Skip to main content

Hvorfor er de fleste programmene fortsatt 32-bits på en 64-biters versjon av Windows?

Hvorfor er de fleste programmene fortsatt 32-bits på en 64-biters versjon av Windows?

Geoffrey Carr

Datamaskinen din kjører nok en 64-biters versjon av Windows. Men ta en titt på Oppgavebehandling, og du vil se at mange apper på systemet ditt fortsatt er 32-bit. Er dette et problem?

Mest moderne datamaskiner - definitivt de som er solgt siden rundt i Windows 7-dagene - er 64-biters kapabel og leveres med en 64-biters versjon av Windows. Hvis du er usikker på din egen PC, er det enkelt å sjekke om du kjører 32-biters eller 64-biters Windows. Det er mange forskjeller mellom 64-biters og 32-biters versjoner av Windows-nok at hvis din PC og programmer støtter den, bør du kjøre 64-bitersversjonen. Selv om alle appene du kjører, er en 32-biters app, kjører et 64-biters OS fortsatt å være sikrere og mer pålitelige.

Men hva med de appene? Ting blir litt vanskeligere der. Det første du må vite er at 64-biters versjoner av Windows kan kjøre 32-biters apps, men 32-biters versjoner av Windows kan ikke kjøre 64-biters programvare. En annen liten rynke - og en som bare gjelder for et svært lite antall personer - er at 32-biters versjoner av Windows kan kjøre gamle 16-biters apps, men de 16-biters apps vil ikke kjøre på en 64-biters versjon av Windows . Så, la oss dykke inn i det litt mer og se når det kan ha betydning for deg.

Hvordan sjekke hvilke av dine apper som fremdeles er 32-bit

Du kan bruke Oppgavebehandling til å se hvilke programmer som er 64-biters og som er 32-biters. For å åpne den, høyreklikker du et åpent område på oppgavelinjen, og klikker deretter på "Oppgavebehandling" (eller trykk Ctrl + Shift + Escape).

På "Prosesser" -fanen, ta en titt under "Navn" kolonnen. Hvis du bruker en 64-biters versjon av Windows 8 eller 10, ser du teksten "(32-bit)" etter navnet på en 32-biters app. Hvis du bruker en 64-biters versjon av Windows 7, vil du se teksten "* 32" i stedet. I alle versjoner har 64-biters apps ingen ekstra tekst etter navnet.

Windows installerer også 32-biters og 64-biters applikasjoner på forskjellige steder - eller prøver i det minste. 32-biters apps er vanligvis installert til C:Program Files (x86) mappe på 64-biters versjoner av Windows, mens 64-biters programmer vanligvis er installert på C:Program Files mappe.

Dette er imidlertid mer av en retningslinje. Det er ingen regel å tvinge 32-biters og 64-bits apps til sine respektive mapper. For eksempel er Steam-klienten et 32-bits program, og det blir installert riktig inn i C:Program Files (x86) mappen som standard. Men alle spillene du installerer gjennom Steam, er installert på C:Program Files (x86)Steam mappe som standard - til og med 64-biters spill.

Hvis du sammenligner de to forskjellige programfilmappene dine, finner du at de fleste av programmene dine sannsynligvis er installert i mappen C: Program Files (x86). De er sannsynligvis 32-bits programmer.

Kjører 32-biters applikasjoner på 64-biters Windows en dårlig idé?

På overflaten kan det virke som om 32-biters applikasjoner i et 64-biters miljø er dårlig eller mindre enn ideelt, uansett. Tross alt bruker 32-bits apps ikke fullt ut 64-bit arkitekturen. Og det er sant. Når det er mulig, kjører en 64-biters versjon av appen ytterligere sikkerhetsfunksjoner til apper som sannsynligvis kommer under angrep. Og 64-biters apps kan få tilgang til mye mer minne direkte enn 4 GB som 32-bits apps kan få tilgang til.

Likevel, det er forskjeller som du bare ikke sannsynlig vil legge merke til å kjøre vanlige apper i den virkelige verden. For eksempel vil du ikke lide noen form for ytelsesstraff ved å kjøre 32-biters apps. I en 64-biters versjon av Windows kjører 32-bits apps under noe som heter Windows 32-bit på Windows 64-biters (WoW64) kompatibilitetslag - et komplett delsystem som håndterer kjører 32-biters apps. Dine 32-biters Windows-programmer vil kjøre omtrent det samme som de ville på en 32-biters versjon av Windows (og i noen tilfeller enda bedre), så det er ingen ulemper å kjøre disse programmene på et 64-biters OS.

Selv om hvert program du bruker er fortsatt 32-bit, vil du ha fordel av at operativsystemet selv kjører i 64-biters modus. 64-bitersversjonen av Windows er sikrere.

Men 64-biters programmer ville være bedre, ikke sant?

Som nevnt tidligere, er det en fordel å kjøre 64-bitersversjonen av en app, hvis en er tilgjengelig. På en 64-biters versjon av Windows kan 32-biters programmer bare få tilgang til 4 GB minne hver, mens 64-biters programmer kan få tilgang til mye mer. Hvis et program sannsynligvis kommer under angrep, kan de ekstra sikkerhetsfunksjonene som brukes til 64-biters programmer, hjelpe.

Mange apps tilbyr både 32-biters og 64-biters versjoner. Chrome, Photoshop, iTunes og Microsoft Office er noen av de mest populære Windows-programmene, og de er alle tilgjengelige i 64-biters form. Krevende spill er ofte 64-bit, slik at de kan bruke mer minne.

Mange apper har ikke gjort spranget, og de fleste vil aldri. Du kan fortsatt kjøre de fleste tiårige 32-biters Windows-programmer på en 64-biters versjon av Windows i dag, selv om utviklerne ikke har oppdatert dem siden 64-biters versjoner av Windows kom sammen.

En utvikler som ønsker å gi en 64-biters versjon av deres program, må gjøre mer arbeid. De må sørge for at eksisterende kode kompilerer og kjører riktig som 64-biters programvare. De må gi og støtte to separate versjoner av programmet, da folk som kjører en 32-biters versjon av Windows, ikke kan bruke 64-bitersversjonen.

Og i mange apps, ville folk bare ikke merke en forskjell uansett. La oss ta Windows desktop-versjonen av Evernote som et eksempel her.Selv om de ga en 64-biters versjon av Evernote, ville brukerne sannsynligvis ikke merke en forskjell i det hele tatt. 32-bitersprogrammet kan kjøre helt fint på en 64-biters versjon av Windows, og det vil ikke være merkbare fordeler med en 64-biters versjon.

Kort sagt, hvis du har et valg, må du definitivt ta tak i 64-bitersversjonen av appen din. Hvis du ikke har et valg, får du 32-biters versjon og ikke bekymre deg for det.

Få 64-biters apper

Hvordan du får 64-biters apps når de er tilgjengelige, er forskjellig basert på appen. Noen ganger, når du går til en nedlastingsside for en app, oppdager siden om du bruker en 32-bit eller 64-biters versjon av Windows, og automatisk leder deg til riktig installasjonsprogram. Apple iTunes fungerer på denne måten.

Andre ganger, vil du laste ned en enkelt installasjonsprogram som inneholder både 32-biters og 64-biters versjoner av appen. Når du starter installasjonsprogrammet, vil det på det tidspunkt oppdage om du bruker en 32-bit eller 64-biters versjon av Windows og installerer disse filene. Photoshop for Windows fungerer på denne måten.

Og enda flere ganger får du faktisk et valg på appens nedlastingsside for å laste ned den versjonen du vil ha. Noen ganger vil versjonen si "64-bit," noen ganger vil det si "x64" og noen ganger begge deler. Når du ser et valg som dette, gå videre og last ned 64-bitersversjonen.


Til slutt er det viktig at du ikke kjører 64-biters apps, det sørger for at du kjører programmer som fungerer bra for deg. Hvis det er en 64-biters versjon av en app, må du bruke den. Hvis ikke, bruker 32-bits versjonen bare bra. For de fleste apps, vil du ikke engang merke forskjellen.

Link
Plus
Send
Send
Pin