Skip to main content

Hvor er mine Outlook PST-datafiler, og hvordan kan jeg flytte dem et annet sted?

Hvor er mine Outlook PST-datafiler, og hvordan kan jeg flytte dem et annet sted?

Geoffrey Carr

De fleste vet at Outlook lagrer e-post for hver konto i en personlig tabelloppbevaring (PST) -fil, men å finne ut hvor filen ligger, avhenger av hvilken versjon av Outlook du bruker. Her er hvor Outlook lagrer filene dine og hvordan du kan flytte dem hvis du trenger det.

Outlook er fortsatt en av de beste desktop e-postklienter for Windows, og er de facto-klienten i de fleste bedrifter som bruker en Microsoft Exchange-e-postserver. Outlook fungerer også bra for personlig bruk. Den har alltid gitt god støtte til vanlige POP3- og IMAP-kontoer, men har også gjort mye fremgang de siste årene for å leke godt med e-posttjenester som Gmail og Outlook.com. Det gir også et solid kalender- og påminnelsessystem som er godt integrert. Mesteparten av tiden trenger du ikke å bry deg om hvor Outlook-datafilene dine er plassert. Men hvis du vil sikre at filene blir sikkerhetskopiert eller du vil flytte dem til en annen harddisk for å spare plass, kan du finne og arbeide med dem.

Hva er en PST-fil?

Hvis du har brukt Outlook i lengre tid, har du sannsynligvis hørt om PST-filer. Hver e-postkonto du konfigurerer i Outlook, får sin egen database i form av en PST-fil (Personal Storage Table), der e-post, kalenderelementer, kontakter og påminnelser lagres. Dataene i en PST-fil kan eller ikke være komprimert og kryptert, avhengig av innstillingene dine. Du kan legge merke til at Outlook senkes, ettersom flere data er lagret i PST-filen. Av og til vil Outlook tilby å arkivere de gamle e-postene dine for å lette dette problemet, og bare slik at du har færre gamle gjenstander å wade gjennom mens du går om dagen.

Du kan også legge merke til filer med en .ost-utvidelse i Outlook-datafilen. OST-filer er det samme formatet som PST, men brukes vanligvis som midlertidig lagring av e-post for Exchange-servere og for webmail-verter som Gmail og Outlook.com. Tanken er at du fortsatt kan samhandle med meldingene som er lagret i OST-filen når du kobles fra e-postserveren, for eksempel når du ikke har internett, og når du kobler til serveren igjen, vil Outloook synkronisere alt opp.

Dette betyr at dataene dine vil bli lagret i en PST-fil hvis du bruker en standard POP3- eller IMAP-konto, eller en Exchange-konto hvor ikke-lagringsplass ikke er konfigurert. Gmail, Outlook.com og andre webmail verter vil i stedet få en OST-fil. Exchange-kontoer kan til og med bruke både en OST-fil for offline tilgang og en PST-fil for data backup.

Hvor lagres mine PST- og OST-filer?

Hvor Outlook lagrer datafilene, avhenger av hvilken versjon av Outlook du kjører. Som standard lagrer Outlook 2007 og 2010 PST-filer i AppData-mappen din på følgende sted:

C:usersusernameAppDataLocalMicrosoftOutlook

Outlook lagrer også alle OST-filer i samme AppData-posisjon, uansett hvilken Outlook-versjon du kjører.

Fra og med Outlook 2013 flyttet plasseringen av PST-filer til Dokumenter-mappen. Outlook 2013 og 2016 lagrer nå PST-filer på følgende sted:

C:usersusernameDocumentsOutlook Files

Du kan også finne ut nøyaktig hvor PST-filen for en e-postkonto er lagret fra Outlook. I Outlook 2010, 2013 og 2016, klikk på "File" -menyen, velg rullegardinmenyen "Kontoinnstillinger", og klikk deretter "Kontoinnstillinger." I Outlook 2007 finner du alternativet "Kontoinnstillinger" på " Verktøy "-menyen.

I vinduet "Kontoinnstillinger", velg på kontoen "Datafiler" -fanen kontoen du vil undersøke, og klikk deretter på "Åpne filliste" -knappen.

Outlook åpner et File Explorer-vindu som viser mappen som inneholder PST-filen din (eller OST-filen hvis du valgte en konto som bruker en).

Hvordan kan jeg flytte min PST-fil?

Hvis du vil flytte Outlook-filer fra din primære harddisk, eller bare plassere Outlook-filene dine på et mer overkommelig sted, er det en måte. Du kan imidlertid ikke bare flytte dem til et nytt sted ved hjelp av File Explorer. Hvis du prøver, vil Outlook bare opprette en ny PST-fil på standardplasseringen, og du kan miste tilgangen til noen av det som er lagret i din virkelige PST. I stedet må du dykke kort i Windows-registret for å endre standardplasseringen der Outlook lagrer datafiler og deretter Flytt din eksisterende PST-fil i File Explorer.

Standard advarsel: Registerredigering er et kraftig verktøy og misbruker det kan gjøre systemet ustabilt eller ubrukelig. Dette er en ganske enkel hack, og så lenge du holder deg til instruksjonene, bør du ikke ha noen problemer. Når det er sagt, hvis du aldri har jobbet med det før, bør du vurdere å lese om hvordan du bruker Registerredigering før du begynner. Og definitivt sikkerhetskopiere registret (og datamaskinen din!) Før du gjør endringer.

Start med å forsikre deg om at Outlook ikke kjører. Deretter åpner du Registerredigering ved å trykke Start og skrive "regedit." Trykk Enter for å åpne Registerredigering og gi den tillatelse til å gjøre endringer på PCen.

I Registerredigering, bruk venstre sidefelt for å navigere i en av følgende nøkler, avhengig av hvilken versjon av Outlook du har:

Outlook 2016: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice16.0Outlook Outlook 2013: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice15.0Outlook Outlook 2010: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice14.0Outlook Outlook 2007: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice12.0Outlook

Deretter vil du opprette en ny verdi inne i det Outlook nøkkel. Høyreklikk på Outlook nøkkel og velg Ny> Utvidbar strengverdi. Gi den nye verdien navnet ForcePSTPath . Merk at hvis du arbeider med en OST-fil i stedet for en PST-fil, kan du opprette en verdi som heter ForceOSTPath i stedet. Faktisk er det sannsynligvis en god ide å lage begge verdier, slik at du kan holde alle dine Outlook-datafiler sammen på ett sted.

Dobbeltklikk på det nye ForcePSTPath (eller ForceOSTPath ) verdi for å åpne detes eiendomsvindu og skriv inn stedet der du vil at Outlook skal lagre nye datafiler i boksen "ÄuValue data". Klikk på OK når du er ferdig.

Du kan nå avslutte Registerredigering. Outlook skal nå opprette nye PST-filer på stedet du angav, og du kan nå også bruke File Explorer til å dra PST-filen fra den gamle plasseringen til den nye. Når du åpner Outlook, bør alt fortsette å virke som før.


Enten du er en profesjonell med år med e-postmeldinger i Outlook eller en personlig bruker som ønsker å sikkerhetskopiere Gmail-kontoen sin, er Outlook et standardverktøy for mange av våre daglige liv. Nå vet du litt mer om dine Outlook-datafiler og hva du kan gjøre med dem. Med dagens massive innboksstørrelser kan dine PST-filer ofte være noen av dine større personlige datafiler, men metodene som vises i denne artikkelen kan hjelpe deg med å lagre datafilene dine hvor du vil.

Link
Plus
Send
Send
Pin