Skip to main content

Slik optimaliserer du Android-telefonens batterilevetid med Grønne

Slik optimaliserer du Android-telefonens batterilevetid med Grønne

Geoffrey Carr

På dette punktet er smarttelefoner produktive. Vi bruker dem til samtaler, tekstmeldinger, sosiale nettverk, bilder, raske søk, streaming av musikk, se videoer ... listen fortsetter. Men hver ting du drømmer batterilevetiden, og noen apps vil selv fortsette å tømme batteriet i bakgrunnen når du ikke bruker dem. En gratis app som heter Greenify, kan fikse det.

Hvordan Greenify Works

Grønne sparer batterilevetid ved å effektivt og systematisk skyve programmer inn i en slags dvalemodus - en tomgangstilstand som hindrer dem i å kjøre i bakgrunnen og drenerer batteriet.

"Men det høres ut som en oppdragsmorder," kan du si, og "du fortalte oss ikke å bruke oppdragsmordere!" Det er sant, men Greenify er litt annerledes. Ikke bare vil det stoppe en app fra å kjøre, med Android's innebygde "Force Stop" -mekanisme, men det vil ogsåhindre at appen starter opp igjen til du starter den. Det er ikke et teppeelement, heller enn i stedet for å lukke alt, må du først velge og velge de appene du vil dvalere. Så i strid med det tradisjonelle "lukk alt" -konseptet, velger du listen over programmer du vil lukke, og alt annet fortsetter å løpe som det alltid har.

Ok, nå som vi har ryddet opp, la oss komme i gang. Det første du må gjøre er å installere Greenify-appen. Du kan finne den ved å klikke på denne linken eller bare søke etter "Greenify" i Play-butikken på enheten din.

Det er faktisk to versjoner av Greenify-appen selv. Det er den gratis versjonen, og en betalt "Donasjon" -versjon. Den betalte donasjonsversjonen av appen tilbyr noen ekstra eksperimentelle funksjoner, og det gir brukere som ligner den app muligheten til å støtte App-opphavsmannen. For denne tutorials skyld skal vi dekke hvordan du bruker den gratis. Du er velkommen til å laste ned den betalte versjonen av appen hvis du vil, men du trenger ikke å gjøre det for å høste kjernen og primære fordelene med dette programmet.

Det er også verdt å merke seg at det er to måter å sette opp Greenify: med en rotfestet telefon, og uten. Det er noen forskjeller i hvordan de fungerer under hetten, men for det meste vil du ikke merke en forskjell, bortsett fra at den ikke-forankrede versjonen krever noen oppstart.

Slik setter du opp Grønn for bruk på en ikke-roten telefon (de fleste brukere)

Etter installasjon og lansering av Grønn, må de fleste brukere gå gjennom en rask oppsettprosess. Dette vil sikre at appen har alle nødvendige tillatelser og tilgang til enheten den trenger, i tillegg til å kontrollere at alle anbefalte systeminnstillingene er satt på plass.

Det starter alt med en velkomstskjerm og en kort forklaring på hva appen gjør. Hit ved siden av å komme inn i kjøtt og poteter her.

Neste skjerm vil be om "arbeidsmodus" for enheten din: ikke-rotfestet eller rotfestet. Som tidligere nevnt, er denne veiledningen for ikke-rotte brukere, så velg den tidligere.

Hvis du bruker en nyere enhet som har en fingeravtrykksleser, eller du bruker Smart Lock for å forhindre at du må skrive inn PIN-koden eller passordet ditt ved hver opplåsing, må du bekrefte det her.

Det neste trinnet er når ting kan bli litt innviklede: Greenify trenger ting som skal settes opp på en bestemt måte for å gi den beste opplevelsen mulig (og å gjøre hva du vil at den skal gjøre). Siden det gjør sine ting noen sekunder etter at du slår av skjermbildet, slår "Strømknappen øyeblikkelig" inn i Android-menyen Sikkerhet deaktivert. Trykk på "Bekreft" -knappen ved siden av denne oppføringen for å hoppe rett inn i Sikkerhetsmenyen.

MERK: Dette kan se litt annerledes avhengig av hvilken enhet du bruker, og Greenify kan faktisk åpne feil meny. For eksempel på LG G5 måtte jeg gå ut av Sikkerhetsmenyen og åpne Lås skjermen menyen for å deaktivere "Strømknappen umiddelbart låser" innstillingen.

Mens dette setter deg inn i Android-menyen Sikkerhet, setter den deg ikke direkte inn i menyen der ønsket innstillingsknapp er-for det må du trykke på det lille tannhjulikonet ved siden av "Skjermlås" -oppføringen. I denne menyen, veksle av Innstillingen som står "Strømknappen slås øyeblikkelig."

Når det er ferdig, bare tilbake til du kommer tilbake til Grønn. Den neste innstillingen du må verifisere erautomatisk lås. Greenify krever en forsinkelse her på minst fem sekunder - trykk på "Bekreft" -knappen for å bli kastet til Android-sikkerhetsinnstillingene.

På samme måte som forrige gang åpner den Security-menyen, men ikke den nøyaktige plasseringen du trenger å være i. Igjen, trykk på tannhjulikonet ved siden av "Skjermlås." Tidspunkt, kontroller at innstillingen "Automatisk lås" er satt til minst fem sekunder.

Igjen, tilbake til du er i Greenify. Denne gangen må du gi tilgang til Grønne tilgjengelighet. Trykk på "Innstilling" -knappen for å åpne tilgjengelighetsmenyen.

Finn Greenify's oppføring i denne menyen, trykk på den, og klikk deretter på byttet.Et bekreftelsesvindu vil dukke opp for å fortelle deg hva denne innstillingen gjør - tillat Grønn å overvåke hva du gjør og informasjon fra det aktive vinduet - så klikk OK for å aktivere det.

 

Med alt satt opp og klar til å gå, vil Greenify forklare litt om hva du kan forvente av dvalemodusopplevelsen. Les dette for en klarere ide om hva som skjer og hvordan det skal se ut. Deretter trykker du på Neste.

En siste innstilling er nødvendig for Greenify for å gjøre ting: Brukstilgang. Dette gjør at Greenify kan se hvilke andre programmer som gjør. Trykk på "Grant Permission" -knappen her.

I neste vindu klikker du på Grønn, og deretter bytter Tillat tilgang å på.

Og med det skal alt være klar til å gå. Det er mye, jeg vet, heldigvis må du bare gjøre dette en gang. Trykk på Fullfør å begynne å bruke Greenify.

Slik setter du opp Grønn for bruk på en roten telefon

Hvis enheten din er forankret, har du lykke: installasjonsprosessen er mye enklere. Først, brann det opp og klikk Neste.

Velg "Min enhet er rotfestet" på skjermbildet Arbeidsmodus, og klikk deretter Neste. Appen bør be om root-tilgang på dette punktet. Trykk på Grant-knappen.

Når root-tilgangen er gitt, vil appen spørre om bruk av fingeravtrykk og Smart Lock. Hvis du bruker noen av disse tingene, merk av i boksen "Ja, jeg bruker den daglig", og klikk deretter Neste.

Boom, det er det. Trykk på Fullfør for å komme i gang med å bruke Grønn.

Slik bruker du Grønn til dvalemodusapplikasjoner

Greit! Nå som du har alt det oppsettet forresten, kan du begynne å Grønne apper. For å få ting til å gå (om telefonen er rotfestet eller ikke), trykk på den flytende handlingsknappen med et plustegn på den nederst til høyre.

Dette vil laste inn App Analyzer-en liste over alle appene som kjører, samt apper som kan redusere enheten din under visse omstendigheter. Hvis du vil se alle installerte apper i denne listen, trykker du på menyen med tre knapper i øverste høyre hjørne og merker av "Vis alle" -knappen.

Før vi kommer inn i hvordan du kan Grønne apper, men la oss først snakke om det lille blåsky-ikonet ved siden av noen av disse. Dette er viktig fordi det betyr at appen har Google Cloud Messaging for varsler. Hvis du Greenify en app som bruker GCM, får du ikke varsler fra den appen når den er dvalemodus. Vær oppmerksom når du velger hvilke apper som skal dvales - hvis du stoler på varsler fra en app, ikke Grønne det.

Gå gjennom og trykk på appene som du vil dvalere når de ikke er i bruk. Gå gjennom hele listen - selv de appene som ikke kjører, men kan senke enheten din. Når du er ferdig med å gjøre ditt valg, trykker du på den flytende handlingsknappen nederst til høyre.

MERK: Jeg anbefaler ikke å plukke programmer som du vanligvis bruker hvis funksjonalitet er avhengig av å ringe hjem regelmessig. Disse appene kan omfatte Apper som Google Maps eller Vær og vilkår apps. Apper som de nevnte jeg jobber best når de er igjen, og kan forårsake dysfunksjon eller å måtte oppdatere dem manuelt. For eksempel, tenk å ha vær-appen din til å lagre dager, med mindre du oppdaterer det manuelt. Bare velg appene som ikke trenger å gjøre noe i bakgrunnen.

Dette lukker appanalysatorvinduet og forteller deg at disse appene vil bli dvalet kort tid etter at skjermen går av. For å dvale nå, klikk på "Zzz" -knappen.

Hvis du klikker på knappen på et ikke-forankret håndsett, åpner Greenify hver appens oppføring i Innstillinger> Apps-menyen og lukker den. Etter at det har stengt alle appene, vil det komme tilbake til grønt siden, men denne gangen vil det vise at alle valgte apper er dvaletil. Vanligvis skjer dette automatisk når du slår av skjermbildet, slik at du ikke ser alle bak-scenene, med mindre du trykker på dvalemodusknappen manuelt.

Hvis du trykker på den knappen på et rotfestet håndsett, går appene helt enkelt inn i dvalemodus uten å navigere til Innstillinger-siden for hver app. Det gjør egentlig det samme, det er bare litt jevnere av en opplevelse.

Hvis du til enhver tid vil legge til flere programmer i dvalemodellisten, klikker du på plustegnet øverst til høyre, like ved siden av tre-knapps overløbsmenyen for å åpne appanalysatoren på nytt.

Forsiktig: Hvis du har root-tilgang og donasjonsversjonen, gjør du undersøkelsen før du dvale systemapplikasjoner. Hvis du slår av bestemte systemprogrammer, kan det føre til at du kan gjøre telefonen ustabil og deaktivere apper du faktisk vil kjøre i bakgrunnen. Kraftbrukerne blant dere er blitt advart!


I en smartphone imperativ verden er det viktig å sikre at vi maksimerer batteriets levetid så mye som mulig. Apper som Greenify tillater ikke-roterte og rotte brukere å maksimere batterilevetiden. Strømbrukere kan bruke Donation Package versjonen av Greenify for å høste alle Greenifys nyttige verktøy. Men for resten av oss kan vi dvalere våre apper med letthet.

Link
Plus
Send
Send
Pin