Skip to main content

Slik knytter du et eksternt stasjon til Windows oppgavelinje

Slik knytter du et eksternt stasjon til Windows oppgavelinje

Geoffrey Carr

Har du en ekstern disk koblet til Windows-datamaskinen din og ønsker å få tilgang til den fra oppgavelinjen? Her viser vi deg en løsning som lar deg knytte den til oppgavelinjen.

Vi viser deg hvordan du legger til et eksternt stasjonsikon til oppgavelinjen i Windows 10, men dette trikset vil også fungere i Windows 7 og 8.

Du ville tro at prosessen ville være like enkelt som å dra ikonet for ekstern stasjon til oppgavelinjen. Dessverre er det ikke tilfellet. Hvis du prøver å dra ikonet for ekstern stasjon til oppgavelinjen, legger den bare til File Explorer.

Da, hvis du høyreklikker på File Explorer-ikonet, kan du få tilgang til det derfra. Dette kan være nok for noen brukere, men vi vil legge det til oppgavelinjen som et ikon.

Med en rask løsning kan vi legge til stasjonen som et ikon til oppgavelinjen. Men før vi gjør dette, må vi tildele et vedvarende stasjonsbrev til vår eksterne stasjon. Vi skal legge til et stasjonsbrev til den eksterne stasjonens ikon på oppgavelinjen, slik at stasjonsbokstaven må forbli den samme hver gang du kobler stasjonen til PCen.

Når du har tildelt stasjonsbokstaven til din eksterne stasjon, høyreklikker du på et tomt område på skrivebordet ditt og går til Nytt> Tekstdokument.

Derefter navn tekstfilen uansett hva du vil og endre .txt utvidelse til .exe . I vårt eksempel legger vi til den eksterne N: -stasjonen, så vi kalte den Drive N.exe . Trykk enter.

Når du har trykket på Enter, ser du en dialogboks som spør om du er sikker på at du vil endre utvidelsen. Klikk på "Ja" -knappen for å fullføre navnet på filen.

Nå har vi en "dummy" kjørbar (.exe) -fil på skrivebordet. Høyreklikk på filen og velg "Pin til oppgavelinje" fra popup-menyen.

Filens ikon er lagt til i oppgavelinjen. Nå legger vi til vedvarende stasjonsbokstaven du tilordnet din eksterne stasjon til egenskapene til ikonet. Høyreklikk på filens ikon, høyreklikk på navnet på filen i popup-menyen, og velg deretter "Egenskaper" fra den andre popup-menyen.

På snarvei-fanen i dialogboksen Egenskaper, endre "Target" til stasjonsbokstaven på den eksterne stasjonen, for eksempel N:, og endre "Start i" til samme stasjonsbokstav også, som vist på bildet nedenfor.

Hvis du vil åpne en bestemt mappe på den eksterne stasjonen din ved hjelp av dette ikonet, skriver du banen til mappen i boksen Mål og start i, for eksempel N:My Work . Du kan faktisk bruke denne teknikken til å legge til hvilken som helst mappe til oppgavelinjen også. Det viktigste å huske er å endre målet og starte på den riktige banen.

Ikke lukk dialogboksen Egenskaper ganske enkelt ennå. Mens vi er i denne dialogboksen, vil vi endre ikonet til noe mer passende som et harddiskikon, så klikk på "Endre ikon" -knappen på snarvei-fanen.

Du kan se en advarsel dialogboks som forteller deg at filen ikke har noen ikoner. Det er greit. Klikk på "OK" -knappen for å lukke dialogboksen. Hvis filen ikke har noen ikoner, åpnes Windows automatisk shell32.dll fil i %SystemRoot%System32 mappe, som inneholder mye ikon som du kan velge fra. Klikk på et ikon i "Velg et ikon fra listen under", og klikk OK.

Hvis du vil endre ikonet til noe som ikke er inkludert i Windows, kan du se vår guide, Hvordan tilpasse ikonene dine i Windows.

Ikonet på oppgavelinjen endres ikke umiddelbart. Du må starte explorer.exe på nytt for det valgte ikonet som skal vises.

Nå har vi et mer passende harddiskikon og en rask metode for å få tilgang til vår eksterne stasjon.

Selv om det kan virke som en goofy-metode for å knytte en stasjon eller en annen mappe til oppgavelinjen, er arbeidet effektivt. Dette vil tillate deg tilgang til den eksterne stasjonen med bare ett klikk og lagre noen få trinn i å navigere til den.

Link
Plus
Send
Send
Pin