Skip to main content

Hvordan lage tekst og ikoner større på Mac-skjermen din

Hvordan lage tekst og ikoner større på Mac-skjermen din

Geoffrey Carr

Straining for å se ting på MacBook's skjerm? Hvis du har en høyoppløselig retina-skjerm (som MacBook Pro eller 12-tommers MacBook har), er det enkelt å justere alt-tekst, ikoner, knapper osv. På displayet for å være større.

I flere tiår har folk med synsproblemer justert systemoppløsningen for å gjøre ting som tekst- og grensesnittelementer større. Dette er en forferdelig ide, fordi det forvrenger i utgangspunktet alt på skjermen. Hvis din Mac tilbyr en Retina-skjerm, tilbyr Systemvalgene en bedre måte.

I stedet for å endre systemets oppløsning, kan macOS skale ting som grensesnittelementer og tekst, slik at bilder og annen grafikk fortsatt kan dra full nytte av skjermens opprinnelige oppløsning. Det er noe lik DPI-skaleringen på Windows 10, men mye mindre forvirrende.

Slik justerer du din Macs skjermskalering

For å utforske disse innstillingene, gå til Systemvalg> Skjerm.

Under «Oppløsning», merk av «Skalert» -alternativet. Du vil bli presentert med fire til fem valg, avhengig av størrelsen på skjermen.

Jeg bruker en 13-tommers MacBook Pro med en oppløsning på 2560 med 1600 piksler. Jeg presenteres med fire alternativer, som alle "ser ut som" en hypotetisk oppløsning på en tidligere generasjons Mac. Standard, for eksempel, "ser ut som" 1440 med 900 piksler, som du kan se ved å sveve musepekeren over alternativet.

De to alternativene under standard "ser ut som" 1280 ved 800 og 1024 ved 640, mens jeg jobber meg ned. Alternativet over standard "ser ut som" 1680 innen 1050.

Disse tallene er noe vilkårlig, fordi de er relatert til hvordan tidligere generasjons Macs så på bestemte resolusjoner. De presise valgene som tilbys vil variere avhengig av din spesifikke Mac-modell. Og for å være klar, endrer systemoppløsningen din egentlig ikke hvis du velger en annen innstilling: bare skalering av ting som tekst og grensesnittelementer vil endres. Resultatet ligner på endring av oppløsning på eldre Mac, men uten de visuelle forvrengningene.

Lurer du på hvordan dette ser ut? Vel, her er skrivebordet mitt satt til standardinnstillingen, som "ser ut som" 1440 med 900 piksler.

Og her er det når jeg velger alternativet "More Space", som "ser ut som" 1680 med 1050 piksler:

Som du kan se, tar nettleservinduet opp mye mindre plass på skrivebordet nå, og menylinjen ser ganske litt ut. Hvis du har god syn, kan denne innstillingen gjøre at Mac-skjermen din føles ganske større, slik at du får flere ting på skjermen samtidig.

Å gå den andre veien, her er en størrelse mindre enn standard, som "ser ut som" 1280 med 800:

Alt er litt større, og nettleservinduet (som jeg ikke har endret) tar nå opp det meste av skjermen. La oss gå et skritt videre, slik at skjermen "ser ut som" 1024 med 640 piksler:

Nettleseren tar nå hele skjermen, og menylinjen er nå freaking enorm. Jeg kunne aldri jobbe slik, men noen med mye verre øyne enn meg kunne dra nytte av det.

Igjen, ingen av disse innstillingene endrer faktisk oppløsningen på skjermen: alt de gjør er å endre de relative størrelsene på tingene.

En merknad på eksterne skjermer

Jeg bruker en ekstern skjerm på skrivebordet mitt - jeg har hatt i mange år. Når jeg leder til displaypanelet i Systemvalg med denne skjermen koblet, åpner macOS to vinduer: en for min innebygde skjerm og en annen for min eksterne skjerm. I mitt tilfelle er det eksterne skjermbildet ikke høy tetthet, så jeg kan kontrollere oppløsningen.

Så hva skjer når jeg drar et vindu fra en skjerm med høy tetthet til en lav tetthet? Vinduet beveger seg sømløst og gjør justeringen i skalering når du drar den over. Dette er sant uavhengig av hvilken skaleringsalternativ du har valgt for skjermen med høy tetthet. Det virker som en liten ting, men stol på meg: dette er et vidunder av ingeniørarbeid.

Det er også verdt å merke seg at din Mac vil "huske" hvilken type skalering du vil ha på din Retina-skjerm mens en bestemt ekstern skjerm er tilkoblet, og når ingen ekstern skjerm er koblet til. Det er en subtil ting, men kan være veldig nyttig.

For eksempel liker jeg at skaleringen på MacBook Pro-skjermen min er satt til "More Space" når den ikke er koblet til et eksternt display, slik at jeg har så mye plass til å jobbe med som mulig. Når jeg er på pulten min, står jeg litt lenger tilbake fra skjermen. Dette, kombinert med den nedre oppløsningen til min eksterne, betyr at jeg vil at Retina-skjermen skaleres litt når den eksterne er tilkoblet.

For å oppnå dette, satte jeg skaleringen til "More space" mens displayet ikke var koblet til. Deretter koblede jeg skjermen og satt skaleringen på den innebygde skjermen til "Standard". Nå skal skaleringen automatisk skrus når jeg kobler til eller kobler fra den eksterne skjermen.

Ønsker du flere valg? Sjekk ut Retina Display-menyen

Fem skalering valg er ikke veldig mange, men etter min mening vil tilbudet som tilbys, trolig dekke de fleste brukssaker.Hvis du vil angi ting mer presist, bør du imidlertid laste ned Retina Display Menu, et gratis menylinjeapplikasjon som lar deg sette den relative oppløsningen til det du vil ha på Retina-skjermen. For å installere, må du jobbe rundt Gatekeeper ved å høyreklikke og deretter klikke på "Åpne". Når det er oppe, vises et menylinjeikon.

Klikk på dette og du kan velge hvilken oppløsning som helst - de beste kampene til skjermen er merket med lynbjelke. Du kan få noen virkelig latterlige innstillinger som gjør dette, for eksempel, hvordan ser MacBook Pro på full oppløsning uten skalering:

Nettleservinduet her er i samme størrelse som før, som referanse, og menylinjen kan nesten ikke ses. Dette er ikke praktisk i det hele tatt-teksten er knapt lesbar-men hvis ingenting annet er det en god objektlesjon om hvorfor Retina-skjermer trenger skalering i utgangspunktet.

For de fleste vil standard skaleringsalternativer fungere. Men det betyr ikke å spille med et program som dette er ikke morsomt, så gi det et skudd.

Link
Plus
Send
Send
Pin