Skip to main content

Analyser programvare EULAs den enkle måten

Analyser programvare EULAs den enkle måten

Geoffrey Carr

Når du installerer programvare, er en av de første tingene du trenger å gjøre, enig i EULA (sluttbruker lisensavtale) ... du vet at det 12 000 ord små utskriften følger med stort sett alle programmer du installerer. Jeg er så skyldig som de andre 98% av PC-brukere der ute som ikke leser dem, og bare klikker «Jeg godtar» og fortsetter med. For alt jeg vet kan jeg være enig i å gi bort min førstefødte!

Selv om det aldri er noe som er drastisk, ville det være fint å finne de viktigste aspektene av avtalen, da noen EULA er inkludert i programvare som Microsoft, Google, Firefox og andre, kan være ganske forvirrende. Selv moro og spill programvare har en lovlig EULA som World of Warcraft. Teamet på JAVACOOL Software (utviklere av SpywareBlaster) har opprettet en EULA-analysator som gjør det mulig for oss å raskt sjekke ut utskrift og oppdage om det er uønsket oppførsel av programmene vi installerer.

Installasjonen er enkel, følg bare veiviseren og du vil være klar til å rulle. Hovedgiren er stedet å begynne å få tilgang til forskjellige funksjoner. Du kan utføre manuelle oppdateringer, vise statistikk, gjennomgå tidligere rapporter, og skan viktigst av EULA. Du kan også kjøpe et Pro-lisens ($19.99) som tillater automatisk EULA-skanning og oppdateringer.

Det er veldig enkelt å skanne en brukeravtale, og det er et par måter å gå på. Først når du installerer programvaren og når EULA-skjermen, drar du og slipper + ikonet over avtaleteksten.

I noen tilfeller vil dette ikke fungere slik at du bare kan kopiere og forbli teksten til avtalen i EULAlyzer. Deretter klikker du på Analyser-knappen.

Det tar bare noen sekunder å analysere avtalen. Du får da resultater på en vurderingskala av interesse. Avhengig av vurderingen vil du kanskje utforske den delen av avtalen nærmere.

Resultater kan også sendes online til EULA Research Center hvis du vil.

Det tar bare et øyeblikk å sende inn avtalen til forskningssenteret. Da dette vil bidra til å forbedre tjenesten ser jeg ingen grunn til ikke å sende inn noen, spesielt hvis det er høyere interessenivåer.

Her er et eksempel på en mer tvilsom EULA med P2P-klienten Bearshare.

Last ned EULAlyzer for Windows

Link
Plus
Send
Send
Pin