Skip to main content

Slik fjerner du raskt mange gamle innlegg fra Facebook

Slik fjerner du raskt mange gamle innlegg fra Facebook

Geoffrey Carr

Det er enkelt nok til å slette ett Facebook-innlegg om gangen, men det er ingen måte å slette innlegg i batch. For det må du slå til en nettleserutvidelse.

Facebook har hatt en dårlig måned. Cambridge Analytica fiasco er bare det siste som gjør at folk vurderer hvordan Facebook passer inn i sine liv. Du kan alltid helt avslutte Facebook hvis du vil, men for mange som ikke er et alternativ. Kanskje du trenger det for jobb, kanskje du trenger det for å delta i grupper eller meldingsvenner, eller kanskje du bare liker å bruke den. Men hva med alle de gamle, pinlige eller sensitive innleggene? Eller hva om du vil tørke alle dine gamle innlegg og bare begynne å friske?

Hvis du har brukt Facebook for en stund, ville det ta altfor mye tid å gå tilbake og slette hvert innlegg hver for seg. Personlig har jeg brukt Facebooks funksjon "På denne dagen" for å sjekke tilbake over gamle innlegg og slette de jeg ikke liker. Men hvis du vil ha en rask måte å slette mange innlegg på en gang, må du bruke en nettleserutvidelse.

Dette innlegget kommer med vår standard advarsel om nettleserutvidelser som et mareritt for personvern. Ja, det er ironisk at vi bekjemper ett privatlivsproblem ved å bruke en annen. Men det er ganske mye den eneste måten å få dette gjort. Og du kan alltid fjerne forlengelsen når du er ferdig med å bruke den.

Vi skal bruke Sosial bokpostbehandling for Google Chrome. Vi har ikke kunnet finne en Firefox- eller Safari-utvidelse som fungerer like enkelt, så selv om du ikke er en Chrome-bruker, er du sannsynligvis best å installere Chrome midlertidig, slik at du kan bruke denne utvidelsen til å rydde opp Facebook konto.

Åpne Chrome, og hør til siden for sosial bokpostbehandling i Chrome Nettmarked. Klikk på "Legg til i Chrome" -knappen.

Deretter klikker du på knappen "Legg til utvidelse". Du må da avslutte og åpne Chrome for å fullføre installasjonen av utvidelsen.

Nå er forlengelsen klar, gå til Facebook. Hvis du vil, kan du laste ned en kopi av alle dataene du noensinne har postet til Facebook som en sikkerhetskopi. Etter det (eller i stedet for det hvis du ikke bryr deg om å sikkerhetskopiere dine gamle innlegg), klikker du pilen nedover øverst til høyre og velger kommandoen Aktivitetslogg.

Aktivitetsloggen viser alt du noen gang har gjort på Facebook. Det er litt skremmende å bare rulle tilbake gjennom. Du kan se bestemte typer aktiviteter ved hjelp av filtrene på venstre side, og hoppe til en bestemt dato ved hjelp av navigasjonen på høyre side.

Hvis du vil slette alt du har gjort, la Aktivitetslogg være valgt i filtre. Ellers, hvis du bare vil slette de tingene du har postet eller innleggene du er merket i, bruker du de relevante filtrene. The Social Book Post Manager jobber med hvilke innlegg som er inkludert i filteret du har satt opp.

Når du har konfigurert filteret ditt, klikker du på ikonet for «Sosial bokføringsbehandling» i Chrome for å hente utvidelsen.

Det er noen alternativer her for finjustering hvilke innlegg du målretter mot.

  • År: Mål et bestemt år, eller velg Velg alt.
  • Måned: målrette en bestemt måned, eller velg velg velg Alle.
  • Tekst inneholder: Bare mål innlegg som inneholder et bestemt søkeord.
  • Tekst ikke inneholdt: Bare mål innlegg uten et bestemt søkeord.
  • Prescan On Page: lar deg vurdere hvilke innlegg som vil bli slettet før de faktisk slettes.
  • Hastighet: hvor fort Social Book Post Manager fungerer. På en raskere datamaskin med god internettforbindelse kan du bruke høyere hastighet.

For å demonstrere hvordan dette fungerer, skal jeg målrette mot alle mine egne innlegg fra november 2007. Først valgte jeg "Innlegg" -filtret på Facebook, slik at utvidelsen bare vil målrette mot mine egne innlegg. Deretter åpnet jeg opp postnummeret for Social Book Post Manager, valgt 2007 for året, og november for måneden. Jeg har forlatt alternativet "Prescan on Page", slik at jeg kan gå gjennom innlegg før de slettes. Og jeg bruker ikke noen søkeord.

Sett Sosial bok postbehandler slik du vil, og klikk deretter på "Slett" -knappen. Social Book Post Manager vil løpe, ruller ned siden som den gjør. Sett deg tilbake og la det gjøre ting. Jo flere innlegg du målretter mot, jo lengre vil det ta.

Når det er gjort skanning, vil du se resultatene. Hvis du hadde prescan-alternativet slått på, viser det en liste over matchende innlegg med et lite, blå kryss ved siden av hvert innlegg som det er målrettet mot sletting. Hvis du ikke hadde foreskriften på, vil innleggene dine allerede blitt slettet.

Hvis du brukte prescan på, kan du løpe igjennom og avvelge eventuelle innlegg du vil beholde. Du kan også åpne menyen "Bekreft å slette" og velge eller avmarkere alle innleggene samtidig. Når du har gjennomgått og valgt innlegg, åpner du menyen "Bekreft å slett", og velg deretter "Slett" -kommandoen.

Igjen, vil Social Book Post Manager få jobb å jobbe ved å slette innlegg. Når det er gjort, vil innleggene være borte.

Mens du sletter dine gamle innlegg, er det en god ide, det hjelper deg ikke hvis tredjepart allerede har dataene dine.På samme måte, mens Facebook påstår i deres brukervilkår at alt du sletter, også blir slettet fra sine servere, sier de også at "det fjernede innholdet kan fortsette i sikkerhetskopier i en rimelig tidsperiode (vanligvis i maksimalt 90 dager ... ) "Og vil bli holdt lenger" hvis det kreves av gjeldende lov, ordre fra et offentlig myndighet eller et juridisk organ eller lignende ".

Link
Plus
Send
Send
Pin