Skip to main content

Lagre en nettside som bevis på at den først oppstod på Internett

Lagre en nettside som bevis på at den først oppstod på Internett

Geoffrey Carr

Hvis du er en webmaster, blogger eller en ivrig Internett-bruker, kan du muligens ha brukt Wayback Machine på et tidspunkt. For de som ikke vet, er Wayback Machine en digital arkivtjeneste som lar deg se hvordan en gitt nettside så ut i det siste. Nettstedet lar deg søke etter stillbilder av et nettsted og se hvordan det så ut i det siste.

WayBack Machine

Lansert i 1996, har Wayback Machine arkivert de bufrete sidene på ulike nettsteder med jevne mellomrom. Det gir tilgang til mer enn 450 milliarder arkiverte nettsider. Det grunnleggende formålet med tjenesten er å hjelpe brukerne til å vise en nettside selv om nettsiden er endret eller stengt.

Wayback-maskinen oppnår imidlertid de hurtigbufrede sidene tilfeldig, men du kan også lagre en bestemt nettside manuelt også. Kort sagt, du kan fange opp og arkivere en bestemt nettside for fremtid og lagre den som bevis på at den dukket opp først på Internett som en klarert henvisning.

Lese: Slik viser du arkiverte eller bufret websider på Internett.

Arkiver websiden på forespørsel

Funksjonen vises som "Lagre side nå"-Fanen på hjemmesiden til Wayback Machine. Alt du trenger å gjøre er å kutte og lime inn nettadressen til nettsiden du vil lagre. Web crawlere vil da oppnå den komplette nettsiden og gi deg en direkte nettadresse som du kan lagre for fremtiden. Denne on-demand digitale arkivfunksjonen lar deg lagre en nettside, samt en PDF-fil for fremtidig referanse.

Denne funksjonen ble lagt til Wayback Machine en gang i mai 2014. Dette er en gratis funksjon, men viser en "Donate" -knapp i høyre hjørne. Nettadressen til nettsiden, arkivert, vises i et nytt popup-vindu, og det vises en PDF-fil i adresselinjen.

Prøv denne ekstremt nyttige funksjonen til Wayback Machine her og lagre arbeidet ditt som bevis på at det dukket opp først på Internett. Dette kan være ganske nyttig hvis du møter en forekomst av Plagiarism og Online Content Theft.

Archive.is er et godt alternativ til Wayback Machine. Dette nettstedet caches en nettside, så vel som å ta sine skjermbilder.

Link
Plus
Send
Send
Pin