Skip to main content

Hva er cloudd, og hvorfor kjører det på min Mac?

Hva er cloudd, og hvorfor kjører det på min Mac?

Geoffrey Carr

Du har kanskje lagt merke til noe navngitt Cloudd som kjører på Mac-en din mens du bruker Activity Monitor. Skulle du være bekymret? Hva er dette? Denne prosessen er en del av MacOS, og er relatert til iCloud.

Denne artikkelen er en del av vår pågående serie som forklarer ulike prosesser som finnes i Activity Monitor, som kernel_task, hidd, mdsworker, installd, WindowServer, blued, launchd, backup, opendirectoryd, powerd, coreauthd, configd, mdnsresponder, UserEventAgent, nsurlstoraged, handel, foreldrekontroll , sandboxd og mange andre. Vet ikke hva disse tjenestene er? Bedre begynn å lese!

Dagens prosess, cloudd, er en demon, som betyr at den kjører i oppgaver for bakgrunnsbehandlingssystemet. Denne spesielle demonen er relatert til CloudKit, som et raskt blikk på manens side viser oss. Du kan se mannens side selv ved å skrive man cloudd i terminalen, men her er det du vil se:

cloudd is the system daemon backing the CloudKit feature.

Selvfølgelig er det kun nyttig å vite om dette, hvis du vet hva CloudKit er i utgangspunktet. For å finne ut det, kan du sjekke ut Apple Developer-siden, som forklarer hvordan tredjepartsprogrammer kan bruke CloudKit:

The CloudKit framework provides interfaces for moving data between your app and your iCloud containers. You use CloudKit to take your app’s existing data and store it in the cloud so that the user can access it on multiple devices. You can also store data in a public area where all users can access it.

I utgangspunktet betyr dette at enhver applikasjon kan bruke CloudKit for å lagre filer på iCloud for synkronisering med andre systemer. Apple bruker også CloudKit til å synkronisere Macs skrivebord og dokumenter til andre enheter. Cloudd-prosessen virker bak kulissene når et program synkroniserer filer til og fra iCloud på Mac-en.

For det meste bør du ikke se cloudd med mye CPU eller minne, men det er noen få unntak. Hvis du synkroniserer en stor videofil, kan cloudd kanskje for eksempel jobbe hardt med det for en liten stund.

Hvis du er en Parallels-bruker, kan du merke dette mye, som Parallels forklarer her. Problemet: iCloud synkroniserer hele Dokumenter-mappen. Noen versjoner av Parallels lagrer virtuelle maskiner i Dokumenter, og VM kan være ganske store filer. Oops. Den raske løsningen er å flytte virtuelle maskiner til en annen mappe, utenfor Dokumenter, eller bare slå av dokumentsynkronisering helt.

Hvis dette ikke er ditt problem, prøv å lukke alle programmer som synkroniseres med iCloud. Hvis det stopper problemet, har du muligens oppdaget en feil med den appen, og du bør rapportere den til utvikleren. Du kan også vurdere å frigjøre plass i din iCloud-stasjon: synkronisering av færre filer bør redusere arbeidsbelastningen.

Fotokreditt: Pakhnyushchy / Shutterstock.com

Link
Plus
Send
Send
Pin