Skip to main content

Generer en systemhelserapport i Vista

Generer en systemhelserapport i Vista

Geoffrey Carr

Windows Vista har noen nye verktøy som kan hjelpe deg med å diagnostisere problemer med systemet. Ja, det er fortsatt de kjente som Event Viewer, Task Manager og Performance Monitor, men Vista har forbedret seg på disse standardene og lagt til nye diagnostiske verktøy også. En veldig kul på ble tidligere dekket av The Geek som er Memory Diagnostics Tool. Her skal jeg dekke et ofte oversett, men ekstremt praktisk verktøy som genererer en systemhelserapport.

For å generere denne rapporten, klikk på Start og skriv inn "Ytelse" (uten anførselstegn) og deretter øverst klikk på Ytelsesinformasjon og verktøy.

Neste klikk på Avanserte verktøy ...

Dette åpner en hel liste over ytelsesverktøy som vi kan bruke til å diagnostisere problemer med systemet vårt. I stedet for å gå gjennom ulike verktøy på listen, gå til bunnen og generer en System Health Report.

For å generere rapporten tar det omtrent et minutt eller så. Du får se på en kul grafikk (vel, jeg antar jeg ikke vet hvor kul det er, men det er noe nytt i det minste). mens Vista samler systeminformasjon.

På denne rapporten forteller det meg at en test på en av mine stasjoner mislyktes, vel det er på grunn av lav diskplass og denne stasjonen er ekstern ... så du må se på disse rapportene nøye og ikke bli for opptatt når du ser en mislykket test .

På den annen side, hvis noe oppdages, for eksempel en korrupt driver, for eksempel, vil du definitivt sørge for og rette det. Når du går dypere inn i hver del av rapporten, får du mye informasjon, altfor mye for meg å vise i dette innlegget. Selv om du ikke opplever noen åpenbare problemer, vil jeg sannsynligvis kjøre denne rapporten regelmessig, da den kunne gi informasjon som vil tillate deg å fange noe lite før det vokser til et større problem.

Link
Plus
Send
Send
Pin