Skip to main content

Hva er Cyberstalking? Eksempler, Forebygging, Hjelp

Hva er Cyberstalking? Eksempler, Forebygging, Hjelp

Geoffrey Carr

Folk snakker om å være stalked online. Internett er en plass som kan brukes til praktisk talt alt - bra eller dårlig. forfølgelse på nettet er en slik aktivitet som er "dårlig" og faktisk enda en forbrytelse, nå. Det er hjelpelinje i nesten alle land som gjør det mulig for brukere av Internett å rapportere cyberstalking. Hva er cyberstalking? Dette innlegget tar en titt på definisjonen av cyberstalking og forteller deg hvordan du kan forebygge og rapportere cyberstalking.

Hva er Cyberstalking

Cyberstalking er en type cyberkriminalitet der kriminelle bruker online betyr å skade en person eller en organisasjon. Ordet "online" refererer til alt digitalt, for eksempel e-post, direktemeldinger, chatter, statusoppdateringer, tweets, blogger, kommentarer, sosiale nettsteder, etc.

Det skjedde bare for meg å se på ovenstående avsnitt at folk enkelt forvirrer og kaller det "Trolling"På språket av sosiale nettverk. Det kan være en enkelt person eller en gruppe som er involvert i online trakassering. Du kan se mange og vanlige eksempler på trolling på Twitter og Facebook hvor tilsynelatende vanlige folk fortsetter å fornærme og skade andre som ikke viser lignende tanker.

Men trolling er ikke cyberstalking. Trolling kan ha et element av humor - mens cyberstalking kommer med en ondsinnet hensikt. Cyberstalking er større ... i en grad hvor det begynner å vise mentale og fysiske symptomer på personen som blir stalket. Disse symptomene kan variere fra stress signaler til angst og til og med skrekk i fysisk liv. En person kan være redd for å gå ut som han eller hun kanskje tror stalkers er der ute, klar til å skade dem. Dette er seriøst, og hvis du vet at noen som viser slike symptomer, ikke bare ringe til en lege først, men også telefonnummeret mot cyberkriminalitet for det landet.

I de fleste tilfeller har cyberkriminelle den luksusen av anonymitet som tilbys av Internett. Noen kan bruke avanserte teknikker som gjemmer IP-adresser og bruker spesielle nettlesere for å forvirre de rettshåndhevende myndighetene hvis noen rapporterer dem.

Hvorfor gjør folk cyberstalk

Det kan være en rekke grunner til at folk cyberstalk. Den vanligste er å fornærme offeret og dermed få en form for tilfredsstillelse - i form av tilfredsstillelse eller økonomiske fordeler. Siden vi har snakket om "trolling", vil jeg gjerne gjøre oppmerksom på hva slags språk og misbruk som er slått på nyhetsmedier eller politikere på Twitter - hvis du har en konto. Det er den minste form for cyberstalking - samling negativ materiale om dem, legge ut alt over microblogging nettstedet, og fremme materialet slik at "alle andre" får se det. I dette spesielle tilfellet er målet å fornærme offeret, slik at personen stalking enten er betalt av motstandende parter eller får en følelse av tilfredshet at han eller hun "utsetter" media eller person som vi kan ringe offer i dette tilfellet.

Jeg legger opp grunnene til at jeg kan tenke på, i rekkefølge av deres bruk:

  1. Defaming en person eller en organisasjon - den vanligste grunnen; Dette kan være uten fordom eller kan være en sponset stalking (hvor cyberkriminalisten blir betalt for å anklage noen eller noen organisasjon)
  2. Personlig hat - stalking å vise hat offentlig; kan også tenkes på en metode som cyber-kriminelle bruker til å avgjøre poeng ved å trakassere offeret overalt på Internett
  3. Angives hevn - den cyberkriminelle mener at han eller hun får hevn ut av stalking; Det er mer av en sensuell tilfredsstillelse enn hevn, men da påvirker det offeret på mange måter
  4. Moro - kriminelle kjeder seg og vil ha det gøy
  5. Innocent trolling - den personlige stalking noen vet ikke at han eller hun begår en forbrytelse

Vi kan konkludere to punkter fra listen over:

  1. Det er betalt profesjonelle cyber-stalkers og det er folk som tar ut sin frustrasjon ved å stalking folk eller organisasjoner;
  2. Det er folk som gjør det uten å innse at det kan forårsake reell skade på offeret.

Cyberstalking - Forebygging og hjelp

De sier at forebygging er den beste kur. Jeg vil også si det for å si ... fordi hvis en person vil skade deg, vil han eller hun finne en måte å gjøre det på. De sier om det er personlig, hold det offline. Jeg har sett offline materiale som konverteres til digitalt format og publiseres over hele Internett.

Som sådan er det ikke mye du kan gjøre som et forebyggende tiltak - hvis noen bestemmer deg for å stalke deg. Jeg kan si å holde dine personlige opplysninger hemmelige, ikke legg inn bildene dine til sosiale nettverk uansett, ikke fortell folk noe om deg selv på sosiale nettverk eller på blogger, og så videre. Dette er de vanlige forholdsregler som foreskrives av alle andre, og vi vet alle at det bare ikke er mulig å holde seg borte fra alt. Men det er mulig å avstå fra visse dumme ting - som å legge inn din fysiske adresse i en tweet for å utfordre noen, eller legge inn en video av ditt hjem som viser alle innganger.

Så hva skal du gjøre for å forhindre og få hjelp i tilfelle cyberstalking? Hold telefonnummeret til cyberceller klare. Du vet at du skal bli et offer en dag så vær klar og søk hjelp. La aldri noen få på nervene dine. Det vil si, ikke vent og la stalkeren ødelegge helsen din - fysisk eller mentalt ... eller for å nå sitt mål om å defamere deg i det offentlige og gi deg en vanskelig tid. Stopp den så snart den begynner. Advarsel dem, og hvis de ikke forplikter seg, ta tiltak.Og viktigst, ikke bli sint eller redd. Hold deg rolig og komponert, og velg deretter en handlingsplan.

Når du føler at noen stalker deg, samler bevis og ringer til cyberpolisen i byen din. Jo mer bevis du har med deg, desto bedre. Bevis, i dette tilfellet, kan være e-postmeldinger, skjermbilder av meldinger, tweets, statusoppdateringer, bilder som er lagt ut på blogger eller hele bloggene. Ta skjermbilder i stedet for bare å merke ned nettadressen. Ta fullskjermer skjermbilder som du må vise at de faktisk var online, og at du ikke produserte bevisene ved hjelp av din egen personlige samling.

Slik rapporterer du Cyber ​​Stalking

De lokale politistasjonene skal også hjelpe til med cyberkriminalitet, slik at du kan sende inn en klage til dem. De sender klagen din til cybercrime-cellen. Hvis du ønsker å gjøre mer handling, kan du også rapportere cyberstalking til IC3-nettstedet hvis du bor i USA.

For India, gjør de lokale politistasjonene ikke mye for cyberstalking. Det er en bestemmelse i grunnloven, men de fleste politistasjoner er ennå ikke rustet til å iverksette tiltak mot cyberforbrytelser. Du kan imidlertid finne ut byens politipolitiske håndtak på Twitter og klage der. For å rapportere cyberkriminalitet i India, kontakt følgende adresse:

Superintendent of Police, Cyber Crime Investigation Cell,

Central Bureau of Investigation,

5th Floor, Block No.3,

Lodhi Road, New Delhi 110003

Ph:011-24361271

Hold deg trygg!

Link
Plus
Send
Send
Pin