åpner du høyre sidefelt i appen og klikker på "Rediger enheter".

Deretter trykker du på "+ Enhet" langs bunnen for å legge til en enhet.

Velg "Computer" fra listen over mulige enheter.

Velg operativsystemet på datamaskinen din (i vårt eksempel, Windows), og klikk på Neste-pilen øverst i høyre hjørne.

Slå på datamaskinen din, hvis den ikke allerede er på, og trykk på Neste pil.

Når du blir spurt om du vil opprette en aktivitet, velger du Ja. Du vil ikke kunne kontrollere det før du legger til en aktivitet med det, siden det er slik fjernkontrollen din parrer med datamaskinen.

Velg Windows-datamaskinen fra listen over enheter.

Velg enhetene som skal inkluderes i denne aktiviteten, og klikk på Neste pil.

Slå på alle enhetene og klikk på Neste eller "Mine enheter er på" -knappen.

Velg hvilke enheter som gjør hva, og hvilke innspill du bruker, som du ville for annen aktivitet. Klikk på Neste når du er ferdig.

Nå går Harmony Hub inn i parringsmodus. På Bluetooth-innstillingene åpner du Bluetooth-innstillingene ved å gå til Kontrollpanel> Bluetooth (eller ved å høyreklikke på Bluetooth-ikonet i systemstatusfeltet og velge "Legg til enhet").

Velg alternativet "Harmony Keyboard" som vises, og klikk på Neste.

Din Harmony Hub skal parre med din Windows PC, og du får en suksessmelding på både PCen og nettbrettet. Derfra kan du kartlegge knappene på fjernkontrollen, akkurat som alle andre enheter, via Harmony-appen på telefonen eller nettbrettet, eller MyHarmony-appen på skrivebordet.

Imidlertid er det noen ... kjennskap. Du vil se at, til tross for at fjernkontrollen din er koblet til som et "Harmony Keyboard", kan Harmony bare sende noen spesifikke kommandoer til datamaskinen din. Du får noen mediefunksjoner, noen få tradisjonelle nøkler (som Escape) og F1-F12. Du kan tilordne disse til knapper som beskrevet i vår Harmony oppsettguide. Men for mange mennesker vil dette ikke dekke alle kommandoene de trenger for å sende til en PC.

Hvis du trenger alle tastaturkommandoer til din disposisjon, må du bruke infrarød i stedet for Bluetooth. Men hvis listen bare mangler noen, er det en løsning du kan bruke.

For eksempel: Jeg bruker dette til å kontrollere en Kodi-basert mediet PC. De fleste av Logitechs mediefunksjoner jobber med Kodi-play, pause, fremover, tilbake og så videre. Harmony mangler bare noen få nøkler jeg trenger, som M for meny, eller jeg for Info. I disse tilfellene kan jeg bare omforme F1-F12-tastene, som jeg aldri egentlig bruker, til M, jeg og noen andre nøkler jeg trenger.

For å gjøre dette, anbefaler jeg at du bruker et program som heter SharpKeys på Windows. Bare last ned programmet og start det (det er bærbart, ingen installasjon nødvendig). Klikk på Legg til, velg nøkkelen du vil kartlegge fra i venstre sidefelt, og nøkkelen du vil kartlegge til i høyre sidefelt. For eksempel har jeg kartlagt "F1" -tasten til "M", deretter tilordnet "F1" til "Meny" -knappen på min fjernkontroll i MyHarmony.

Når du er ferdig, klikk "Skriv til register" og start datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Alternativt, hvis du er villig til å gjøre litt mer arbeid, kan du bruke programvare som AutoHotkey til å omforme knapper. Dette har fordelen av at du lar kortknappkombinasjoner til en enkelt nøkkel. For eksempel har jeg Alt + F4 kartlagt til F7 med AutoHotkey, og deretter F7 kartlagt til en knapp i MyHarmony, så jeg kan lukke programmer på PCen min.

Hvordan kombinerer jeg infrarød og Bluetooth for det beste fra begge verdener

Begge metodene er anstendig, men har feil. Infrarød er litt laggy, i hvert fall på systemet mitt, og Bluetooth - mens det er veldig responsivt - kan ikke vekke PCen min fra søvn. Ikke hver PC vil ha noen eller begge disse problemene, så det er ingen reell måte å vite før du prøver det.

Så hva skjer hvis disse problemene baker sitt stygge hode? Bruk begge! I mitt tilfelle bruker jeg Infrarød til å våkne PCen, og Bluetooth for å kontrollere det - og takket være Harmonys aktivitetsbaserte oppsett, føles det veldig naturlig.

For å gjøre dette må du bare utføre trinnene i begge seksjonene ovenfor for å legge til begge enhetene i din Harmony-konto. Legg til din IR-mottaker som en enhet, og din Bluetooth-PC som et sekund.

Deretter oppretter du en aktivitet som heter "Se på TV" (eller hva du vil) som inneholder både i listen over enheter:

Når du blir spurt hvilken enhet som streames medier, velger du Bluetooth-PC:

Når du er ferdig, konfigurer du fjernkontrollknappene for "Watch TV" -aktiviteten ved hjelp av Bluetooth-PCen i stedet for IR-mottakeren.

Så lenge IR-mottakeren er innenfor visning av Harmony Hub eller en av IR-blasterne-har jeg faktisk min kanal som er tapet til en av IR-blasterne bak mitt mediekabinett. Dette skal fungere vakkert. Når du starter Watch TV-aktiviteten, vil den slå PCen på med den infrarøde mottakeren, men alle knappene dine vil bli programmert via Bluetooth-mottakeren, og dermed negativt lagring eller andre IR-problemer.

Bluetooth har fortsatt noen sekunders forsinkelse før du kan bruke den når du våkner PCen, men det er mye mer responsiv når den kobles til.Det faktum at dette er nødvendigvis, er ganske patetisk på Logitechs del - det er pinlig at Bluetooth er så begrenset - men for øyeblikket gjør disse løsningen knepene, noe som virkelig betyr noe i slutten.

Link
Plus
Send
Send
Pin