Skip to main content

Den komplette håndboken for å kjøpe en bærbar Bluetooth-høyttaler

Den komplette håndboken for å kjøpe en bærbar Bluetooth-høyttaler

Geoffrey Carr

Bluetooth-høyttalere er overalt i disse dager, og det er ærlig, ganske vanskelig å fortelle den ene fra den andre. I stedet for å holde en høyttaler fremfor alt som sluttbruken til trådløse musikkbehov, la oss i stedet se på hele gadgetkategorien og markere hvilke funksjoner du vil ha den beste opplevelsen.

Hva er en Bluetooth-høyttaler og hvorfor vil jeg ha en?

Selv om du sannsynligvis har sett dem annonsert eller på hyllene til din lokale elektronikkbutikk, kan du ikke være godt kjent med Bluetooth-høyttaler-gadgetmarkedet. La oss starte alle på høyre fot ved å dekke noen grunnleggende.

Hva er en Bluetooth-høyttaler?

Under normale omstendigheter trenger høyttalere en kabel som kobler dem til en lydkilde (være det kabelen et par høyttalerkabler som kjører til et fullt blåst stereoanlegg med en forsterker eller bare en enkel 3,5 mm phono kabel som fører til en iPod).

Bluetooth-høyttalere eliminerer denne fysiske kabelbegrensningen ved å stole på samme Bluetooth-protokoll og lydsystem som ligger til grunn for Bluetooth trådløse mobiltelefoner og Bluetooth-høyttalertelefoner i bilen.

Det er den mest elementære og primære komponenten til alle Bluetooth-høyttalere på markedet. Utover det er det dusinvis av store og små variabler som skiller (eller unnlater å skille) forskjellige Bluetooth-høyttalere og modeller fra hverandre.

Hvordan er de forskjellige fra Wi-Fi-høyttalere?

Bluetooth-høyttalere er forskjellige fra Wi-Fi-baserte lydløsninger, som hele huset Sonos-systemet, på flere viktige måter. For det første er Bluetooth-løsninger ment å være svært bærbare, mens helhusløsninger vanligvis installeres permanent eller semi permanent på faste steder.

For det andre kobler Bluetooth-høyttalere direkte til sin kilde (vanligvis en telefon eller en nettbrett) og krever ingen mellomledd, mens helhusløsninger krever at Wi-Fi-nettverket overfører kilden og enhetene. Dette gjør det også mulig for hele husnettverket å kringkaste den samme musikkstrømmen til flere og avstandshøyttalere, men en funksjon som er upraktisk for Bluetooth-høyttalere som har omtrent 30 fotspekter.

Endelig er lydkvaliteten litt høyere på Bluetooth-systemer enn på Wi-Fi-systemer (alle andre variabler er det samme) bare på grunn av overføringens natur. praktisk talt dette er en ikke-vurdering; Imidlertid, som under uformelle lytteforhold, ville forskjellen være uanselig for de fleste.

Hvorfor vil jeg ha en?

Bluetooth-høyttalere, til tross for det hypermettede markedet og nær ubiquity på dette punktet, er ikke for alle men de kan bare være for deg.

Hvis du leter etter en praktisk måte å lytte til musikk vekk fra datamaskinen, hjemme stereoanlegg eller bil, og du vil lytte til musikk som er digitalisert (det være via streaming eller filer lagret på telefonen eller nettbrettet), så en Bluetooth høyttaler er ganske mye akkurat det du leter etter: en bærbar høyttaler som kobler trådløst til telefonen din.

Bluetooth-høyttalere er flotte når du vil ta musikk til stranden, ute på bakdekket utenfor rekkevidden til din tradisjonelle stereo, eller hvor som helst du tradisjonelt ville ta en bærbar stereo.

Det siste er verdt å merke seg. Det er faktisk Bluetooth-drevne lydløsninger som er ment å erstatte tradisjonelle stereosystemer, bokhyllehøyttalere og andre lydarmaturer. Fokuset på denne kjøpsguiden er på bærbare enheter som du enkelt kan bevege deg rundt i huset, ta ut til gården og utover.

Møt modellene

Som med vår guide til eksterne batteripakker har vi avrundet modeller som kan brukes som eksempler. For å skrive denne veiledningen, gi fotografier for referanse og felttest brukte vi to Bluetooth-høyttalere: Braven BRV-1 bærbar Bluetooth-høyttaler ($ 92) og NYNE Bass Outdoor Performer ($ 150).

Begge høyttalere er gode innenfor sine respektive vektklasser og gir oss en sjanse til å markere et bredt spekter av Bluetooth-høyttalerfunksjoner.

Bluetooth Speaker Shopping: En funksjon-for-funksjon-sammenbrudd

Med en bedre forståelse av hva som utgjør en Bluetooth-høyttaler, og etter å ha møtt modellene, refererer vi primært til at det er på tide å grave inn i de generelle funksjonssettene som finnes i Bluetooth-høyttalere, og hvordan de er relatert til høyttalervennene dine.

Formfaktor

Mens det er lett å bli fanget opp i annen funksjoner, det første du bør se på når du handler for en Bluetooth-høyttaler er de fysiske dimensjonene til høyttaleren.

Det er ingen raskere måte å bli skuffet over ved kjøp enn å bruke en masse penger på å kjøpe en ny Bluetooth-høyttaler bare for å finne ut at det er større (eller mindre) enn du forventer å gi deg en høyttaler som er veldig ubeleilig å ta med stedene du vil ha å bringe den (eller så liten det mangler plass til de fysiske høyttalere for å levere lyden du ønsker).

Bluetooth-høyttalere faller vanligvis i to hovedstørrelseskategorier. På den ene siden har du de ultra-bærbare som ikke akkurat er lommestørrelse, men kan lett bli fylt i en frakklomme, liten veske eller veske. Braven BRV-1 faller forsvarlig inn i den kategorien med et volum omtrent det som kan brukes av brus (om enn litt bokser).Du vil ikke stikke den i baklommen i jeansene, men i en så liten størrelse og veier bare 12 gram, er det lett nok å kaste den i en pose og ta den med deg.

NYNE Bass, derimot, representerer den halvportable / bordsiden av Bluetooth-høyttalermarkedet. Det er absolutt ikke frakk lommevennlig eller til og med egnet for en liten pose eller veske. Det er omtrent størrelsen på en brødkasse, stor nok til å fortjene en bærehåndtak støpt inn i den øvre delen av enheten, og veier 6,6 pounds (nesten 9 ganger tyngre enn Braven).

Nå, før du faller under stavning av miniatyrisering og liten formfaktor, bruker forbrukerelektronikk en titt på de andre funksjonene for å se hvor avvikene oppstår når du velger en høyttalerklasseklasse over en annen.

Speaker Size, Arrangement og Wattage

En av de viktigste avgangene når det gjelder hvilken formfaktor du velger å kjøpe, er størrelsen og arrangementet av høyttalerne. Nesten universelt større formfaktor Bluetooth-høyttalere inkluderer bøylerhøyttalere.

Virkelig lave Bluetooth-høyttalere har ofte bare en høyttaler som er skjult inne i dem og leverer skinnende lav-watt mono lyd. De fleste høyttalere har stereohøyttalere med to kanaler. Hyggere høyttalere har 2,1-kanalslyd med subwoofer (men kompakt den er sammenlignet med en tradisjonell hjemme stereo subwoofer) gjemt i saken.

Vår første modell, Braven BR-1, har 2,1 kanals lyd spredt mellom to aktive høyttalere og en passiv subwoofer med 6 watt strøm spredt mellom dem. NYNE Bass, som du forventer, har betydelig større høyttalere i et 2.1-arrangement med 35 watt strøm spredt mellom to aktive høyttalere og en aktiv subwoofer. Undertrykkeren på subwooferen i NYNE-enheten er nesten like stor som hele Braven-enheten, til sammenligning.

Høyttalerstørrelse og strøm er absolutt viktig; Braven høres bra ut for sin vektklasse, og kan holde seg selv mot andre ultraportable Bluetooth-enheter, men så snart du brenner opp Nyne, øker den økte lyden og den enorme basforsterkningen av den større enheten bare lyden fra Braven.

Begge enhetene har en typisk høyttaler-fremover / subwoofer-down arrangement. Enkelte Bluetooth-høyttalere avviker fra dette arrangementet ved å vende høyttalere opp, ved hjelp av åpne bakte høyttalere for å skape illusjonen av omni-directional lyd (eller til og med ved å inkludere flere høyttalerpar for å faktisk lage omni-directional lyd som Six-Driver-arrangementet fra Fugoo ), men disse avvikene er sjeldne sammenlignet med det klassiske to-fremover / en-ned-oppsettet.

Ta bort fra denne delen av kjøpsguiden er at større høyttalere og høyere wattasje oversetter til mer volum. Hvis du vil ha musikk som kan høres over høye omgivelseslydnivåer, en mengde venner, eller langt fra strandteppet ditt, trenger du et større høyttalersett med mer strøm.

Batteristørrelse og batterideling

Bluetooth-høyttalere er bærbare og som alle dine bærbare elektronikk trenger de strøm. Når du sammenligner størrelsen på batteriet i Bluetooth-høyttaleren, er det imidlertid ikke så enkelt som bare å se på total mAh på batteriet.

Det er to faktorer å vurdere når man vurderer batteristørrelsen. For det første er batteristørrelsen i forhold til strømkravene til selve enheten. Våre to modeller, for eksempel, har to radikalt forskjellige batterier. Nyne har et stort 4,400 mAh batteri, men Braven har bare et batteri på 1.400 mAh.

Til tross for denne signifikante forskjellen krever Braven betydelig mindre strømstyrke takket være en mindre design og mindre krevende høyttalere, og kan kjøre i rundt 12 timer på en enkelt ladning, mens den nyere Nyne-enheten kan kjøre fire rundt 10 timer.

Når du strenger sammenligner spilletider, er det best å gå ut av produsentens estimerte spilletid i stedet for å prøve å bruke batterikapasiteten som et estimat (da hver enhet vil bruke batteristrømmen med større eller mindre grad av effekt).

Hvor absolutt batterikapasitet gjør Det er imidlertid viktig å dele batteriet med Bluetooth-høyttaleren.

Selv om denne funksjonen i stor grad er fraværende fra nedre høyttalere, har de fleste mid-to-high-end høyttalere det (begge modellene våre gjør). Batterideling gjør at du kan koble en USB-kabel til høyttaleren din, akkurat som du vil koble en USB-kabel til en batteripakke og ved å klikke på en knapp, lever juice til mobilenheter som telefoner og tabletter.

Når det gjelder Nynes biffete batteri, kan du for eksempel gå til stranden og høre på musikk i omtrent fem timer (tømmer batteriet omtrent 50 prosent) og har fortsatt nok juice igjen for å bruke høyttaleren som batteripakke og Lad telefonen fullstendig.

Batteri deling funksjonen er en praktisk funksjon å ha på enhver høyttaler, selv de med mindre batteripakker. Bravens totale batterikapasitet er for eksempel bare litt mindre enn batteriet på en iPhone 5. Dette betyr at hvis du tar med høyttaleren din sammen og ikke bruker den, kan du likevel behandle den som en batteripakke og klemme ut en full telefonladning .

Robust konstruksjon

Hvis du leter etter en stor høyttaler å plassere ut på terrassen, kan det ikke være en høy prioritet at robust konstruksjon. Hvis du leter etter en høyttaler å ta til stranden, kan en høyttaler som kan overleve et splash eller to bli viktigere.

Det er ikke spesifikk definisjon av "robuste" når det gjelder Bluetooth-høyttalermarkedet, så du må lese utskriftene for hver høyttaler du vurderer.

Nyne, for eksempel, er en veldig robust konstruert enhet (kantene på enheten er gummierte, og vi er ganske sikre på at det kan overleve en tommel på terrassen overflaten bare bra), men produsenten gjør ingen påstand om at det er en robuste enhet.

Braven, derimot, er spesielt annonsert som en vanntett robust Bluetooth-høyttaler som tåler full nedsenkning i opptil 30 minutter i en meter vann. Vi har dunked det i bøtter, stakk det i hjørnet av en dusj (og forresten, det høres helt fantastisk når det kombineres med akustikken til et flislagt bad), og sparket det rundt (metaforisk det er) på stranden . Høyttaleren er designet for moderat misbruk som en strandgammel / camper ville kaste på den, og inkluderer funksjoner som forseglede høyttalermembraner, et vanntett tilfelle og en gummi-forseglet hette som passer over portene når de ikke er i bruk.

Speakerphones og ekstra tilgang

Selv om ikke alle høyttalere kommer med disse to funksjonene, er de velkomne funksjoner når de gjør det. Jo mer av de to er ekstra tilgang via 3,5 mm phono jack.

Bluetooth er åpenbart det sentrale fokuset på utformingen av disse høyttalere, da det frigjør oss fra ledninger, men det er øyeblikk når du fortsatt vil bruke høyttaleren, men ikke har en Bluetooth lydkilde (eller Bluetooth fungerer ikke riktig) . I slike tilfeller er det svært praktisk å falle tilbake på en kablet tilkobling og koble telefonen, bærbar enhet eller annen lydkilde til høyttalerne via en vanlig gammel 3,5 mm phono-kontakt.

Det andre hensynet er høyttalertilgang. Hvorvidt denne funksjonen er viktig for deg, er helt avhengig av dine følelser om høyttalertelefoner i utgangspunktet, men hvis du liker å bruke høyttalertelefonfunksjonen på din mobiltelefon, er det bare fornuftig å overbelaste opplevelsen ved å koble telefonens høyttalervolum til det betydelige rikere og klarere lyd fra Bluetooth-høyttaleren.

Både Braven og Nyne har ikke bare funksjonalitet som høyttalertaler, men en innebygd mikrofon. Selv om telefonen er i kjøkkenlading og du er ute på terrassen, lytter du til høyttaleren, kan du trykke på en knapp på enheten, svare på anropet og bruke den innebygde mikrofonen til å snakke. Trykk på knappen igjen for å slappe av og musikken gjenopptas automatisk.

Ta med alt sammen

Når det er på tide å faktisk handle litt, forbereder du deg på å bli overveldet av det store antallet høyttalere på markedet. For å bøye deg selv for tidevannsbølgen av enheter, til og med enkle søkeutbytter, les over funksjonslisten over og prioritere dine behov.

Hvis du trenger en enhet som ikke trenger en duffelpose, fokuserer du på liten formfaktor. Hvis du trenger en høyttaler som kan kutte gjennom støyen fra stranden og gi melodier hele ettermiddagen, fokuserer du på store formfaktorer med kraftige batterier. Hvis du trenger noe, kan du overleve regnbyger, og dine campingkammerater slipper det, start med robuste modeller og smal det ned derfra.

Takket være eksplosjonen av Bluetooth-høyttalermarkedet og titusenvis av funksjonskombinasjoner, er det praktisk talt en Bluetooth-høyttaler for alle.

Link
Plus
Send
Send
Pin