Skip to main content

Hold Vista-skrivebordet ditt rent med Magic Folder

Hold Vista-skrivebordet ditt rent med Magic Folder

Geoffrey Carr

Blir skrivebordet ditt ryddig med en zillion nedlastede filer spredt over alt? Jo, du kan alltid lage en snarvei for å skjule skrivebordet ikoner, men det er i utgangspunktet feiende rotet under teppet. I dag viser vi deg hvordan du bruker Magic Folder for å holde ting rent.

Den magiske mappen er egentlig bare en Windows Sidebar-gadget som du kan dra filer til, og den kan automatisk sortere dem i de riktige mappene, basert på regler som du enkelt kan konfigurere.

Bruke Magic Folder

Når du har installert gadgeten, må du sannsynligvis legge til den ved å høyreklikke på sidelinjen et sted og velge "Legg til Gadgets" og deretter dra det til skrivebordet eller sidepanelet.

Første gang du legger til gadgeten på skrivebordet ditt, blir du bedt om å få en hurtigstartsskjerm ... Jeg vil legge merke til i avkrysningsruten alene og klikke på den grønne knappen nederst.

Nå vil du åpne innstillingene ved å klikke på den lille skruenøkkelikonet som flyter ved siden av gadgeten.

Det første vi skal gjøre er å gå over til kategorien Visuell og endre innstillingene til hvilken stil du liker. Jeg foretrekker standard stilen, men du kan også like den "magiske" en også.

Hvis du ikke er en fan av gigantiske gadgets, kan du gjøre det mindre og holde det i hjørnet ... det er knapt merkbart ved siden av min Mario tapet.

Uten ytterligere konfigurering kan vi begynne å bruke gadgeten ... bare dra en fil til den magiske mappen ...

Og du vil bli bedt om en mappeplassering for å flytte filene til, fra en liste over favorittmapper (som vi kan konfigurere).

Når du har valgt mappen og klikket på den grønne kontrollknappen, blir filen flyttet, og du får en bekreftelse (som vi også kan slå av).

Tilbake i innstillingspanelet kan du se på fanen Mapper for å tilpasse den listen over mapper fra rullegardinmenyen over.

Det første jeg gjorde var å slå av "filbevisbekreftelsene", som jeg fant veldig irriterende. Du kan også velge å flytte filer basert på deres utvidelser ved å sjekke toppboksen, noe som vil føre til at fanen Extensions blir aktivert.

Nå kan du bruke fanen Utvidelser til å velge forskjellige filutvidelser, og hvor de skal flyttes som standard. De fleste av de vanlige utvidelsene er allerede konfigurert for deg ... for eksempel vil Word-dokumenter bli flyttet til Dokumenter-mappen som standard.

Vær oppmerksom på at når du aktiverer muligheten til å flytte filer automatisk, blir du ikke bedt om det hele ... filene blir ganske enkelt flyttet.

Det er et annet alternativ som kan være veldig interessant ... "Watched Folder", som vil opprette en ny mappe hvor reglene automatisk blir brukt ...

Hvis du slår på dette alternativet, vil du se en ny mappe i brukermappen din, kalt "Den magiske mappen". Alt som er flyttet til denne mappen, blir behandlet og flyttet til de automatiske mappene uten å kreve noen brukerintervensjon.

Et annet notat: Hvis du klikker på mappen, blir du bedt om å åpne en mappe fra rullegardinmenyen, noe som er en ganske enkel måte å få tilgang til favorittmappene dine uten å lage en rekke ekstra ikoner.

Dette er definitivt en av de beste Vista Sidebar-gadgetene jeg har kommet over. Tror du det er nok å holde deg fra å deaktivere sidebjellet?

Last ned The Magic Folder Vista Sidebar Gadget

Link
Plus
Send
Send
Pin