Skip to main content

Stop Edge fra å kapre PDF / HTML-filforeningene

Stop Edge fra å kapre PDF / HTML-filforeningene

Geoffrey Carr

Microsoft Edge er angitt som standard PDF-leser å åpne og vise PDF-filer i Windows. Så når jeg prøver å åpne en PDF-fil i Windows 10, blir den automatisk åpnet i Edge-nettleseren, selv om det foretrukne valget mitt er Acrobat Reader. Videre, når jeg prøver å endre innstillingene, kolliderer nettleseren den og skiller seg til sin gamle oppførsel igjen. Mens mange ikke ville motsette seg dette trekket, tror jeg, det er ikke ment for alle. Så, her er hvordan du kan stoppe Edge fra å endre PDF Viewer-foreningen.

Stop Edge fra kapring av PDF / HTML-foreninger

Endringen ser ut til å utløses av en tilbakestilling av File Association for en filtype, som gjenoppretter Windows 10 standardinnstillinger. Men, hvorfor blir PDF FileAssociations tilbakestilt hver gang en bruker starter datamaskinen på nytt.

Vel, Funksjonsteamet for FileAssociation forklarer at dets beskyttelsesmekanisme i Windows 10 forhindrer direkte endringer i UserChoice-området i registret for hver filtype. Som sådan, når ingen FileAssociation er konfigurert i registret, eller hvis et program gjør hashbortfallet ved feil å skrive til registernøkkelen UserChoice for å angi foreninger, blir en tilbakestilling av FileAssociation for den aktuelle filtypen utløst, og gjenoppretter standardstatus. Derfor må vi redigere en registeroppføring.

Her er løsningen på PDF / HTML-filtype kontinuerlig tilordnet til Microsoft Edge-nettleseren.

Åpne dialogboksen Kjør, skriv 'Regedit' og klikk 'Ok' -knappen. Deretter navigerer du til følgende nøkkel -

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREClassesLocal SettingsSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionAppModelRepositoryPackagesMicrosoft.MicrosoftEdge_25.10586.0.0_neutral__8wekyb3d8bbweMicrosoftEdgeCapabilitiesFileAssociations

Vær oppmerksom på at, under nøkkelen som starter med Microsoft.MicrosoftEdge, kan adressen være forskjellig i noen versjoner av Windows.

For eksempel, i mitt tilfelle var det- Microsoft.MicrosoftEdge_42.17134.1.0_neutral_8wekyb3d8bbwe

Når du finner det, utvider du bare denne nøkkelen og andre under den. Velg deretter FileAssociations og se på oppføringene som er oppgitt i høyre hjørne av skjermen.

Vær nøye med datastrengen som vises for .pdf-navnet.

På tidspunktet for denne skrivingen er strengen AppXd4nrz8ff68srnhf9t5a8sbjyar1cr723, men det kan være annerledes i ditt tilfelle.

Høyreklikk på oppføringen ovenfor og velg Gi nytt navn alternativet fra menyen som vises.

Deretter legger du til understrekkskarakteren til slutten av navnet og trykker Enter for å lagre det nye navnet.

Når du er ferdig, naviger til Kontrollpanel og åpne Standardprogram-appleten for å konfigurere endringen, dvs. velge et annet program som standardprogram for PDF-filene.

Fra nå av bør ikke Edge installere seg som standardprogrammet.

Skulle du ønske å endre denne innstillingen til original og gjenopprette den tidligere opplevelsen, fjern bare underskriftskarakteren fra navnet på AppXd4nrz8ff68srnhf9t5a8sbjyar1cr723 nøkkel.

Håper dette hjelper!

Relaterte innlegg:

  • PDF Candy er et fantastisk alt-i-ett elektronisk verktøy for å administrere PDF-filer
  • Edge Browser Tips og triks for Windows 10
  • Komprimer PDF-filer ved hjelp av denne gratisprogramvaren eller PDF Reducer online verktøy
  • Icecream PDF Converter: Gratis PDF Converter programvare for Windows
  • LightPDF er et omfattende online PDF Editor verktøy for alle dine PDF-behov

Link
Plus
Send
Send
Pin