Skip to main content

Lag en sikkerhetskopi av produksjonen din på WordPress Blog på Ubuntu

Lag en sikkerhetskopi av produksjonen din på WordPress Blog på Ubuntu

Geoffrey Carr

Du har nettopp tenkt på et flott nytt layout for bloggen din ... men gjør endringer i bloggen din mens besøkende har tilgang til det, det er vanligvis en dårlig ide, spesielt hvis du kjører en annonse-støttet blogg. Denne veiledningen viser deg listen over trinn du må ta for å få en kopi av produksjonen til WordPress-bloggen, kopiert til din lokale Ubuntu-maskin. (Skal fungere for noen Debian Linux)

Først må vi lage en kopi av din nåværende WordPress-blogg. Jeg kommer til å anta at du har tilgang til konsollen hos nettleverandøren din, eller de har i hvert fall en eller annen form for sikkerhetskopiering for deg. Hvis du får sikkerhetskopieringsfilene dine på en annen måte, kan du hoppe over det trinnet.

For en blogg har vi både WordPress-installasjonen og databasen, hvor teksten til alle innleggene dine faktisk er lagret. Hvis du har lastet opp bilder eller filer, vil de være i WordPress-mappestrukturen, så vi trenger begge to.

1) La oss få en sikkerhetskopi av databasen først. Koble til serveren via SSH og kjør følgende kommando:

mysqldump -uUSERNAME -pPASSWORD -hSERVER DATABASENAME > dbbackup.bak

Naturligvis vil du erstatte store bokstaver for de riktige verdiene på installasjonen din.

2) Lag en sikkerhetskopi av filstrukturen:

tar -cf sitebackup.tar SITEROOTDIRECTORY

Du vil erstatte den store teksten til rotkatalogen på nettstedet ditt.

3) Kopier filene ned til din lokale Ubuntu-maskin. Dette kan gjøres via scp, ftp, eller likevel du føler det. Jeg la det opp til deg.

4) Kontroller at du har installert apache, php og mysql. Hvis du ikke gjør det, kan du konsultere de andre veiledningene på dette nettstedet, eller bare skriv inn følgende kommandoer ved en terminalprompt:

sudo apt-get install apache2

sudo apt-get install php5

sudo apt-get mysql-server

sudo apt-get php5-mysql

sudo /etc/init.d/apache2 restart

5) Vi må opprette en database og importere den opprinnelige databasen som vi har sikkerhetskopiert. Naviger til mappen du lastet ned filene til og kjør disse kommandoene:

mysqladmin create DATABASENAME

mysql -uroot DATABASENAME < dbbackup.bak

6) Gjør vår lokale webserver punkt til kopien av WordPress vi fikk av produksjonsserveren. Først vil vi trekke ut tararkivet som vi opprettet. Du kan gjøre det uansett, men jeg foretrekker kommandolinjen. Det er et verktøy som er bygd inn i Ubuntu, slik at du kan gjøre det grafisk hvis det er slik du liker å gjøre det.

tar xvf sitebackup.tar

Dette vil produsere en katalogstruktur som ligner på serveren du var på. Vi kommer til å forestille at nettstedet ditt rotkatalog er nå i / home / brukernavn / wordpress / i forbindelse med denne artikkelen. Hvis du har hentet den andre steder, erstatt deretter. Vi må legge til i aliaset i apache, så åpne følgende fil:

/etc/apache2/conf.d/alias

Du vil lime inn i disse linjene, og justere stiene i henhold til systemet ditt og / katalogen du vil at testbloggen skal være tilgjengelig på.

Alias /wordpress /home/username/wordpress Options Indexes FollowSymLinks AllowOverride All Order allow,deny Allow from all

7) Hvis du bruker Permalinks, vil du duplisere det samme lokalt, og du må aktivere mod_rewrite:

ln -s /etc/apache2/mods-available/rewrite.load /etc/apache2/mods-enabled/rewrite.load

8) Nå må vi redigere wp-config filen for å peke på den lokale databasen. Hvis du har fulgt sammen, bør disse innstillingene fungere for deg når du erstatter databasenavnet.

// ** MySQL settings ** // define(‘WP_CACHE’, false); //Added by WP-Cache Manager define(‘DB_NAME’, ‘DATABASENAME’); // The name of the database define(‘DB_USER’, ‘root’); // Your MySQL username define(‘DB_PASSWORD’, ”); // …and password define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); // …and the server MySQL is running on

9) Hvis du bruker WP-Cache-caching-modulen, navigerer du til rotorkatalogen din og kjører disse kommandoene:

rm wp-content/advanced-cache.php

ln -s wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php wp-content/advanced-cache.php

rm wp-content/cache/*

chmod -R 777 *

10) En siste ting igjen å gjøre. Dataene i databasen har fortsatt feil URL for bloggen din. Den enkleste måten å fikse dette på er å kjøre en SQL-setning mot databasen. Opprett en ny tekstfil med navnet fixsettings.sql, kopier følgende linjer til den, erstatt din egen IP-adresse for localhost hvis du vil at andre skal koble til deg:

update wp_options set option_value=’http://localhost/wordpress/’ where option_id=1; update wp_options set option_value=’http://localhost/wordpress/’ where option_id=40;

Nå skal vi importere det inn i databasen:

mysql -uroot < fixsettings.sql

Vær oppmerksom på at du bør beholde den filen rundt, for når du vil oppdatere din lokale kopi med de nyeste blogginnleggene, må du bare importere sikkerhetskopieringsdatabasen til databasen og deretter kjøre denne fixsettings.sql-filen igjen for å gjøre det pek lokalt igjen. Definitivt gjør ting mye enklere, og du kan til slutt planlegge en cron jobb for å sikkerhetskopiere din produksjonsblogg og trekke den inn i din lokale maskin på en tidsplan.

Nå bør du kunne navigere til http: // localhost / wordpress / wp-admin / og logg inn med ditt vanlige brukernavn. Du har nå fått en utviklings kopi av bloggen din!

Link
Plus
Send
Send
Pin