Skip to main content

Slik får du tilgang til en webside når den er nede

Slik får du tilgang til en webside når den er nede

Geoffrey Carr

Ingenting forsvinner helt fra Internett. Enten en nettside har gått ned i noen få minutter eller noen få år, er det noen måter du kan se på innholdet uansett.

Alternativ One: Google Cache

Google og andre søkemotorer laster ned og beholder kopier av nettsidene de indekserer. Hvis en nettside er nede, kan du enkelt vise den nyeste kopien cachet av Google.

Hvis du prøver å få tilgang til en nettside fra Google-søk, er det lett å få tilgang til den cachede kopien. Bare klikk på tilbakeknappen i nettleseren din når nettsiden ikke lastes inn. Klikk pilen til høyre for nettsidens adresse, og klikk på "Cached" for å vise den gamle kopien.

Hvis siden ser ut til å ha lang tid å laste, kan du klikke koblingen "Tekst-bare versjon" øverst på den bufret siden. Nettstedet lastes umiddelbart, men du ser ingen bilder. Dette er nødvendig når nettstedets server er nede og nettleseren din ikke kan laste inn nettsidens bilder.

Du vil også se dato og klokkeslett da Google opprettet denne hurtigbufrede kopien som vises øverst på siden.

Det er også en rask måte å vise Googles hurtigbufrede kopi av en hvilken som helst nettside uten å gå gjennom Google-søk først.

Bare koble til følgende adresse i adresselinjen din, erstattet example.com/page.htm med hele adressen til nettsiden du vil vise.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:example.com/page.htm

Pass på å utelate "http: //" eller "https: //" fra starten av nettsidens adresse hvis du gjør dette. Så, hvis du ønsket å se den cachede kopien av https://www.howtogeek.com/226280/how-to-take-screenshots-in-windows-10/ , du vil skrive:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:www.howtogeek.com/226280/how-to-take-screenshots-in-windows-10/

Mens vi fokuserte på Google Cache her fordi de fleste bruker Google, har Microsofts Bing-søkemotor sin egen lignende funksjon. Hvis du bruker Bing, kan du klikke på nedpilen til høyre for en adresse og klikke på "Cached page" for å vise en kopi fra Bings cache.

Alternativ To: The Wayback Machine

Internet Archive's Wayback Machine lar deg også se eldre kopier av en nettside. Hvor Google Cache bare tilbyr deg en enkelt, sist bufret kopi, tilbyr Wayback-maskinen flere eldre versjoner av en nettside som går mye lenger, slik at du kan se hva en nettside så ut som år siden

For å bruke Wayback-maskinen, gå til Wayback Machine-siden. Plugg hele adressen til nettsiden du vil se inn i boksen, og klikk på "Bla gjennom historie". For eksempel kan du kopiere og lime inn denne adressen fra nettleserens adresselinje hvis en nettside ikke lastes inn.

Hvis du bare vil vise den sist bufret kopien av en nettside, kan du klikke på datoen øverst på arkivsiden.

Hvis du vil ha en eldre kopi, kan du velge et år og klikke på en dato i kalenderen for å vise nettsiden som den så ut på den datoen.

Du kan klikke på koblinger som vises på siden etter at den laster for å vise andre nettsider som de dukket opp på den datoen. Dette verktøyet lar deg bla gjennom hele nettsteder som har forsvunnet eller endret seg dramatisk.

Du har kanskje også hørt om CoralCDN tidligere. CoralCDN var spesielt nyttig for å vise bufret kopier av nettsider som gikk ned på grunn av plutselig høy trafikk. Imidlertid er CoralCDN nå stengt. De ovennevnte to verktøyene bør få deg ganske langt, skjønt.

Link
Plus
Send
Send
Pin