Skip to main content

Slik deaktiverer du Windows 10s spill-DVR (og spillbar)

Slik deaktiverer du Windows 10s spill-DVR (og spillbar)

Geoffrey Carr

Windows 10-spillets DVR-funksjon kan redusere spillytelsen din ved å ta opp video i bakgrunnen. Hvis du ikke bryr deg om å spille inn spillingen din, må du deaktivere Game DVR for ytelsesårsaker.

Dette deaktiverer også "Game Bar", som ofte dukker opp når du begynner å spille spill. Det er bare nyttig hvis du vil ta skjermbilder eller spille inn spill.

Hva er Game DVR og spillbaren?

Spill-DVR-funksjonen i Windows 10 var opprinnelig en del av Xbox-appen, og den er modellert på den samme funksjonen på Xbox One. Game DVR kan automatisk ta opp video av PC-spill i bakgrunnen med "bakgrunnsopptak", og lagrer denne videoen til en fil når du velger. Hvis du ikke velger å lagre det, kaster Game DVR den videoen og fortsetter å spille inn i bakgrunnen. Dette lar deg spille spill normalt og deretter bestemme deg for å lagre de siste fem minuttene av spillingen til en fil når noe kul skjer.

Dessverre tar Game DVR systemressurser. På en tregere datamaskin - eller hvis du bare vil ha maksimal grafisk hestekrefter for spillene dine, kan det synke sakte i spillytelsen og senke FPS. Hvis du ikke bryr deg om å spille inn spillingen din, vil du deaktivere denne funksjonen. Denne spill-DVR-funksjonen kan eller ikke er aktivert som standard, avhengig av maskinens maskinvare.

Spillelinjen er det grafiske grensesnittet som lar deg spille inn spill, lagre klipp og ta skjermbilder med spill-DVR-funksjonen. Det reduserer ikke nødvendigvis systemytelsen din, men det kan komme seg i veien ved å dukke opp. Spillelinjen er alltid aktivert som standard på Windows 10.

Selv etter inaktivering av Game DVR og Game Bar, vil normale snarveier i spillet, og NVIDIAs spillopptaksfunksjon, tidligere kjent som ShadowPlay, fortsatt fungere. Game DVR er bare en av mange muligheter for å spille inn spill og ta skjermbilder.

Slik deaktiverer du spill-DVR

I Windows 10 Creators Update, har spill-DVR- og spillelinjeinnstillinger blitt flyttet til hovedinnstillingsprogrammet der de tilhører. De er ikke lenger begravet i Xbox-applikasjonen som de pleide å være.

For å deaktivere spill-DVR, gå til Innstillinger> Spill> Spill DVR. Sørg for at "Opptak i bakgrunnen mens jeg spiller et spill" alternativet her er satt til "Av".

Du kan fortsatt starte et manuell opptak fra spillfeltet, men Windows 10 tar ikke opp automatisk noe i bakgrunnen.

Slik deaktiverer du spillelinjen

For å deaktivere spillelinjen, gå til Innstillinger> Spill> Spillefelt. Still inn "Spill spillklipp, skjermbilder og send med spillbar" her til "Av".

Du vil ikke se spillestangen i fremtiden, med mindre du kommer tilbake til denne skjermen og slår den på igjen.

Link
Plus
Send
Send
Pin