Skip to main content

Nye funksjoner i Edge Browser på Windows 10 v1809

Nye funksjoner i Edge Browser på Windows 10 v1809

Geoffrey Carr

Windows 10 oktober 2018 Oppdateringen leveres med skyvedrevne utklippstavler, swift tastatur og nye emojis. I tillegg til disse har Microsoft også forsøkt å finjustere opplevelsen av å bruke den innebygde nettleseren - Microsoft Edge. Nettleseren har mottatt noen flytende designforbedringer støttet med ryddige faner og nye effekter. Her er beskrivelsen av endringene vi har observert i nettleseren så langt.

Nye funksjoner i Edge på Windows 10 v1809

Automatisk mediespill

Det er ikke noe mer irriterende enn nettsteder som automatisk spiller media. Mange har opplevd sin skrekk. Så, etter å ha hørt mye tilbakemelding fra brukere, har Microsoft lisensiert brukerne til å ta kontroll over nettstedene for automatisk spilling. For å konfigurere endringer, gå til 'innstillinger, velg 'Avansert'Og under det'Media Autoplay’. Her finner du tre alternativer:

  1. Tillate
  2. Grense
  3. Blokkere

Velg ønsket alternativ.

Leser uten forstyrrelser

Nå, når du surfer på en nettside i "Lesvisning', Kan du opprette et sammendrag av det ved å markere noen viktige linjer som hjelper deg med å fordøye hovedpunktet i problemet. For å prøve ut dette, klikker du bare eller klikker hvor som helst på siden, velger du Læringsverktøy. Deretter navigerer du til 'Leseinnstillinger ' og aktiver 'Linjefokus' trekk.

Ordbokstøtte

På samme måte, som du leser videre, kan du slå opp definisjoner for søkeord i lesevisning, bøker og PDF-filer, ved hjelp av den nye ordbokfunksjonen. Bare velg et enkelt ord for å se at definisjonen vises over ditt valg, selv når du er frakoblet.

Aktiverer visningsdefinisjoner inline for

Du kan velge hvilke dokumenter og nettsteder ordboken skal samarbeide med ved å gå til 'Generell' kategorien under 'innstillinger og velge alternativer under 'Vis definisjoner inline for ...

Redesignet samtykke menyboks og strømlinjeformet melding

Siden Microsoft fortsetter å utvikle Edge til en overlegen nettleser, finner du et nytt strømlinjeformet varsel som vises når nettleseren søker din tillatelse til å lagre passord og kortinformasjon. På samme måte, som en del av autofylldatafunksjonene, vil du legge merke til en ny menyboks for samtykke for å lagre data.

Endret PDF-ikon

Hvis du har valgt Edge som standardprogram for visning av PDF-filer, vil du legge merke til et annet ikon med en rød etikett for PDF-dokumenter i Filutforsker. Alle PDF-aktivitetene dine i Microsoft Edge vises i Tidslinjen.

Også, mens du arbeider med PDF-filer, kan du nå hente verktøylinjen ved å bare sveve toppen, og du kan klikke på pinneknappen for å gjøre verktøylinjen alltid synlig.

Justere tekststørrelse

'Tekstalternativer'I'Lesvisning'Legger til et alternativ for å vise bredere avstand mellom bokstaver og endre bakgrunnsfargen via'Sidetema'For å forbedre lesbarheten. For å justere skriftstørrelsen og sidetemaet, klikk eller trykk på hvor som helst på siden for å vise lesebjelken og velg 'Tekstalternativer‘.

Fornyet innstillingsgrensesnitt

Innstillinger for Microsoft Edge ble rotete med mange tilgjengelige alternativer under ett enkelt vindu. Fra begynnelsen av Windows 10. oktober 2018 Oppdatering, blir denne delen lettere å navigere. De mest brukte handlingene vil bli organisert i grupper med ikoner for hver oppføring og tastatursnarveier for raskere og rask tilgang.

Videre er det nå nye måter å tilpasse nettleserens verktøylinje på. Den mye etterspurte funksjonen - en mulighet til å tilpasse hvilke ikoner som skal vises i verktøylinjen Microsoft Edge, er levert. Du kan enten legge til så mange du vil, eller fjerne dem alle for å få et rent utseende i noen enkle trinn. Bare velg "Vis i verktøylinjen'Alternativet i'Innstillinger og mer'Menyen for å komme i gang.

Oppdaterte menyer

Alle bokmerkene dine, historikk, nedlastinger og mer vil ligge under den nyutviklede Hub-menyen i Microsoft Edge. For å gjøre det synlig, velg bare 'Favoritter'Ikonet i adressefeltet og gi alternativene (bøker, historie eller nedlastinger) et blikk for å se hva som er nytt.

Flytende design og brukergrensesnitt

Etter hvert som flere og flere endringer oppdages i den nye versjonen av nettleseren, vil noen få subtile flytende design-tweaks til tabulatoropplevelsen også bli synlige. Disse vil legge til ny dybdeffekt i kategoriene, for øyeblikket under visning.

Selv om dette er andre og siste store oppdatering for Microsofts operativsystem i år, endrer den innebygde nettleseren ikke vesentlig hvordan du surfer på internett. Men det legger til en haug med nye tweaks og flere nye funksjoner designet for å forbedre den totale brukeropplevelsen.

Link
Plus
Send
Send
Pin