Skip to main content

Slik tar du eierskap av filer og mapper i Windows 10

Slik tar du eierskap av filer og mapper i Windows 10

Geoffrey Carr

Dette innlegget viser hvordan du kan ta fullt eierskap av filer og mapper i Windows 10/8/7. Etter å ha introdusert Brukerkonto-kontroll i Windows Vista økte Microsoft sikkerheten til kjerne systemfiler ved å hevde sine effektive tillatelser. De fleste ganger, for å erstatte en systemfil, omdøpe en systemmappe eller en mappe under root C-stasjonen, må du ta eierskap av filen eller mappen. Windows 7 og videre eies systemfilene og mappene av Trusted Installer. Så, selv medlemmer av gruppen Administratorer er begrenset fra å endre objekter i den eller endre tillatelser med mindre de har eierskapet.

TIP - Du kan også bruke vårt freeware til å gjøre dette enkelt:

  • Ultimate Windows Tweaker lar deg legge til Ta eierskap av filer og mapper lett til Windows 10 / 8.1 / 7 kontekstmeny.
  • RegOwnIt gjør det enkelt å ta eierskap av registernøkler

Ta Eierskap i Windows 10/8

Med utgivelsen av Windows 8 har Microsoft endret seg til Ta eierskap litt. På Windows 7 er det ganske mye det samme som det vi så i tidligere versjoner av Windows. Det er ikke mye forskjell selv nå - bare at skjermen har endret seg litt, og måten vi tar kontroll på, er endret, men kommandolinjen forblir fortsatt den samme. For eksempel, på Windows 7 du har en Eier-fanen.

Vi klikker på Redigere, Tast inn Objektnavn (Det kan være administratorer eller ditt Windows-brukernavn) eller velg brukernavnet fra listen, og klikk OK for å gjøre endringer.

Men i Windows 8 og Windows 10, Har Microsoft fjernet Eieren fanen og flyttet den til toppen. Se følgende skjermbilde.

Også under Tillatelse kategorien, når du legger til et nytt objekt, har du to forskjellige visninger - en, den Grunnleggende tillatelser og den andre er Avanserte tillatelser. Her er et skjermbilde av vinduet Avanserte tillatelser.

Hvordan ta Eierskap av filer og mapper

Nå skal jeg vise deg hvordan du tar Eierskap av filer og mapper

Trinn 1: Høyreklikk på filen eller mappen og gå til Eiendommer Windows. Under Egenskaper klikker du på "Sikkerhet"Tab.

Steg 2: Nå kan du se på skjermbildet ovenfor, du har ingen tillatelse til å endre den. I slike tilfeller må du ta Eierskap av filen eller mappen. For å gjøre det, klikk på "Avansert”.

Trinn 3: Deretter i vinduet som vises, må du klikke på "Endre" og skrive inn objektnavnet.

Jeg skrev inn i mitt Windows-brukernavn og klikket på "OK". Nå vil du kunne se at eieren har endret seg til Shyam Sasindran.

Klikk på "Bytt eier på underbeholdere og gjenstand"Og klikk Søke om.

Når du klikker på Bruk, vil du se denne advarselen. Klikk på Ja for å fortsette.

Nå må du klikke to ganger på "OK".

Deretter klikker du igjen Avansert.

Trinn 4: Nå under de avanserte tillatelsene, ser du en endring, og du får se muligheten til å legge til flere objekter

For å legge til flere objekter og å arve tillatelse, kan du klikke på "Endring tillatelser”.

For å arve tillatelser, klikk på "Aktiver arv”. For å legge til et nytt objekt, klikk på "Legg til"Og klikk på" Velg en Principal "og skriv inn Objektnavnet.

Nå kan du aktivere Grunntillatelsen. Hvis du vil aktivere avansert tillatelse, klikker du på "Vis avanserte tillatelser”.

Når du har fullført alt, klikker du OK og lukker vinduet.

Du bør kunne få tilgang til den aktuelle filen eller mappen. Vær forsiktig når du endrer tillatelsen for Systemfil eller -mappe, kan det føre til alvorlig skade på systemet ditt og kompromittere sikkerheten. Så vær så snill og opprett et systemgjenopprettingspunkt først, og fortsett med forsiktighet.

Hvis du ikke kan endre fil- eller mapptillatelser, viser dette innlegget deg hvordan du feilsøker filer og mapptillatelsesproblemer i Windows.

Link
Plus
Send
Send
Pin