Skip to main content

Kan du bruke et falskt navn på Facebook?

Kan du bruke et falskt navn på Facebook?

Geoffrey Carr

Facebook har alltid hatt en ekte navnepolitikk, hvor du er enig i at profilnavnet ditt er "navnet [du] går i hverdagen." Du kan selvsagt skrive inn et falsk navn, og du kan komme unna med det en stund . Men det er ikke tillatt, og det kan føre til problemer.

Facebooks virkelige navnepolitikk

Hele grunnlaget for Facebook er at det er et nettsted der ekte mennesker samhandler med hverandre uten å gjemme seg etter anonyme brukernavn og blank avatarer. Det er derfor, til tross for Facebooks mange problemer, har de aldri hatt samme grad av misbruk og trolling som Twitter og Reddit får. Folk kjemper og argumenterer for alt og alt, men i det minste vet de at det er deres rasistiske onkel de kjemper med, og ikke SpottyTeenager64.

Facebooks virkelige navnepolitikk er en stor del av grunnen til at de har en vellykket og lønnsom reklamevirksomhet, mens Twitter og Reddit sliter. Annonsører vil kunne målrette mot virkelige mennesker basert på faktiske data om dem; Å tjene annonser til anonyme brukere er bare ikke noe i nærheten, så effektivt.

Facebook er ganske tydelig på hva som teller som et ekte navn. Det skal være "navnet som vennene dine ringer deg i hverdagen", og det skal også vises på [en offisiell] ID. "Facebook har en liste over akseptable ID-typer, som inkluderer ting som pass og kjørelisenser. I utgangspunktet, hvis det ikke er navnet regjeringen kjenner deg til, går det sannsynligvis ikke med Facebook.

Det er også et par andre regler du må følge med. Det kan ikke inneholde:

  • Symboler, tall, rare kapitalisering og lignende.
  • En blanding av tegn fra forskjellige språk.
  • En tittel som Doctor eller Far.
  • Ord som ikke er ditt navn; for eksempel kunne jeg ikke ha "Majestic Harry Guinness" som min, uansett hvor mye jeg ønsket det.
  • Offensive eller suggestive ord.

Du har lov til kallenavn, hvis de er "en variant av ditt autentiske navn." Navnet på mitt fødselsattest er ikke Harry, men Harry er en felles kjærlig form for den.

Kan du bruke et falskt navn på Facebook?

Nå skal det være ganske klart at Facebook egentlig liker ikke folk som bruker falske navn, til det punktet at hvis de mistenker at du bruker en, vil de låse deg ut av kontoen din og kreve at du sender dem et bilde av din offisielle ID for å bekrefte at "Justin Pot" eller "Cameron Summerson" eller hva som helst annet makey-upy navn du har møtt er hva foreldrene dine kalt deg.

Facebook har imidlertid over to milliarder aktive månedlige brukere. Det er et helvete med mange folk å polere. Formentlig, siden Facebook elsker algoritmer, bruker de noen automatiserte verktøy til å flagge kontoer som de tror bruker falske navn. Hvis du for eksempel endrer navnet ditt til noe drastisk annerledes eller legger til vanlige ordlisteord, vil det sannsynligvis bli vurdert av et menneske. Men hvis du bare endrer etternavnet ditt, eller kanskje går med mellomnavnet ditt istedenfor, er det en god sjanse for at du kan komme unna med det. Sikkert, jeg vet mange mennesker som har brukt troverdige falske navn i mange år uten noe problem.

På den annen side kan vi virkelig ikke anbefale at du bruker et falsk navn. Ikke bare bryter det med Facebooks vilkår for bruk, men det gjør også det sosiale nettverket mer irriterende for alle, inkludert deg. Mens alle som kjenner meg, er sannsynlig å akseptere en vennsforespørsel fra "Harry Guinness", er det en god sjanse for at de vil ignorere "Garry Budweiser." På samme måte, når noen ser etter profilen din for å sende deg en melding, tar du deg til noe , eller bare send deg en vennsforespørsel, vil de ikke kunne finne deg.

Hvis grunnen til at du vil bruke et pseudonym, er at det er et stadium eller et profesjonelt navn, har Facebook allerede andre tilgjengelige alternativer. De anbefaler at du setter opp en Facebook-side ved hjelp av din virkelige konto. Du kan da invitere alle vennene dine til å like siden og håndtere alt relatert til din andre person gjennom det.

Link
Plus
Send
Send
Pin