Skip to main content

Slik konverterer du videofiler til MP3 med VLC

Slik konverterer du videofiler til MP3 med VLC

Geoffrey Carr

Noen ganger kan det være lurt å konvertere en videofil til en mp3 for å ta med på en iPod eller bare høre på lyden uten videoen. I dag tar vi en titt på hvordan du bruker det gratis programmet VLC til å konvertere videoformater til en mp3.

Merk: For denne artikkelen bruker vi VLC versjon 1.0 på Windows

Åpne VLC og velg Media og Convert / Save.

Nå i Open Media-vinduet klikker du på Add-knappen og blar til plasseringen av videofilen du vil konvertere, og etter at du har klikket knappen Konverter / lagre.

Når vinduet Konverter åpnes, bør du se kilden til videofilen du vil konvertere, og du må søke etter en destinasjon for MP3.

Explorer åpnes slik at du kan velge et sted, og her er hvor du vil merke filen med en mp3-utvidelse og trykke på Lagre.

Nå i Konverter-vinduet bør du se kildefilen og destinasjonsbanen feltene er fylt ut. Klikk nå på Rediger valgt profil-knappen.

Velg WAV under fanen Encapsulation.

Nå under kategorien Audio Codec velger du MP3-kodeken, velger Bitrate, antall kanaler, Sample Rate, og klikker deretter Lagre-knappen.

Klikk på Start for å starte kodingsprosessen.

Du vil se en nedtellingstimer på hovedgrensesnittet mens konverteringen finner sted.

Du finner den konverterte filen i destinasjonsstedet du valgte før, og nå kan du spille MP3-en din på en kompatibel mediespiller eller bærbar enhet.

Vi har konvertert MOV, MPEG og AVI videofiler til mp3. FLV-filer ville konvertere, men dessverre hadde fryktelig lydkvalitet. Dette er ikke en foretrukket metode for dem som er kresne om lydkvalitet, men forhåpentligvis kan det hjelpe noen ut i en klemme.

Link
Plus
Send
Send
Pin