Skip to main content

Hvordan kaste den Ultimate Backyard Movie Night

Hvordan kaste den Ultimate Backyard Movie Night

Geoffrey Carr

De fleste har det grunnleggende om å kaste en film natt ned: du får en film, du får snacks, du blir komfortabel og boom, du er ferdig. Når det gjelder å kaste en filmfest i bakgården, blir det imidlertid litt vanskeligere. Les videre som vi viser deg hvordan du gjør det stressfritt.

Jo, du kan se filmen innendørs. Det blir ingen feil, ingen venter på skumring, og sannsynligvis null prep-arbeid, men det vil heller ikke være så magisk med projektorlys, glød på skjermen mot twilight-himmelen, eller de rene spenningsbarnene (og voksne både for det betyr noe) når du ser på en film ute i frisk luft.

Når det er sagt, er det en betydelig utfordring å være vert for en utendørs filmkveld (minst den første gangen du gjør det) enn å bare hoppe i en DVD for barna og forlate dem i stuen. Videre er det litt mer som går inn i en vellykket filmkveld enn den gjennomsnittlige artikkelen innebærer. Som veteraner i bakgårdsfilmens galskap, er vi mer enn glade for å gå gjennom detaljene store og små for å sikre at du får den perfekte filmkveldsopplevelsen.

Projektoren

Dukunne Vert en filmkveld utenfor ved å hente en stor skjerm HDTV ut bakdøren og sette den opp på terrassen, men vi vil være ærlige med deg: det har rett og slett ikke den samme magiske følelsen. Det er sikkert en roman og en fin tempoendring (og barna kan bli underholdt av det nye visningsarrangementet), men å virkelig fange essensen av bakgårdsfilmmagi, for å gjenvinne ånden til kjørefilmkino og friluftsliv, du trenger den lyse skinnende-punkt-av-lys-i-mørke-effekten som bare et prosjekt kan gi.

Selv om projektorer er absolutt kostbare investeringer, er det gode nyheter: du trenger ikke toppen av linjeprojektoren for bakgårdens filmkveld. Selv om dukan Tilbring $ 1000 + på en projektor (eller ta den fine innendørsprojektoren fra filmrommet ditt utenfor), du trenger ikke å bruke så mye. Du kan ta en mindre, billigere en på Amazon, eller hvis du er veldig sparsommelig, finn en gammel på Craigslist. (Våren er en god tid å søke etter brukte modeller, så mange kontorer og skoler rydder deres ut.)

Når du vurderer en projektor for bruk i bakgården, bør du vurdere følgende faktorer.

lumens

Lysstyrken på en projektor er indikativ for hvor mye lys som kan sendes ut. Jo mer lys en projektor kan sette ut, jo før du kan starte filmen, og jo bedre kan den kutte gjennom omgivende lys (som lys fra gatelamper, lys fra tiki-fakkelene på terrassen din, etc.)

På minimum, vil du ha minst 2000 lumen. Hvert steg opp derfra er det et enormt løft, og når du kryper nærmere 3000 000 lumens øker du virkelig projektorens kraft og det blir mulig å starte filmen kort etter solnedgang i stedet for å vente på en annen 30-40 minutter for å få mye mørkere.

Diverse innganger

Det er ikke gøy hvis det du vil plugge inn i prosjektet ikke kan kobles til projektoren fordi det mangler de riktige porter. Du kan alltid rette opp for slike problemer ved å koble til en fullblåst audiovisuell mottaker til oppsettet, men det gir mer kostnad, masse og kompleksitet.

Det blir ofte overset, men når du leter etter et prosjekt, må du kontrollere at det har en slags tilkoblingsinngang på den som fungerer med enheten du vil bruke (for eksempel bærbar PC, Blu-ray-spiller, etc.). Hvis de ikke stemmer overens (si en ny bærbar PC med HDMI og din gamle projektor med VGA), sørg for at du får en adapter slik at alt kan passe sammen.

Keystone og Lens Shift

Nedre endeprojektorer har elektronisk nøkkelring (du kan justere bildet som kastes av projektoren for å gjøre opp for projektorens vinkel i forhold til skjermen) og dyrere kino-stilprojektorer har fysiske kontroller som lar deg skifte den faktiske linse for å korrigere for bildforvrengning.

Disse funksjonene erveldig viktig for utendørs projeksjon som du sannsynligvis vil sette projektoren på et kortbord eller lignende, uansett hvor du kan passe i utendørsoppsettet ditt, og du må umiddelbart og på fluen justere bildet slik at det passer til projeksjonsflaten.

Maksimal størrelse og kasteavstand

En av de mest morsomme aspektene ved utendørs filmvisning er at du kan gåstor uten mye bekostning. En HDTV med en 144-tommers diagonal kan koste deg $ 100 000, men et projeksjonsoppsett med samme størrelse og oppløsning kan føre deg mindre enn en $ 1000.

Det første hensynet, og en å huske når du lager eller kjøper en skjerm, er hvor stor et bilde din projektor og prosjektet og hvor langt unna må det være for å oppnå det. Spesifikasjonene til disse faktorene (maksimal skjermstørrelse og den nødvendige "kasteavstanden") er en funksjon av den aktuelle modellen og hvordan det er pære og objektiv ordnet. Til det formål anbefaler vi å studere plass og deretter rådføre seg med produsentens spesifikasjoner. Hvis du for eksempel ønsker å projisere et 200-tommers bilde, men projektoren du planlegger å bruke trenger 30 fot mellom projektoren og skjermen for å oppnå det, så må du bedre sørge for at du har bakgården som vil huske slik et arrangement.

I motsetning til innendørs installasjoner, er det ganske enkelt å flytte brikkene til et utendørs projeksjonsoppsett (vi har justert avstanden til projektoren og skjermen ved å bare plukke dem opp og scoot dem rundt flere ganger), men det er fortsatt praktisk å bruk en kalkulator til å finne ut av det på forhånd. Til dette formål anbefaler vi kasteavstandskalkulatoren over på Projector Central. Du kan se, på skjermbildet over, hvordan vi brukte det til å beregne den optimale avstanden for å få maksimal størrelse. Du kan også bruke kalkulatoren til å finne ut det perfekte avstandet for størrelsesskjermen du vil bruke.

Vedtak

De fleste ville forvente å se oppløsning øverst på listen. Tross alt er oppløsningen super viktig for bildekvalitet, ikke sant? Virkeligheten er at oppløsningen ikke er like viktig som du tror. I huset ditt? Sikker. På en HDTV sitter du relativt nært? Sikker. Men i disse tilfellene bruker du projektoren din eller HDTV under optimale forhold, hvor kvaliteten på bildet kommer til å tiltrekke seg nært undersøkelse.

Under en bakgårdsfilm natt ser du imidlertid ikke en film under optimalvisning forhold. Du ser på filmen under optimalmoro forhold. Det siste solnedgangen vil gi deg en uklarhet. Det vil være omgivende lys av større eller mindre grad som kan eller ikke forurenser renheten til det projiserte bildet. Skjermen kan ha rynker i den. Det kan være at barna løper rundt å støpe skygger overalt.

Under slike forhold, er det viktigere enn bildet er lyst og skarpt (fordi du har mange lumens og har justert fokus / keystone / shift riktig) enn det er den høyeste oppløsningen tilgjengelig.

Hvis du har en 1080p projektor med god lysutgang, så bruk den på alle måter. Men skriv ikke av en forretningsklasseprojektor som bare har VGA- eller XVGA-oppløsning bare fordi den ikke er i stand til "HD" -utgang. Selv en forretningsprosjektor er fortsatt i stand til å utgjøre en høyere hastighet enn gamle kringkastings-TV og DVDer, og det ser fortsatt bra ut.

Størrelsesforholdet

Igjen, som oppløsning, er aspektforhold noe å vurdere, men ikke misjonskritisk. Ideelt sett vil projektoren din sende ut i et forhold på 16: 9, som er widescreen-formatet favorisert av det store flertallet av filmutgivelser. På denne måten samsvarer produksjonen perfekt med en 16: 9-skjerm, og det er ikke nødvendig med lys bløder eller maskering.

Din kino-klasseprojektor vil gjøre dette, ingen spørsmål, fordi det er det det ble bygget å gjøre: vis filmer. Din forretningsklasseprojektor vil sannsynligvis ikke gjøre innfødt bredskjermprojeksjon, men det vil gi en digital maske for 16: 9-projeksjon. Avhandlingen er at du har "lys bløder" øverst og nederst på skjermen fordi forretningsklasseprojektoren vil maskere området ved å projisere svart og ikke fysisk maskere avstanden.

Mens det er mindre enn ideelt, er det heller ikke en avtalebryter. De fleste mennesker vil ikke engang merke til blødet, spesielt hvis du bruker en widescreen-størrelse skjerm og lyset bløder faller bare inn i mørket bak skjermen.

Gjør forskjellene?

Med alle disse faktorene i tankene, la oss se på noen ekteeksempler for å vise deg hvordan visse faktorer betyr noe (eller ikke).

Vi har vært vert for mange utendørs filmkvelder gjennom årene, og bare før vi skrev opp denne artikkelen, gjennomførte vi et bredt spekter av tester og gransket resultatene. Vi gjennomførte disse testene ved hjelp av to svært forskjellige digitale projektorer: Epson HC600 og Epson HC3000. I sine respektive tiers er de begge store projektorer, men de er helt forskjellige.

HC600 ($ 360) er en av Epsons biografprodusenter på inngangsnivå. Det er lyst (3000 lumen), men det har en lav oppløsning (kun 800 × 600), og det gir ingen manuell linseskift (men har digital nøkkelring). Selv om HC600 er en perfekt solid (og veldig lys) projektor i sitt prisklasse, har den mer felles med projektorer du finner i styrerom og klasserom enn avanserte hjemmekinoer.

HC3000 ($ 1150) er en kino-klasse projektor designet for hjemmekino bruk. Det er fortsatt ganske lyst (2300 lumen), og vi hadde ingen problemer med et svakt bilde mens du bruker den, den har ekte 1080 oppløsning i innfødt 16: 9-projeksjon, og har veldig jevne og enkle å bruke manuelle linseskift justeringsknapper.

Som du kan forestille deg, så ser HC3000-projektoren faktisk bedre ut. Hvis du fokuserte selv en beskjeden mengde granskning på bildene i sammenligning, var Cinema 3000-enheten den klare vinneren (og til en pris tre ganger høyere, bør den være).

Mens en diskriminerende voksen som virkelig analyserer bildekvaliteten, vil det definitivt se forskjellen, ikke et barn under vår bakgårdsfilm nattprat var som "Vent litt! Hvem slått ut 1080p projektoren for en VGA-projektor? Jeg vil ha pengene mine tilbake! »Så lenge prosjektøren var lys, var bildet riktig fokusert, og filmen rullet, de ble helt fullstendig overrasket av magien på skjermen.

Hvis du har råd til HC3000, er det en vakker projektor som gir et vakkert bilde (og du vil sikkert sette en projektorfeste i huset ditt og bruke den hele tiden). Hvis du ikke har råd til en $ 1000 + projektor, ikke skriv av hosting en filmkveld. Projektorer som HC600 er rimeligere, og hvis en ny projektor er helt utenfor budsjettet, kan du nesten alltid finne brukte forretningsklasseprojektorer på Craigslist som selskaper, skoler og andre institusjoner slår seg gjennom deres lager. Hvis du er villig til å bruke $ 50-100 på en erstatningslampe, kan du nesten alltid finne en forretningsklasse projektor skitt billig.

Kort sagt: Få en fin kino-klasseprojektor for din bakgårdspil (og hjemme) opplevelse hvis du kan, men ikke la en høy prislapp stå i vei da det er svært økonomiske muligheter.

Media Player

Hva vil spille filmene dine? Et diskbasert system som en DVD- eller Blu-ray-spiller? Din bærbare datamaskin? En dedikert mediespiller som en Apple TV eller Amazon Fire TV? Mediaspilleren du velger er paradoksalt nok nesten helt ubetydelig og veldig viktig av to forskjellige grunner.

På den ene siden er det nesten ubetydelig så lenge det spiller det du vil: Når filmen går glatt, vil ingen bry deg om den er mates inn i projektoren fra en plate, en flash-stasjon eller streamet fra hjemmenettverket så lenge som det ser fint ut.

På den annen side kan mediespilleren du velger (på grunn av de tilgjengelige videoinngangene / utgangene) enten gjøre det enklere eller vanskeligere å sette opp utendørs teateret ditt (ofte legge til en betydelig kompleksitet for å koble opp lydanlegget ditt).

Hvis du planlegger å bruke media du har lagret lokalt kjøpt på iTunes, revet fra DVD-samlingen din, streamet hva Netflix, eller hva som helst - en bærbar PC er et godt valg, da du kan spille et mangfoldig utvalg av ting på det, har det vanligvis en HDMI- og / eller VGA-utgang for projektoren, og den har en hodetelefonkontakt klar til å røres inn i et sted.

Videre kan du kjøre alle slags programmer som Kodi Media Center og VLC, du kan enkelt lage lysbildefremvisninger eller trekke opp YouTube-videoer, og så videre. Selv om vi gjør det som et nøkternt aspekt ved å sette opp en liten Raspberry Pi-medieboks og bruke det, kan du virkelig ikke slå en bærbar datamaskin for mangfold (og den har en innebygd skjerm for projektoroperatøren for å bruke hvilke andre alternativer, som en Apple TV, ikke).

Lydsystemet

"Lydsystemet? Hva med skjermen! "Sier du. Ikke bekymre deg, vi kommer til skjermen. Virkeligheten er at projektoren og skjermen ikke er like fin og komplisert som lydsystemet. Projektoren kommer ned til "gå stor, gå lys", og du vil bli overrasket over de forskjellige tingene vi kan projisere på (vi var engang vert for en Super Smash Bros.-turnering som ble projisert på en hvit garasjeport og det trente helt fint).

Lydanlegget derimot krever litt mer planlegging. Mens det er enkelt å ta en Blu-ray-spiller og koble den til HDMI-porten på en projektor, hvor er lyden? Dette er elementet til kvelden du trenger å bruke mest tid på å tenke på og planlegge for, fordi det logistisk er det mest komplekse. Hvis projeksjonen er en teensy bit vasket ut eller skjermen litt rynket, vil ingen sannsynligvis legge merke til eller bry seg. Hvis lydsystemet er for svakt, dempet eller vanskelig å forstå, vil publikum miste interessen raskt.

Gjennom årene har vi eksperimentert med mange,mange, forskjellige måter å kjøre lyd på våre utendørs filmkvelder som spenner fra å hente en hel AV-mottaker ute, kjører kabel og sette opp 5.1 surroundlyd på gården (som ikke er et lite foretak, krever mye ledning, og vi var bekymret for barn tripper på en ledning eller søppel en høyttaler hele tiden) til å bruke en enkelt, men kraftig all-in-one høyttaler.

Selv om vi kan attestere for å ha watt på watt av strømoppsett med en dedikert subwoofer å være fantastisk, skal vi frata til tankegangen vi fremhevet i projektorseksjonen: du går ikke for perfekt lydfidelitet her, du skal for god nok til moro trofasthet. Jo mindre ledninger, jo mindre fussing, og jo mindre bekymringsfullt om oppsettet må du gjøre det bedre.

Til dette formål er vår nåværende favorittarrangement en som vi finner svært praktisk: Vi bruker en bøyd Bluetooth-høyttaler og rører lyden trådløst til publikum. Hvis du er en langtidsleser, kan du kanskje huske Bluetooth-høyttaleren som ble brukt som en demo-enhet i vår artikkel The HTG Guide til bærbare Bluetooth-høyttalere, Nyne Bass. Vi kobler Nyne, som har en stor mengde lyd og rik bass for sin størrelse, med en Bluetooth-sender (Avantree Priva, som vi anbefalte i artikkelen Slik legger du til Bluetooth-hodetelefoner på HDTV-en) til hodetelefonkontakten på vår laptop.

Nå anbefaler vi igjen å bruke det du har for hånden for å unngå en stor regning for filmkvelden din. Vi skjedde å ha en fin Bluetooth-høyttaler og en sender på hånden. Hvis viikke Har de elementene til stede, vi ville ha brukt andre ting vi hadde på hånden (som et 20 fot phono-jack-kabel til tilleggsinngangen på en gammel boombox vi holder ut i vårt verksted). En $ 4 kabel pluss en $ 10 gårdsplass salg boombox kan fungere like bra for deg.

Skjermen

Det kan virke rart for mange lesere at vi har satt skjermen så langt ned i listen over hensyn, men ærlig sammenlignet med logistikken ved å velge en projektor, sette opp en slags mediespiller og få lydsystemet koblet til, skjermen er virkelig (vi lover!) nesten en ettertanke.

Utendørsprojeksjon er ekstremt tilgivende når det gjelder skjermkvalitet, da projektorens lysstyrke, potensiell lysforurensning fra gatelamper og lignende, samt bare generell spenning og aktivitet på kvelden, generelt glatter over noen form for ufullkommenheter ( hvis de er lagt merke til i det hele tatt).

Når det gjelder å velge en utendørs projeksjonsskjerm, bør dine tre spørsmål være i denne rekkefølge: Hva er budsjettet mitt? hvor stort vil jeg ha det? vil jeg ha bak- eller frontprojeksjon? Selv om vi ikke har dratt inn i det før dette punktet, er bakprojeksjonen et veldig praktisk verktøy for å ha i bakgårdens filmkonsert.

Tradisjonelt projiserer du bildet fra baksiden av publikum på skjermen (akkurat som i en vanlig kino). Kinoer gjør det på den måten fordi det er plassbesparende. Publikum sitter i kasteavstanden, slik at ingen plass blir bortkastet bak skjermen som tar imot det lange kaste av en stor projektor. På bakgården er det imidlertid ofte veldig praktisk å gjøre en bakprojeksjon fordi ingen barn eller gjester kommer i veien for lyset, og du kan skjule projektoren, ledninger og til og med høyttalere helt bak skjermen ut av veien og ut av synet.

Med alt det i tankene, la oss ta en titt på noen vanlige skjermløsninger.

Sengetøy og blackout klut

På den aller billigste siden av ting, kan du komme forbi med et laken. Virkelig, kan du! Stryke et sengelag for å få det så rynkfritt som mulig, og fest arket på en slik måte at arket holdes ganske ubøyelig og under en liten spenning. For å gjøre det kan du gjøre noen forskjellige ting. Gjennom årene (og før vi investerte i en ekte projeksjonsskjerm) brukte vi hvite ark uten problemer, og ville sikre dem enten ved å knytte hjørnene til å tinde og strekke stoffet ganske stramt mellom støtter (som mellom garasjens vegger og en stort tre på gården), eller - og dette var en foretrukket metode - vi klemte toppen av arket til noe solid som garderobeskytterne eller et svingsett og deretter klippe bunnen av arket til et broom håndtak for å gi vekt og spenning. Det kan ikke se super profesjonelt, men når lysene er ute, bryr ingen.

Hvis du vil holde ting billig, men ikke splurge for mye, anbefaler vi sterkt å gå til din lokale stoffbutikk og få litt blackout klut. Det er en bomull / vinyl blanding som skal syes på baksiden av gardinene, slik navnet antyder, svømmer ut et rom. Selve kluten er imidlertid en fin jevn hvit farge og veldig solid. To meter verdt av blackout klut er billig og gjør en flott projektor skjermen. Faktisk, da vi bygget et hjemmekino i kjelleren vår og ikke ønsket å splurge på en profesjonell skjerm, gjorde vi en gigantisk 200-tommers skjerm ut av ingenting, men en furuskogsramme med mørkestoff som strekte seg over det. Fem år senere fungerer det fortsatt bra.

Den store oppsiden med å bruke vanlige gamle tynne hvite ark er at de er billige, og du kan gjøre fremre eller bakre projeksjoner. Ulempen er lett bomull er ikke den beste skjermen rundt. Oppusset med å bruke blackout klut er at det er bemerkelsesverdig godt egnet for projeksjon, det er relativt billig, det er veldig solid, og så lenge du klipper det til noe solid, motstår det det veldig bra. Ulempen er at du ikke kan gjøre bakprojeksjon.

Gamle Innendørs Projeksjonsskjerm

Mens HD-projektoren din kan være helt ny og definitivt det 21. århundre, har analoge projektorer eksistert for alltid, og projeksjonsskjermteknologi har endret seg svært lite. Hvis du holder øye med Craigslist, kan du finne gamle og nye projektor skjermer for smuss billig. (Som av denne artikkelen er det et widescreen-format nedruller projektorskjerm på vår lokale Craigslist for bare $ 40!)

Avviket her er at det ofte er skjermbildene du finner er 4: 3 forholdet istedenfor 16: 9, og du må finne ut noen måte å trygt legge på skjermen (eller å legge vekten ned på stativet hvis det kom med en så det blåser ikke over). Oppsiden er at du kan finne dem super billige og skjermen er designet for projeksjon og vil ha fordeler som et halvreflekterende belegg for å gjøre bildet lysere. Ryggprojeksjonsruller er utrolig sjeldne, så hvis du går på denne ruten, vet du at du skal gjøre frontprojeksjon.

Utendørs projeksjonsskjerm

Her er hvor du kommer inn i investeringen som gjør en investering. Hvis du er seriøs om å kaste en topp hakk utendørs filmkveld (og du planlegger å gjøre det med litt frekvens), er det absolutt verdt å få en fin utendørs filmskjerm.

Utendørs filmer skjermen kommer i to primære varianter: oppblåsbar og fast ramme. Vi har brukt (og eier) begge varianter og faste rammer er vår favoritt. Først, la oss markere det gode med oppblåsbare skjermer. Hvis du vil ha den største bakgårdsskjermen, kan du få hendene på da vil du ha en oppblåsbar. Mindre modeller varierer i størrelse fra 120-144 "på den lille siden (10 til 12 fot diagonal!) Med en kostnad på ~ $ 150-200. Vi har en Gemmy-merke oppblåsbar (et svært vanlig og bredt solgt merke) akkurat som denne Gemmy Airblow-modellen ($ 169), unntatt vår eldre modell, har oppblåsbare bein som hever skjermen. Større modeller kan overstige 16 fot på tvers og gå helt opp til kjør-i-film-teaterstørrelse for å vise filmer til hundrevis av mennesker. Kostnaden for de større modellene klatrer raskt fra $ 500-serien for de mindre modellene til tusenvis av dollar for de største.

Opptil oppblåsbare er at de er store, de er økonomiske for deres størrelse, de er ganske lette å transportere (som de er nesten alt stoff), og de setter opp veldig raskt. Ulempen er at de er store (den oppblåste enheten kan ta opp litt plass) og de krever strøm for å drive blåserne. Blåsere er også ganske bråkete og hvor som helst innenfor filmvisningsområdet, hører du viften. Oppblåsbare modeller støtter generelt front og bakprojeksjon.

Faste rammemodeller som Camp Chef 120, sett ovenfor, stole på en stål- eller komposittramme for å spenne skjermen og veldig robust konstruksjon, fyrliner og knytte innsatser for å holde hele saken trygt på bakken og ikke tippe over på et lite barn. Den største fordelen, bar ingen, er at det ikke er operasjonsstøy.Det er bare en stålramme med en solid rip-stop nylonskjerm strakt over den. Ingen strøm nødvendig, ingen humming, bare en vakker hvit projeksjon overflate (som støtter front eller bakprojeksjon).

Vi innrømmer at vi først var tvilsomme om hvorvidt den robuste og tett vevde rip-stop nylonskjermbildet på Camp Chef-skjermen ville fungere godt for bakprojeksjon, men det virket vakkert. Teknologi er rett og slett magisk noen ganger. Forvente å betale $ 225-350 for en fast ramme modell.

Enten du får en oppblåsbar eller en fast ramme-modell, vil vi motvirke deg fra å betale full pris hvis du har tålmodigheten. Ved å handle avtale nettsteder som FatWallet! og holde øye med diskounter salg nettsteder som Woot !, vi scoret begge våre skjermer med en betydelig rabatt. Filmskjermer er bare en av de produktene som dukker opp noen ganger i året med bratte rabatter, og det lønner seg å vente hvis du vil spare mye.

Extras

På dette tidspunktet har vi dekket all nødvendig bakken for å få skjermen opp, projektoren går og lydpumpingen. Det er imidlertid noen få ekstra hensyn som er store og små, men vi vil oppfordre deg til å lese før du avslutter filmplanleggingen.

Vær nabo

Den første og mest høflige vurderingen er å tenke på dine naboer. Vi har gjort bakgårdsfilmkvelder i nesten ti år nå, og i den perioden har vi hatt små barn av oss selv og hele naboene har hatt små barn i ulike aldre.

Ikke bare er det uhøflig å holde naboene dine, det er enda verre å se noe upassende på din gigantiske filmskjerm at tykes naboen kunne få et glimt av. Som regel hvis du ikke bor ute i landet, er det en god ide å holde filmvalgene dine PG og absolutt fri fra nakenhet og noen form for gore.

Når man snakker om naboer, er den beste måten å ha en problemfri filmkveld på å invitere dem. Som vi liker å si når vi kaster store bakgårdspartier, hvis noen som kan ringe til politiet og klage på støyen, gjør støyen med deg ... så er problemet løst! Selv om naboene ikke bryr seg om å komme, er det en fin gest, det vil gjøre dem mer tolerante for lys eller støy som kommer ut av gården din den kvelden, og det gir deg også en sjanse til å sørge for at du ikke lager en forstyrrelse. Når du snakker med dem om invitasjonen over gjerdet, kan du for eksempel oppdage at filmkvelden din er den samme natten din nabo kommer hjem fra en større operasjon og velger å ikke fylle hagen din med barske barn.

Sitteplasser

Mens du bor i naboene dine, er gode graser en topp prioritet i vårt ekstra hensyn, det er også en hel haug med praktiske og morsomme ting å vurdere. På den praktiske siden av ting, hvordan skal du håndtere sitteplasser? Tepper for barna og plen stoler for de voksne er et vanlig arrangement. Hvis du har en romslig eller i det minste lang og smal hage kan du også dele opp plassen, slik at en del av gården er visningsområdet (vanligvis dominert av barn) og den andre delen er en voksen sitte-, drikke- og chat-sone.

En smart idé vi kom over for en tid siden og gjorde oppmerksom på (men har ennå ikke å replikere oss selv) er å samle opp en haug med anstendig størrelse bokser og få barn til å dekorere dem som små biler for å lage sin egen "drive-in" kino .

snacks

Vi er overbeviste om at du har det grunnleggende om filmkvelden, mens du snakker ned klapp, men det er en haug med morsomme små ting du kan gjøre for å gjøre snacking på ditt utendørs teaterkul. Du kan hente gammeldags popcornbeholdere smuss billig på Amazon (ca 18 cent en popcorn boks). Din lokale matvarebutikk sannsynligvis har store og billige beholdere av popcornsmør og krydderalt også; kanskje ikke de sunneste tingene rundt, men det gir din hjemmelaget popcorn en filmkvalitet smak.

Til slutt, hvis du er i en super splurging slags stemning, kan du til og med plukke opp en legitim popcorn maker. Vi har en på hånden fordi da vi gikk for å leie en til en bursdagsfest fant vi at det var billigere å kjøpe en og ha det for alltid enn å leie en for en dag. Å bruke rundt $ 150 på en popcorn-maker kan virke gal, men når du vurderer hvor mye det koster å kjøpe små premade pakker med popcorn for å mate 20+ personer på en fest (og deretter faktor i hvor mange filmfestene du vil kaste), blir det ganske rimelig ganske fort. Videre, ikke glem vår gamle venn Craiglist. Det er alltid popcornmakere som flyter rundt, så mange organisasjoner kommer til samme konklusjon som vi gjorde (at det er billigere å kjøpe en enhet og bruke den til en fundraiser i stedet for å leie den), men så snu og selge den når de ikke lenger trenger det .

Belysning og sikkerhet

Vår siste vurdering er praktisk og morsomt rullet inn i en. Selv om du vil holde omgivelseslyset til et minimum for ikke å distrahere fra filmen eller vaske ut skjermen, må du planlegge for en slags minimal belysning slik at folk kan bevege seg rundt. Vi gjør de fleste av våre lyskjøp på slutten av sesongene (hvor du finner tiki fakler for smuss billig på slutten av sommeren og tau belysning for skitt billig etter jul). Kast litt taubelysning ned og fest det med noen teltstenger på slutten av filmssonen din, og du har litt fin subtil belysning og stor grense for de mindre barna (det er lett å fortelle dem ikke å krysse over lysene inn i mørke, men å følge dem tilbake til hvor de voksne sitter).

På den morsomme siden av ting, barnkjærlighet glødpinner, og du kan få dem skitt billig online.Vi har kjøpt flere rør av disse små armbånd glødelåsene gjennom årene; på $ 9 for en 100 av dem har du råd til hvert barns hender fulle av tingene. Du vil være en filmkveldshelt, stol på oss.

Pre-Reel

I den siste oppføringen i overvektsseksjonen vil vi gi deg inn på vår beste bakgårdsfilm natthemmelighet: pre-reel. Folk kommer til å være begeistret for filmen, opplevelsen, og være utenfor å sosialisere seg. Barn, spesielt, kommer til å hoppe av veggene. Forvent at de skal spørre deg hvert femte minutt når det er tid for filmen. Vi forstår helt spenningen deres, men det blir veldig gammelt veldig fort når et dusin forskjellige barn spør deg om og om igjen.

Vår løsning på det problemet som helt kutter ned på folk som spør når det er på tide å se filmen, er å kjøre en pre-reel. Vi setter alt på, vi tester alt, vi justerer projektoren riktig, og når gjestene kommer i nærheten av skumringen, spoler vi opp noe som i hovedsak fungerer som måler for når det er på tide å se filmen. Vårt nåværende favorittklipp, fordi det er veldig avslappende, barna elsker det, og det trenger ikke lyd for å være flott å se på, er dette 2 timers sløyfen med et vakkert HD-videoklipp av Churaumi Aquarium i Okinawa, Japan. På bildet over kan du se barna leke mellom projektoren og skjermen når de venter på den valgte filmtiden.

Vi spoler opp den videoen, la den rulle, og etter hvert som skumringen forverres, blir bildet stadig skarpere og levende. Til slutt blir folk bare trukket av det, barna setter seg hypnotisert av fisken som svømmer ved, og uten å måtte løfte stemmen din og rope "Filmtid!" Er alle klar for showet. Bedre ennå, fordi barna er så opptatt av å prøve å finne ut hva som skjer på skjermen, glemmer de helt å spørre deg når filmen starter.

Endelig ord på bakgård film natt

På dette punktet er du sannsynligvis som "Guys. Wow. Dette er mange ting for bakgårdsfilmkvelden. "Ikke bekymre deg, dette er oss dumping år og mange års erfaring med vår lille bakgårdsprosjektørhobby på fanget ditt på en gang.

Du trenger ikke å gå ut og slippe tonn penger til å være vert for en bakgård filmkveld. Du trenger ikke en premium HD-projektor. Du trenger ikke surroundlyd. Du trenger ikke en egen projeksjonsskjerm. Mens alle disse tingene er veldig flotte, og de øker kvaliteten på seeropplevelsen, er det så mye bedre å score noen billige godbiter fra Craiglist (som en forretningsprojektor, en lokal høyskole ikke lenger ønsker og en billig boombox for lyd) enn det er å ikke ha det gøy å gå rundt i hagen din og se filmer under stjernene. Opplevelsen bør være om å få naboene og vennene dine sammen, ikke besatt av et perfekt oppsett eller å sette det av for mangel på topp-tier utstyr.

Til slutt vil vi forlate deg med en avskjedsgave for å fremme appetitten til bakgårdsteaterlivet. For rundt ti år siden fikk vi bakgårdsteaterbuggen og tilbrakte timer poring over bildene og foruminnleggene på BackyardTheater.com. Nettstedet er fortsatt rundt, fortsatt sterkt, og fortsatt en helt fantastisk ressurs for bakgårdsfilmentusiaster, helt ny eller godt erfarne. Der finner du informasjon (og utrolige bilder) av alt fra små oppsett skrapet sammen på et budsjettbudsjett til gutta som tilbringer hele sin morsomme penger til å bygge $ 15.000 bakgårdsteater over år verdt å planlegge og investere. Hvis artikkelen i dag har piqued din interesse, skylder du det til deg selv for å sjekke stedet ut.


Har du erfaring med å bygge en bakgårdsteater stor eller liten? Har du spørsmål om å sette opp din egen? Gå inn i forumet nedenfor og del.

Link
Plus
Send
Send
Pin