Skip to main content

Slik tilpasser du låseskjermen på Windows 8 eller 10

Slik tilpasser du låseskjermen på Windows 8 eller 10

Geoffrey Carr

Låseskjermen på Windows 8 og 10 er ikke bare et bakgrunnsbilde eller en lysbildefremvisning. Det kan vise varsler og detaljert statusinformasjon fra en rekke apper. Du kan også få tilgang til Cortana direkte fra denne skjermen.

Men det er fortsatt mye du kan gjøre for å tilpasse låseskjermen til din smak. Windows 8 og 10 fungerer på samme måte, men vi bruker Windows 10 i eksemplene nedenfor.

Sett en bakgrunn for tilpasset låsskjerm (og bli kvitt annonser)

Som standard bruker Windows "Windows Spotlight" for låseskjermens bakgrunn. Denne tjenesten laster automatisk ned nye låseskjermer bakgrunner, noe som er ganske kult. Dessverre bruker Microsoft også Windows-spotlight til å annonsere apper og spill som er solgt i Windows Store. Hvis du ikke vil se disse låseskjermannonsene, vil du deaktivere Windows Spotlight.

Hvis du vil bruke en tilpasset bakgrunn, kan du gå til Innstillinger> Tilpassing> Låsskjerm. Klikk på "Bakgrunn" -boksen og velg "Windows Spotlight", "Picture" eller "Slideshow". Hvis du velger "Bilde", kan du velge et av de medfølgende bildene, eller bla til en bildefil på datamaskinen. Velg "Slideshow", og du vil kunne velge en mappe med bilder på PCen.

Pass på at du også deaktiverer "Få morsomme fakta, tips og mer fra Windows og Cortana på låseskjermen din" hvis du ikke vil se noen annonser. Microsoft har brukt disse "tipsene" for å vise annonser i fortiden.

Som standard vises det samme låsesymbolets bakgrunnsbilde på påloggingsskjermen som vises når du forlater låseskjermbildet. Hvis du vil bruke en flat fargebakgrunn for påloggingsskjermbildet i stedet, ruller du ned på låseskjerminnstillingsruten og deaktiverer "Vis låseskjermens bakgrunnsbilde på innloggingsskjermbildet".

Velg Låsskjermvarsler og Apps

Låseskjermen lar deg vise informasjon som nye e-postmeldinger, værinformasjon, kalenderavtaler, innkommende meldinger eller sosiale oppdateringer uten å først låse opp PCen din først. Windows lar en enkelt app vise "detaljert status" informasjon på låseskjermbildet, og lar opptil syv andre apper vise informasjon om "rask status". For eksempel kan Weather-appen vise deg detaljert informasjon om været, og Mail-appen kan vise deg et varselikon hvis du har nye e-postmeldinger som venter på deg.

For å tilpasse hvilke apper som viser informasjon på låseskjermbildet (eller skjul dem helt), gå til samme innstillinger> Tilpassing> Lås skjermrute. Rull ned og velg appene du vil se under "Velg en app for å vise detaljert status" og "Velg programmer for å vise rask status". Hvis du ikke vil at noen apper skal vise statusinformasjon på låseskjermbildet, klikker du eller klikker på hvert appikon her og velger "Ingen" i listen.

Velg om Cortana er tilgjengelig fra låseskjermbildet

Windows 10 lar deg normalt samhandle med Cortana-talassistenten på låseskjermen. For å kontrollere om Cortana er tilgjengelig på låseskjermen, ruller du ned til bunnen av låseskjerminnstillinger-panelet og velger "Innstillinger for Cortana Lock Screen" eller åpner Cortana-menyen fra oppgavelinjen og klikker på Innstillinger-ikonet.

Under Lås skjerm kan du velge om "Bruk Cortana, selv når enheten er låst", er aktivert. Si "Hei Cortana" og begynn å snakke for å få tilgang til Cortana fra låseskjermbildet hvis du har aktivert dette alternativet.

Som standard er Cortana tilgjengelig, men kan ikke brukes til å få tilgang til sensitive personlige data som kalenderhendelser og e-postmeldinger uten å låse opp PCen. Hvis du vil omgå denne sikkerheten, må du aktivere avmerkingsboksen "La Cortana få tilgang til kalenderen, e-postmeldingene, meldingene og Power BI-dataene når enheten er låst". Power BI er en bedriftsanalysetjeneste.

Deaktiver låseskjermen

Windows 10 viser låseskjermen ved oppstart og hver gang du låser datamaskinen. Vi har imidlertid funnet et triks for å deaktivere låseskjermbildet og bare se det når du starter datamaskinen. Når du låser PCen din, går den direkte til påloggingsskjermen hvor du oppgir passordet eller PIN-koden, omgå låseskjermen. Du kan lese de fulle instruksjonene om hvordan du gjør det her.

Hvis du har en Enterprise eller Education-utgave av Windows 10, er det en enklere gruppeinnstilling som lar deg deaktivere låseskjermbildet. Men dette offisielle alternativet fungerer ikke på Home eller Professional-utgaver av Windows 10.

På Windows 8 kan du deaktivere låseskjermen med en registret justering. Denne registreringsinnstillingen fungerer ikke lenger på de nyeste versjonene av Windows 10, dessverre, så du må ty til vårt triks som er koblet over.

Link
Plus
Send
Send
Pin