Skip to main content

Generer liste over Windows-tjenester ved hjelp av PowerShell

Generer liste over Windows-tjenester ved hjelp av PowerShell

Geoffrey Carr

De Get-service cmdlet er utviklet for å hente informasjon om tjenestene som er installert på datamaskinen din. Ved hjelp av GetService PowerShell cmdlet kan du generere en liste over Windows-tjenester som kjører på din Windows 10/8/7-datamaskin.

Bruk PowerShell til å generere en liste over Windows-tjenester

Åpne en forhøyet PowerShell-konsoll, skriv inn Get-service og trykk Enter. Du vil se en liste over alle tjenestene som er installert på ditt Windows-system.

Du kan også filtrere ut resultatene ved hjelp av filtreringsfunksjonene til Windows PowerShell. Bruk parametrene for å oppnå dette. Du kan generere en liste over Running Services i tillegg til Stoppede tjenester. Du kan også sortere dem etter navn ved hjelp av Sort-Object cmdlet. Du kan gå et skritt fremover og til og med utføre listen til Rutenett visning.

For eksempel kan du bruke Get-service cmdlet, filtrer statusen på ordet Running, og send deretter til Rutenett visning, ved å bruke følgende kommando:

Get-Service | Where Status -eq 'Running' | Out-GridView

Dette vil generere en liste over løpende tjenester, og et annet vindu åpnes for å vise resultatet.

For å hente informasjon om Stoppede tjenester på en ekstern datamaskin, og utdata den til GridView, bruk -ComputerName parameter, som vist nedenfor:

Get-Service -ComputerName RemoteComputerName | Where Status -eq 'Stopped' | Out-GridView

Disse var bare to eksempler. Les mer om Get-service på TechNet.

Ta en titt på hvordan du eksporterer og sikkerhetskopierer enhetsdrivere i Windows 10 ved hjelp av PowerShell.

Ved hjelp av Windows PowerShell kan du også oppdatere Windows Defender-definisjoner, liste Drives, avinstallere Universal-apper, finne planlagte oppgaver i køstatus, opprett System Image, opprett skrivebordsvekst for å åpne Windows Store-apper, få en installert driverliste, eksportere drivere og mer!

Link
Plus
Send
Send
Pin