Skip to main content

Tips for å forbedre batterilevetiden til trådløst tastatur og mus

Tips for å forbedre batterilevetiden til trådløst tastatur og mus

Geoffrey Carr

Trådløs teknologi er en velsignelse for de som hater tastatur- og musekabler så mye som jeg gjør. Når det er sagt, er kort batterilevetid et stort problem for slike mobile enheter. Så i dagens innlegg vil jeg fremheve noen tips og triks for å forbedre batteriets levetid for et trådløst tastatur og en mus.

Forbedre batterilevetiden til et trådløst tastatur og en mus

1 - Slå av enhetene når de ikke er i bruk

Først og fremst tips å huske, slår de trådløse enhetene (tastatur og mus) av når de ikke er i bruk. Hvis du gjør det, forbedrer batterilevetiden til et trådløst tastatur i stor grad. Du kan bruke manuell avkoblingsmetode for å slå av musen / tastaturet når du er ferdig for dagen.

Hvis du ser nøye, er det en liten på / av-bryter nederst på den trådløse musen du kan bruke til å slå den av manuelt. (UPDATE basert på kommentarer: Ikke alle enheter kan ha denne bryteren).Bruk av denne knappen er viktig fordi selv om den trådløse musen er ledig i noen minutter eller timer, er den ikke slått av helt. De går i dvale når det ikke er noen aktivitet lagt merke til, men våkner umiddelbart så snart de skyves til side eller flyttes i vesken eller i hånden din - og denne bevegelsen kan bruke mye kraft!

Hvis du ikke har et godt minne og ofte glemmer å slå av enhetene, kan du angi en påminnelse, her er et fint tips, høflighet Labnol. Dette er litt vanskelig, men fungerer! Bare besøkdenne siden og skriv inn tekst i det tomme feltet "SKRIV HER". Verktøyet konverterer teksten til en MP3. Deretter klikker du på "Lytt" -knappen, og datamaskinen vil snakke ordene dine i naturlig lydende kvinnelig stemme.

Deretter laster du ned MP3-filen, går til Kontrollpanel> Endre systemlyder> Avslutt Windows, og bla til den nedlastede filen for å angi den som påminnelse for å slå av musen og tastaturet. Gjør det samme for 'Windows Log off' - det er det!

2 - Hold tastaturet borte fra store metallflater

Et tastatur har ikke en På / Av-bryter. Klaviaturet bør plasseres nærmere datamaskinen, innen 30 cm og ikke fra forstyrrelser fra andre elektriske eller trådløse enheter, spesielt høyttalere og mobiltelefoner. Dessuten bør den ikke brukes på store metalloverflater.

3 - Hold musen og tastaturet på samme nivå overflaten

Hvis du bruker begge, sørger musen og tastaturet samtidig for at de er innenfor 100 cm (39 in) av datamaskinen og på samme nivå overflaten.

4 - Bruk musen på lyse overflater

Bruk alltid musen på en lys overflate eller helst på en ugjennomsiktig overflate. Hvis du bruker musen over en mørk farge, som f.eks. Svart eller mørk blå overflate, kan batteriet tømmes raskere. Bruk heller aldri musen på en glassoverflate, fordi sporingssensoren i en trådløs mus bruker mer strøm på slike overflater, noe som forårsaker uttømming av batteriet med en mye raskere hastighet.

5 - Bruk tastaturet mer der det er nødvendig

Bruk tastaturet når det er nødvendig! Jo mer du beveger musen, desto mer strøm bruker den. Det er fordi det har en laser som bruker mer kraft. Så, hvis du vet noen flotte hurtigtaster og kan bruke dem i stedet for musemarkøren bruke dem. Dette vil sterkt redusere arbeidstrykket på musen din og dermed hjelpe deg med å få mer liv ut av musebatterier.

6 - Begrens musekrevende aktiviteter

Bruk mindre tid på å gjøre musekrevende aktiviteter, for eksempel å surfe på internett, og når du bytter batterier, bruk alkaliske batterier. Selv om AA-batterier ikke er svært dyre, vil jeg anbefale å få oppladbare batterier og en lader. Det koster mye mindre enn å få erstattet AA-batterier ganske ofte.

7 - Kontroller tastatur / musens batterinivåindikator

Når du er på et Windows-skrivebord, holder du musen over musen eller tastaturets batterinivåindikator i systemfeltet.

  • Grønn - indikerer et fullt batteri.
  • Gul - indikerer at batteriet er halvt full.
  • Rød - indikerer at det er på tide å bytte batteri.

Det er et fint dokument på HP.com som du kanskje vil lese.

8 - Plasser trådløse enheter alltid i nærheten av datamaskinen

Når de trådløse enhetene ikke er i bruk, må du alltid lagre dem i nærheten av datamaskinen.

Det er ingen magisk formel for å forbedre batteriets levetid for et trådløst tastatur og en mus drastisk, men å holde disse tipsene i tankene vil sikkert hjelpe deg med å forbedre det samme til en viss grad.

Disse tipsene for å spare batteristrøm og forlenge eller forlenge batterilevetiden i Windows kan også interessere deg.

Relaterte innlegg:

  • Tips for bærbar batteri Bruksanvisning og optimalisering for Windows
  • Slik løser du problemer med batteridrenering i Windows 10
  • Surface Team svarer på spørsmål om overfladetabletten
  • Mobiltelefon og bærbar batteri eksplosjon - grunner og forebygging
  • Overflate 3 spesifikasjoner, pris. Sammenligning med Surface Pro 3

Link
Plus
Send
Send
Pin