Skip to main content

Slik finner du og bruker Android Instant Apps

Slik finner du og bruker Android Instant Apps

Geoffrey Carr

Google annonserte noe som kalles "instant Apps" for Android i fjor Google I / O-konferansen. Etter et år i ovnen annonserte de at Instant Apps nå er tilgjengelige for alle utviklere å bruke. I sin tur er det også en håndfull programmer du kan teste ut nå.

Hva er Instant Apps?

I et nøtteskall kan Instant Apps tillate brukere å sjekke ut de fleste funksjonene i en apputen å installere den egentligved å bruke dype koblinger og kjører i et modulært miljø. Derfor skal utviklerne aktivere det som en funksjon, og det virker ikke bare for alle apper. Nå sa det at dette ikke fungerer akkurat som du kan forvente. For eksempel starter du ikke disse appene fra Play-butikken. I stedet lanserer de innfødt fra søkeresultater eller andre kompatible hyperkoblinger.

I hovedsak, når du klikker en kobling for et nettsted som har en Instant App, laster Google Play ned noen få nødvendige ressurser for å kjøre appen, og deretter starter den øyeblikkelig - ingen installasjon kreves. I sin innledende kunngjøring, sa Google at Instant Apps vil være bra for programmer du vil bruke til et enkelt formål, for eksempel å betale for parkering, for eksempel. På denne måten kan du unngå å måtte rote med et mobilnettsted (som ofte kan være mer irriterende som praktisk), og i stedet få en opprinnelig opplevelse som ikke vil henge ut når du er ferdig med det.

På nåværende tidspunkt fungerer Instant Apps på Android 6.0 og nyere, men støtte for Android 5.x er for tiden i arbeidene. Hvis håndsettet oppfyller disse kravene, kan du kanskje aktivere tilgang til Instant Apps nå.

Slik aktiverer du Instant Apps

Ok! Nå som du vet hva Instant Apps er, er det på tide å forsikre deg om at du faktisk kan bruke dem.

Først, hopp inn i telefonens Innstillinger-meny ved å trekke ned meldingsskyggen og trykke på tannhjulikonet.

Derfra, bla ned til Google og trykk på den.

Under "Tjenester" -delen, se etter Instant Apps. Hvis du ikke har dette alternativet, er det dessverre ikke tilgjengelig på kontoen din eller som er uforenlig med enheten din. For eksempel har jeg det på min Pixel og Nexus 6P, men ikke på Galaxy S8. Hvis du gjør det, må du gå videre og gi den et trykk.

Skyv bryteren øverst for å aktivere funksjonen. En popup vil dukke opp med en kort beskrivelse av hva Instant Apps er. Bare trykk på "Ja, jeg er i" -knappen for å få slutt på.

 

Nå som du har aktivert det, er det på tide å begynne å bruke det.

Slik bruker du Instant Apps

På dette tidspunktet er det bare en håndfull programmer som støtter Instant Apps, så vi vil holde det enkelt og bruke Wish, som synes å fungere for stort sett alle på dette punktet.

Åpne Google Chrome eller Google Nå, og gjør et søk etter "Ønsker".

Finn alternativet som har "Ønskes app - Instant" under beskrivelsen, og trykk deretter på den.

Et Google Play-vindu vil vises kort når det laster ned nødvendige ressurser. Noen få sekunder senere bør en fullt innfødt app starte.

 

En lynbolt vil dukke opp i varselskyggen, som indikerer at du kjører en Instant App. En rask slepebrygge i skyggen gir deg et par alternativer: Gå til web- og appinfo. Den første vil omdirigere deg til appens mobilnettsted, mens den andre vil vise all relevant informasjon for Instant App, inkludert en måte å installere hele programmet på og fjerne appdata.

Når du bruker flere Instant Apps, blir disse bitene av appdata og whatnot lagret lokalt på telefonen din. For å komme tilbake til skjermbildet ovenfor (slik at du kan slette data) uten å faktisk starte Instant App igjen, hoppe tilbake til Innstillinger> Google> Instant Apps. Alle Instant Apps du har lansert, vil dukke opp her, der du kan rydde data eller installere hele appen hvis du vil.


Mens Android 6.0+ er nødvendig for øyeblikkelig Apper akkurat nå, er det planlagt større ting i Android O når den er utgitt. For eksempel kan brukerne starte Instant Apps direkte fra startprogrammet, bare ved å søke etter dem i søkefeltet. Også det vil være et alternativ å legge til et ikon på startskjermbildet for en øyeblikkelig app, nesten fjerne behovet for å gjøre en "hard" installasjon på nytt. Det er pent.

Link
Plus
Send
Send
Pin