Skip to main content

Fjern det uklar fokusrektangel i Windows XP eller Vista

Fjern det uklar fokusrektangel i Windows XP eller Vista

Geoffrey Carr

Etter at en rekke lesere har skrevet om hvordan du fjerner den stiplede svarte oversikten som noen ganger vises når du lager et filvalg, innså jeg at jeg trengte å skrive dette opp for alles fordel, siden det egentlig er en løsning.

Hvis du ikke er sikker på hva vi snakker om, hvis du velger et ikon med piltastene på tastaturet, og deretter klikker du et annet sted, ser du en stiplede linjevisning rundt ikonet:

Det samme skjer noen ganger i andre områder, som trekontroller. Merk at dette bildet er fra den opprinnelige forfatteren på Neowin.

For å løse dette problemet, bruker vi et lite verktøy kalt Universal Focus Rectangle Remover, som dessverre bare fungerer på 32-biters Windows (XP eller Vista).

Installasjon

Du vil laste ned og pakke ut den zippede filen, og kopier deretter filen RemoveFocusRect.dll til System32-katalogen, vanligvis plassert på følgende bane:

C:WindowsSystem32

Du får en melding som sier at tilgangen nektes, men du bør kunne kopiere filen etter å ha klikket gjennom instruksjonene.

Deretter må du åpne en ledetekst for administratormodus, og kjør deretter følgende kommando for å registrere DLL-filen med Windows:

regsvr32 RemoveFocusRect.dll

Du bør få en melding som sier at registreringen lyktes. Hvis du får en feil, er det en god sjanse for at du kjører på 64-bit, og det vil bare ikke fungere. I så fall må du slette filen du kopierte.

Når du har startet datamaskinen på nytt, ser du at rektangelet er nå borte:

Avinstallere

Åpne en administrasjonsmodus kommandoprompt som før, og skriv inn følgende kommando for å avinstallere komponenten fra registret (veldig viktig). Merk: Du må være i katalogen Windows system32 for at den skal fungere, men det er standard banen for en administratormodus ledetekst uansett.

regsvr32 /u RemoveFocusRect.dll

Du bør få en melding som sier at den har blitt fjernet. Nå kan du slette filen ved hjelp av denne kommandoen:

del RemoveFocusRect.dll

Du må starte datamaskinen på nytt for å fjerne tweak.

Last ned Focus Rectangle Remover fra neowin.net

Last ned Focus Rectangle Remover (Mirror Copy) fra howtogeek.com

Link
Plus
Send
Send
Pin