Skip to main content

Windows PC vs Mac: En makro-nivå sammenligning av store parametere

Windows PC vs Mac: En makro-nivå sammenligning av store parametere

Geoffrey Carr

Det har vært en uendelig debatt om hvorvidt Mac er gunstigere enn Windows PC, og dette fortsetter til dato uten en klar vinner. Det er noen områder hvor MacBooks utmerker seg, og det er områder der Windows PC trumper konkurransen. Hver av dem har sin egen fanebase - men Microsoft Windows har en større, som styrer 90% av markedsandelen i verden, mens Apples Mac OS står for 7% av markedsandelen.

Det er en stor forskjell mellom statistikken her, og presenterer Windows som den klare vinneren; men det var Apple som produserte den første vellykkede PC-en som har en mus og et grafisk brukergrensesnitt (GUI) 24. januar 1984. Microsoft fulgte etter og introduserte Windows OS i november 1985. Begge har kommet langt, med Microsoft å ha nettopp annonsert Surface-tabellen og Apple, MacBook Pro med Retina Display.

Windows PC vs Mac-maskiner

Følg oss her da vi legger ned noen viktige trekk der begge merkene er forskjellige.

Jeg kommer ikke til å sammenligne de to på en funksjon-for-funksjon basis, men i stedet vil prøve å presentere en rettferdig og objektiv visning på et makronivå slik at det guider potensielle brukere om å gå til en Windows-maskin eller en Mac .

Koste:

MacBooks er vanligvis litt dyrere sammenlignet med deres Windows-kolleger. Minst mulig pris hvor en MacBook kan kjøpes er US $ 999 (11-tommers MacBook Air) mens du kan få en Windows-kjøring Dell Vostro 1440 for bare US $ 499. Den nye MacBook Pro med retina-skjerm vil gjøre et stort hull i lomma verdt USD 2199, og det vil også Sony VAIO Z-serien (VPCZ21BGX / B) gjør [US $ 2999].

Hukommelse:

Macbook Pro sport 4-8 GB RAM-lagring på sine standardversjoner mens Macbook Air har universell minneoppbevaring på 4 GB i alle versjoner. På den annen side starter de grunnleggende Windows-bærbare PCene med 2-4 GB RAM (standardversjoner) og ender opp med 16 GB RAM (IBM ThinkPads).

Rom:

Windows-kjørende datamaskiner er vanligvis knyttet til mer lagringsplass i forhold til en Mac-kjører maskin. En MacBook Air sport maksimalt 256 GB som lagringsplass mens MacBook Pro kan holde dato på opptil 750 GB, som er mer enn nok for en bruker med gjennomsnittlige behov. Prisen på US $ 1899, Samsung Series 7 Gamer kjører Windows 7 OS kommer med et lagringsplass på. . vent - 1,5 TB!

Sikkerhet:

Sikkerhet var et hovedområde der MacBooks og Windows PC ble differensiert. Brukere av de tidligere, pleide å scoff på problemene til sistnevnte. Malware / Virus / Trojaner fant veien til Windows-PCer, på grunn av sin enorme popularitet og den enorme brukerbasen - noe som gjør det til et mer attraktivt proposisjon å angripe.

Apple burde ha lært mer om sikkerhetsproblemene da de plaget Windows-maskiner, men det gjorde det ikke. Det var basking i ære etter iPhone / iPad suksess når plutselig flere enn 600.000 datamaskiner kjører Apples Macintosh OS ble rammet av Flashback Trojan! Den økende populariteten til Macintosh-plattformen betydde oppmerksomhet for hackere / malwareforfattere. Microsoft har også hatt sin andel av sikkerhetsproblemer, inkludert Welchia og Conficker botnet som smittet millioner av datamaskiner, inkludert statlige, forretnings- og hjemmedatamaskiner i over 200 land. Kasperkys siste evaluering som sier at Apple er 10 år bak Microsoft om sikkerhetsspørsmål, indikerer at folk på Cupertino har travle dager fremover. Faktisk anbefaler Apple at Mac-brukere bruker et antivirusprogram nå.

kompatibilitet:

En Mac-bruker kan installere Windows OS på sin maskin offisielt med innfødt støtte, mens en Windows-bruker ikke kan installere Mac OS innfødt (men i denne verden med uendelige muligheter, er det alltid tweaks, tredjepartsprogramvare assisterer etc.).

økosystem:

Windows bruker nytte av et bredt økosystem som kan skryte av en rekke programvare-med så mange av dem er tilgjengelige som freeware. Sammenlignet med dette kan en Mac-bruker ha mindre muligheter og mindre freeware å velge mellom. Han må derfor være forberedt på å betale for å bruke de mange tjenestene og programvaren som en Windows-bruker kan ta for gitt som gratis tilgjengelig.

Visuell appell:

Apple-enheter er vakkert designet og er sikker på å gjøre hoder snu; men det samme kan ikke nødvendigvis bli sagt om Windows-datamaskiner - selv om noen Sony- og Samsung-modeller nå ser stilig ut. Denne faktoren kan imidlertid snart endres med lanseringen av Surface-tabletter.

Brukerstøtte

Du kan velge maskinvarekonfigurasjonen din samt oppgradere eller endre noen komponenter når som helst du ønsker. Det kan ikke være tilfelle med en Mac. Videre vil du kunne få støtte og reparasjonstjenester for en Windows-datamaskin fritt, til en rimeligere pris - i motsetning til Mac, hvor du kun må besøke et autorisert personell - og kostnadene kan ikke være nøyaktig billige.

brukere:

Kelly Ford, markedsførings- og innholdshodet til Hunch, gjennomførte en ekstremt nyttig rapport som snakker om "Mac people & PC people".

Nøkkelfunnene i rapporten var som følger:

  • Mac Folk er mer sannsynlig å se den eksisterende verden i lys av "samvittighet" og dermed uttrykke et ønske om å bli oppfattet som annerledes og unikt. Dette er konsekvent reflektert i deres estetiske valg som dristige farger, "retro" -design, en-of-a-kind klær og stilisert kunst.
  • PC Folk er mer sannsynlig å se verden som "forskjellig nok allerede" og setter pris på "å være i tråd med dem rundt dem." Dette gjenspeiles i deres subtilere, "mainstream modern" (hverken retro eller ekstremt moderne) designvalg og deres praktiske valg i klær, sko og biler som favoriserer å få jobben i stedet for å lage en åpen designerklæring.

Personlige datamaskiner som kjører Macintosh-operativsystemet, er vanligvis sett i kunststudier, designteatre, lydmiksrom og aksjemarkeder, mens Windows-PCer primært er synlige på forretningskontorer, utdanningssektorer, juridisk avdeling. kontorer mv.

Selv om det har en minoritetsandel i markedsandelen, har Apples Mac OS klarte å holde opp haken og konkurrere mot Microsofts Windows-operativsystem. Men med Windows 8, tar Microsoft sikte på å styrke sin posisjon som den ledende leverandør av tablet-operatører, som går til Apples IOS akkurat nå.

Konkurranse og konkurransedyktige produkter vil bare produsere det beste fra det bedre og er en vinn-vinn-situasjon for både forbrukerne og selskapet selv.

Dine tanker, synspunkter, observasjoner, kommentarer vil være hjertelig velkommen!

Link
Plus
Send
Send
Pin