Skip to main content

Sikkerhetsdata ved hjelp av 2BrightSparks SyncBack - (Del 1)

Sikkerhetsdata ved hjelp av 2BrightSparks SyncBack - (Del 1)

Geoffrey Carr

Den første regelen som er boret inn i hjernen din som en IT-profesjonell, er "Sikkerhetskopiere dataene dine! " Som en del av et tema i de kommende ukene, går Geek og jeg over flere forskjellige prosesser for å sikkerhetskopiere data på PCen. I en nylig Lifehacker-undersøkelse ble lesere spurt hva som er det beste Windows-reserveverktøyet. Jeg ble litt overrasket SyncBack gjorde ikke en bedre visning i meningsmålingen, da det er et utrolig enkelt og kraftig gratis backupverktøy. I denne første delen av SyncBack-serien skal jeg demonstrere en enkel og enkel sikkerhetskopiering til en ekstern stasjon.

Når du først starter SyncBack, blir du bedt om å opprette en backupprofil. Jeg vil anbefale dette som du kan både synkronisere og sikkerhetskopiere filer.

Du kan ha separate profiler for ulike sikkerhetskopierings- og synkroniseringsprofiler basert på dine behov. For denne demonstrasjonen skal jeg lage en backupprofil.

Deretter skal du bare oppgi et navn for sikkerhetskopiprofilen du lager.

Nå kommer den detaljerte delen. Vi har flere alternativer for å velge katalogen for sikkerhetskopiering, for å inkludere eller ikke inkludere underkataloger, ignorere bestemte filer, etc. For denne demonstrasjonen og jeg antar de fleste hjemmebruk, jo lettere jo bedre. Bare skriv inn kildekatalogen og hvor du vil lagre dataene.

Etter at du har gjort alle justeringer, har du muligheten til å lage en simulert løp. Dette sikkerhetskopierer ikke noen data, men oppretter en rapport om simuleringen. Hvis dette er første gang du kjører denne profilen, ville det ikke være en dårlig ide å simulere først. Her kan du se en vellykket simuleringskjøring. Du vil ha samme type melding når du utfører en faktisk sikkerhetskopiering.

En veldig kul ting er muligheten til å planlegge sikkerhetskopier uten å måtte kjøpe lisens eller bruke en planlagt oppgave å fungere. Bare klikk på Planlegg-knappen og velg hvordan og når du skal utføre sikkerhetskopier.

Igjen viser dette en grunnleggende sikkerhetskopiering. For å være ærlig, er det så mange funksjoner og innstillinger at jeg ikke muligens kan vise dem alle i en artikkel. Det er også en "ekspert" modus som øker valgene enda mer. I ekspertmodus kan du velge å lagre filer på et FTP-område, opprette forskjellige nettverksforbindelser og manipulere loggfiler til forskjellige parametere. For et gratis verktøy har dette virkelig mange profesjonelle funksjoner som strømbrukere og IT-proffene vil sette pris på.

I neste avlevering vil jeg gå over flere avanserte funksjoner, filsynkronisering, og dekker også SyncBackSE.

Link
Plus
Send
Send
Pin