Skip to main content

Opprett en forespørsel i Microsoft Access for å finne duplikatoppføringer i en tabell

Opprett en forespørsel i Microsoft Access for å finne duplikatoppføringer i en tabell

Geoffrey Carr

Denne artikkelen ble skrevet av MysticGeek, en tech blogger på How-To Geek Blogs.

Å kjøre inn i duplikatdata i en Access Database kan være ganske irriterende i løpet av den hektiske arbeidsdagen, så jeg bestemte meg for å skrive opp en teknikk for å identifisere duplikatoppføringene slik at du kan håndtere dem manuelt.

Det er mange årsaker til duplikatdata: for eksempel hvis du har flere brukere å skrive inn data samtidig via tilknyttede tabeller, eller du kan arve et bord med dupliserte data som allerede er angitt.

Først åpner du MDB (Microsoft Database) som inneholder tabellen du vil sjekke for duplikater. Klikk på fanen Spørsmål og Ny.

Dette åpner dialogboksen Ny forespørsel. Fremhev Finn duplikater Søkeveiviser og klikk deretter OK.

Fremhev nå tabellen du vil sjekke for dupliserte data. Du kan også velge Spørringer eller både Tabeller og spørringer. Jeg har aldri sett en bruk for å søke på spørsmål ... men kanskje det ville komme til nytte for andres situasjoner. Når du har markert riktig tabell, klikker du Neste.

Her velger vi feltet eller feltene i tabellen vi vil sjekke for duplikatdata. Prøv å unngå generaliserte felt.

Navngi spørringen og trykk Finish. Spørringen vil løpe med en gang, og dukker opp resultatene. Også spørringen er lagret i delen Spørsmål om tilgang.

Avhengig av de valgte tabellene og feltene, ser resultatene ut noe som ligner på bildene nedenfor som viser at jeg ikke har noe duplisert i det første bildet og resultatet av duplikater i det andre.

Link
Plus
Send
Send
Pin