Skip to main content

Hvorfor ble Windows Vistas musikkmappe-ikon slått gul?

Hvorfor ble Windows Vistas musikkmappe-ikon slått gul?

Geoffrey Carr

Jeg har fått e-postmeldinger til venstre og rett fra leserne som klager på at deres musikkmappeikon har slått seg fra det vanlige skinnende ikonet til det generiske gule mappeikonet. Etter å ha gjort litt forskning har jeg endelig en løsning på dette problemet.

I Windows kan alle mapper tilpasses med hvilket ikon du vil ha. Alt du trenger å gjøre er å sette en skjult fil som heter desktop.ini i roten til den mappen, som forteller Windows ekstra informasjon for mappen, inkludert hvilket ikon som skal brukes.

Problemet som folk opplever er på grunn av at innholdet i den filen blir endret på en eller annen måte og peker på feil ikon, som du kan se her:

Du kan normalt fikse dette problemet ved å høyreklikke på mappen og velge egenskaper, og deretter på Tilpass-fanen ser du dette:

Hvis den delen ikke eksisterer, må vi imidlertid åpne den desktop.ini-filen ved å lime inn følgende kommando i startmenysøket eller kjørboksen:

notepad %USERPROFILE%musicdesktop.ini

Du ser en fil som burde se akkurat slik ut, men sannsynligvis ikke.

Du kan vanligvis bare erstatte innholdet i den filen med følgende tekst:

[.ShellClassInfo][email protected]%SystemRoot%system32shell32.dll,-21790[email protected]%SystemRoot%system32shell32.dll,-12689IconResource=%SystemRoot%system32imageres.dll,-108IconFile=%SystemRoot%system32shell32.dllIconIndex=-237

Lagre filen og logg av fra Windows, og logg på igjen. Musikkmappen din skal nå se slik ut:

Forhåpentligvis løser dette problemet for deg!

Oppdatering: Hvis du leter etter en mappe i tillegg til mappen Musikk, har jeg opprettet en liste over standardinnstillingene for hver brukerprofilmappe.

Link
Plus
Send
Send
Pin