Skip to main content

Slik bruker du Alexas nye oppfølgingskommandoer

Slik bruker du Alexas nye oppfølgingskommandoer

Geoffrey Carr

Hvis du ofte gir Alexa flere talekommandoer på rad for ulike oppgaver, kan du være glad for å vite at Amazon har gjort det mye enklere og raskere å gjøre det.

Inntil nå måtte du si våkneordet først ("Alexa", med mindre du endret det) for hver kommando du gir. Dette kan virke unaturlig hvis du ofte gir flere kommandoer på rad. Du kan sette opp en rutine for å få flere oppgaver på en gang med en enkelt talekommando, men det er egentlig bare bra for ting du utfører regelmessig. Noen ganger vil du gi en rekke kommandoer på fluen og trenger ikke nødvendigvis en rutine for å utstede disse kommandoene regelmessig.

Dette er hvor Alexas nye "Oppfølgingsmodus" kommer til nytte. Denne modusen lar deg spørre Alexa oppfølgingsspørsmål eller rope ut en annen kommando uten å si våkneordet igjen. Slik aktiverer du det.

Åpne Alexa-appen og trykk på menyknappen øverst til venstre på skjermen.

Velg "Innstillinger" fra listen.

Velg Echo-enheten som du vil aktivere denne nye funksjonen på. Ja, dessverre må du aktivere det på hver enhet enkeltvis, da det ikke er universell innstilling for det.

Rull ned til du ser alternativet "Oppfølgingsmodus" og veksle det til på stillingen.

Med alternativet aktivert, vil Alexa fortsette å lytte i ytterligere fem sekunder etter at hun svarer på den siste kommandoen eller spørsmålet ditt. Her er et eksempel:

'Alexa, what's the weather like?' (Alexa gives you today's forecast) 'What about tomorrow?' (Alexa gives you tomorrow's forecast)

Dette fungerer også med smarthome kommandoer:

'Alexa, change the thermostat to 72.' 'OK!' 'Turn the lights on.' 'OK!'

Det er bare et par eksempler som viser hvordan dette virker. Åpenbart, vær oppmerksom på at Alexa fortsatt lytter i noen sekunder etter at hun bekrefter en talekommando, så det kan være lett for henne å ved et uhell utløse hvis du fortsetter å snakke med en venn straks.

Link
Plus
Send
Send
Pin