Skip to main content

Tips for en hyggeligere felles internettforbindelse hjemme

Tips for en hyggeligere felles internettforbindelse hjemme

Geoffrey Carr

La meg starte med å si at jeg deler Internett-tilkobling via trådløs router med familien min mens du venter på at vårt nye hjem skal være ferdig. Vi har alltid problemer der vi har langsom internettilgang på grunn av at enkelte familiemedlemmer er online på forskjellige tidspunkter, og takket være at et bestemt familiemedlem får et nytt digitalkamera, har jeg kommet med noen få tips for å få deling av internett mer behagelig for alle involverte.

Tips 1: Alle elsker å få det skinnende splitter nye digitale kameraet, og det første du gjør er å begynne å snappe bort med ubarmhjertig lidenskap. Det neste trinnet du mest sannsynlig vil ta, er å sette inn minnekortet fra kameraet til datamaskinen og laste dem opp til alle favorittwebområdene dine. De trinnene som de vanligste brukerne ikke er klar over, er:

Før du tar bilder på det nye kameraet, må du kontrollere innstillingene for kameraoppløsningen (se kamerahåndboken) og angi en størrelse som passer best for deg.

  • For noen som bare skal ta bilder og laste dem opp for å dele uten fotoredigering, kan du prøve å justere innstillingene til en lavere oppløsning. Kamera produserer generelt som standard oppløsningen til et større valg.
  • For noen som skal redigere bildene sine før opplasting, velger du en større oppløsning som passer deg best for redigering. De større resolusjonene gjør redigering bedre, da det alltid er best å jobbe med et større bilde og deretter skalere dem ned etter redigering før du laster opp for å dele. Dette er også bra hvis du planlegger å lagre bildene på datamaskinen din for redigering senere.

Forstørre bildene før opplasting fordeler både deg og alle andre som kanskje på internett i hjemmet ditt. Hvis du sjekker nettstedet du laster opp til i tillegg, er sjansen for at du vil se en maksimal bildestørrelse som et bilde kan være. Laster opp et veldig stort bilde, det skal bli omformet når det er lastet opp, så hvorfor ikke gå videre og re-størrelse dem uansett.

For eksempel: Hvis du har 20 bilder du har tatt på 4320 × 3240, og du prøver å laste dem opp for å vise seg på Facebook, er det nesten 100 MB du prøver å laste opp på en gang. Gitt at yngre brukere kan til og med laste opp 5x er at mange samtidig, hvis du kanskje har kjøpt et kamera for et barn, ville være nesten 500 MB. Et annet poeng å gjøre er hvis du lagrer dem på datamaskinen din, kan det hende du får plass til å bli tatt opp raskt.

Tips 2: Alle laster ned sin del av opplevelsen av å ha så mange valg tilgjengelig på nettet. Et godt tips for alle tar hensyn til alle andre på nettverket ditt som kan prøve å bruke internett også.

  • Hvis du skal laste ned en stor fil, og du vet at det kommer til en stund, kan du prøve å sette ned nedlastinger til tider når andre brukere på nettverket ditt kanskje ikke er opptatt på internett. Personlig settes nedlastinger i løpet av klokken 11 og 5 AM når jeg vet at alle sover.
  • Hvis du er en bruker som liker å spille tunge dataspill via internett, kan du prøve å plukke ganger som andre brukere på nettverket ditt kanskje ikke har opptatt på internett. De spillene som er kjempebra å spille, kan være en seriøs internett ressurs hog hjemme.

For eksempel: Hvis du laster ned en film via en torrent som er 700 MB, og du har innstillingene satt til ubegrenset nedlastingshastighet, innser du at dette tar hastighet andre brukere på nettverket ditt kan få tilgang til internett.

Tips 3: Hvis du spiller musikk fra en online spilleliste, ser du videoer på YouTube eller gjør dem alle samtidig.

  • Mens muligheten til å ha en online spilleliste for musikk er ganske snill, ser jeg personlig ikke grunn til at du ikke bare spiller musikken på datamaskinen din, vær klar over at en 300 sangspilleliste som spilles, påvirker andre brukere. Jeg har funnet det påvist fra spillelisten som spilles spesielt fra nettsteder som MySpace.
  • Alle elsker YouTube-videoer. Det er en fin måte å dele en video med alle for nesten alt du kan videoopptak. Prøv å ikke ha ti åpne nettleservinduer / faner som prøver å laste inn YouTube-videoer samtidig.

For eksempel: Du kan spørre hvorfor jeg sier ti, jeg har personlig sett dette gjort, og når du blir bedt om synderenes svar var, ville jeg ha dem alle klare for meg når jeg klikker på spill. Å gjøre dette er definitivt ikke en fin ting å gjøre mens andre på nettverket prøver å få tilgang til internett.

Tips 4: Hvis du er administrator på hjemmenettverket, må du holde ruteren oppdatert.

  • Pass på at du ser etter oppdateringer for ruterne dine. De fleste har en automatisk oppdatering, men har vanligvis ikke denne funksjonen som standard.
  • Noen rutere har muligheten til å justere innstillingene for internettilgang, for eksempel nedlasting av media. Justering av disse innstillingene, mens det ikke er for hver bruker, kan bidra til å sikre mindre lagring på alle brukere i et hjemmenettverk.

Å velge riktig internettforbindelse fra din internettleverandør og velge riktig ruter er de viktigste bidragsyterne til et hyggelig internett også.

Du er velkommen til å legge til tipsene dine i kommentarene. Som noen som stadig prøver å få alle i huset, forstår jeg poenget mitt, flere tips kan definitivt bidra til å bevise poenget.

Link
Plus
Send
Send
Pin