Skip to main content

Gjenopprett harddiskplassen din på den enkle måten

Gjenopprett harddiskplassen din på den enkle måten

Geoffrey Carr

Hvor mange ganger har du gått tom for plass på din C: drive og lurte på ... hvor gikk all ledig plass? Hvis du er teknisk kunnskapsrik, vil du sannsynligvis åpne opp din CCleaner-snarvei og rydde ut tempfiler, men hvor har resten blitt borte?

Svaret er et flott lite freeware-verktøy kalt DriveSpacio som hjelper deg med å finne ut hvor alt det ledige rommet har gått, ligner det mer kjente WinDirStat-programmet (Download from Ninite). Fordelen med å bruke denne er at den integreres direkte i Explorer-skallet og har mye flere rapporter.

Bruke DriveSpacio

Når du har lastet ned og åpnet verktøyet, ser du en skjerm med harddiskene i datamaskinen. Hvis du for eksempel ser i datamaskindialogen, ser du 3 harddisker og noen andre USB-stasjoner.

Så vil fanen Drives i DriveSpacio vise deg en grafisk visning av alle stasjoner på datamaskinen din, med alle slags flotte diagrammer og grafer.

Ulike synspunkter tilbys, for eksempel kakediagrammer eller linjediagramvisningen sett nedenfor:

DriveSpacio integreres i Windows Utforsker, slik at du kan høyreklikke på en stasjon og analysere den. Du kan også starte programmet og åpne en bestemt stasjon, eller til og med bare en bestemt undermappe hvis du vil. Jeg synes dette er nyttig fordi jeg kan velge å bare se i brukermappen min.

Etter skanning får du virkelig et fint kart over mappene og filene på stasjonen og nøyaktig hvor mye plass de tar opp.

Grensesnittet har en følelse av explorer type, og du kan gå gjennom hver mappe og katalog for å få statistikk, og grafen i den høyre ruten vil endres basert på hvor i treet du er.

Du kan også høyreklikke på noe og velge å slette det rett fra DriveSpacio-vinduet.

Folders-fanen gir et flott, grundig utseende på hvilke mapper som er hogge plass. Du kan bytte mellom enten et strekkediagram eller et kakediagram, og velg å skifte mellom å vise Kilobytes, Megabytes eller Gigabytes.

En annen fordel ved å bruke denne applikasjonen er at det er en bærbar versjon som ikke krever noen installasjon. Veldig nyttig for å legge til din bærbare USB flash toolkit.

Last ned DriveSpacio for Windows

Link
Plus
Send
Send
Pin