Skip to main content

Aktiver glatt rulling i Windows, IE, Chrome, Firefox, Opera

Aktiver glatt rulling i Windows, IE, Chrome, Firefox, Opera

Geoffrey Carr

Du har kanskje lagt merke til at når du ruller opp eller ned et hvilket som helst dokument eller nettside ved hjelp av musen, blir det rullet 3 linjer av gangen. Dette er standardinnstillingen i Windows, og som et resultat av dette, når du rulle dine Word-dokumenter eller en hvilken som helst nettside i en hvilken som helst nettleser, gjør et enkelt rullehjul hakk over 3 linjer.

Aktiver glatt rulling

Hvis du ønsker å endre denne innstillingen på hele Windows-systemet, eller i de fleste større nettlesere som Internet Explorer, Chrome, Firefox og Opera, eller ved hjelp av tredjepartsverktøy, kan du gjøre det på følgende måte:

Windows 8

Hvis du vil endre rullingsinnstillingene hele systemet på Windows-datamaskinen, åpner du Kontrollpanel> Mus> Hjul-kategorien. Her kan du endre tallet fra 3 til 2 eller til og med 1 hvis du ønsker det. Dette vil gjøre en side eller et dokument for å bla 1 linje om gangen. Hvis du endrer denne innstillingen, vil den bli endret hele systemet, dvs. for dokumentene dine samt nettlesere.

Dette kan ikke gjøre rullingen jevnere, men fordi den rulles 1 linje om gangen, gir den deg mer kontroll og ser ut til å være jevnere.

Men hvis du ønsker å endre det bare for nettleserne, og behold standard Windows-innstillingen som det er, kan du gjøre følgende i Internet Explorer, Chrome, Opera og Firefox.

Internet Explorer

Åpen Internett instillinger. Under Avansert, vil du ha et alternativ til Bruk jevn rulling, under Browsing seksjon. Merk avkrysningsboksen og klikk på Bruk. Du kan til og med bruke Ultimate Windows Tweaker til å endre denne innstillingen i et klikk.

Chrome

Chrome pleide å tilby et flagg som lar deg aktivere jevn rulling, men Google ser ut til å ha avsluttet det. Nå kan du bruke Chromium Wheel Smooth Scroller-tillegget for å oppnå dette.

Firefox

Firefox-brukere kan bruke utvidelsen Endnu en Glatt Scrolling. Det gjør musens rulleopplevelse jevnere og støtter også tastaturrulling. Den lar deg til og med tilpasse din glatte rulleoppførsel, når det gjelder trinnstørrelse, glatthet og akselerasjonskänslighet.

Opera

Opera også som Chrome, tilbød et flagg som lar deg aktivere jevn rulling, men jeg kunne ikke finne den nå - jeg antar at de også må ha avsluttet den. Classic Scroll add-on vil gi deg en jevn rullingopplevelse. Modern Scroll add-on lar deg tilpasse rullingsopplevelsen.

Tilbakemelding og observasjoner om disse nettleserutvidelsene er hjertelig velkommen.

Link
Plus
Send
Send
Pin