Skip to main content

Slik bruker du BlueScreenView på Windows 10

Slik bruker du BlueScreenView på Windows 10

Geoffrey Carr

Blue Screen of Death (BSOD) også kjent som stoppfeil vises på Windows-systemet etter et systemkrasj når operativsystemet når en terskel der den ikke lenger kan fungere trygt. Stoppfeilen får navnet sitt som den blå skjermfeilen fordi varselmeldingen vises på en blå skjerm med trist sjef og en QR-kode som antyder noen mulige rettelser.

En BSOD oppstår vanligvis på grunn av flere grunner som korrupte Windows-registre, dårlige drivere, feilkonfigurerte enhetsdrivere, ødelagte filer, utdatert driver, minneproblemer og systemhardwareproblemer. Når du kommer over BSOD, vil systemet kreve at du starter om å fortsette å operere. Før du starter på nytt, anbefales det imidlertid at brukerne noterer feilmeldingen og feilkoden.

BSOD-feilen vises for det meste når systemet ikke klarer å gjenopprette feilen på kjernivå. Feilmeldingen viser vanligvis driverdataene som er knyttet til feilen og annen informasjon om problemet, og deres mulige rettelser. Også når systemet ditt krasjer med BSOD-feil, oppretter systemet minidump-filer, og alle minnedataene med feilopplysningene blir dumpet til en harddisk for fremtidig feilsøking. Det er mange måter du kan lese minidump-filene på for feilsøking. Men den enkleste måten er å bruke et gratis og praktisk verktøy kalt BlueScreenView som lar brukerne enkelt lese feilrapporten for feilsøking.

Bluescreen er et brukerorientert verktøy som automatisk skanner alle minidump-filene som ble opprettet etter BSOD-krasjet i et enkelt bord. For hver krasj forekomst, gir BlueScreenView detaljer om driveren som ble lastet under krasj, og annen krasjinformasjon for å enkelt feilsøke problemene og finne de mistenkte problematiske drivere. I tillegg viser det frie verktøyet den blå skjermfeilskjermen som ligner den som Windows ble vist under systemkrasjstidspunktet.

Bruke Blue Screen View er ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er å kjøre de kjørbare filene som automatisk vil skanne alle minidumpfiler som ble opprettet under krasj. Det viser for det meste dumpfiler som er opprettet av et krasj i øverste rute og viser de tilhørende driverne i nedre ruten. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bruker BlueScreenView til å lese krasjrapporten.

Slik bruker du BlueScreenView

Når du har lastet ned og installert det, kjør du BlueScreenView.exe kjørbar fil.

Etter å ha kjørt den kjørbare filen, skanner BlueScreenView automatisk hele minidump-mappen for å vise krasjdetaljer. Den viser dumpfiler som er opprettet av et krasj i øverste vinduesrute, og viser de tilhørende driverne i nedre vinduesrute.

For å vite egenskapene til feilen, dobbeltklikk på driverne som viser feildetaljer i et tabellformat.

Brukere kan også sende en HTML-rapport til teknikeren for feilsøking. For å gjøre dette, høyreklikk på en dumpfil og velg HTML-rapport - Alle elementer eller HTML-rapport -valgte elementer fra rullegardinmenyen.

Du kan også lagre rapportene for feilsøking av de gjentatte problemene. For å gjøre dette, høyreklikk på en dumpfil og velg alternativet Lagre utvalgte elementer.

BlueScreenView lar brukeren tilpasse kolonnene som du vil synliggjøre og omordne kolonnene med Flytt opp / Flytt ned knapp.

Den er også tilgjengelig på andre språk. For å endre språket til BlueScreenView, last ned den riktige språket ZIP-filen, trekk ut ‘Bluescreenview_lng.ini’, og sett den i samme mappe der du installerte verktøyet.

BlueScreenView er designet for å kjøre på versjoner av Windows og kan lese minidump-filer opprettet av både 32-biters og x64-systemer. Verktøyet er tilgjengelig på forskjellige språk, og du kan laste den ned her.

Håper du finner dette innlegget nyttig.

Link
Plus
Send
Send
Pin