Skip to main content

Microsoft Vilkår for bruk - Konsekvenser av den nye serviceavtalen

Microsoft Vilkår for bruk - Konsekvenser av den nye serviceavtalen

Geoffrey Carr

Microsoft omstrukturerte sin serviceavtale noen dager tilbake. Den nye strukturen i Microsofts bruksvilkår er i form av vanlige spørsmål (ofte stillte spørsmål) som gjør det lettere for personer uten eksponering for juridiske vilkår å forstå hvordan de kan bruke Microsoft-tjenester uten å bryte noen avtaler og forstå hvordan sikker innholdet deres er med Microsoft.

De fleste av oss har ikke tid eller tilbøyelighet til å gå gjennom et så langt dokument. Jeg hadde en sjanse til å gå gjennom den nye Microsoft-serviceavtalen og presentere noen interessante punkter som beskriver de nye Microsoft-vilkårene for bruk.

Tjenester dekket av den nye Microsoft Services-avtalen

Dette er først og fremst spørsmålet som vises i den omstrukturerte Microsoft Services-avtalen. Det forklarer at serviceavtalen mellom deg og Microsoft dekker følgende:

 1. Hotmail;
 2. SkyDrive;
 3. Live Messenger;
 4. Fotogalleri;
 5. Film skaper;
 6. Post Desktop;
 7. Live Writer;
 8. Bing
 9. MSN
 10. Office.com

Det står også at ethvert annet nettsted som kobler tilbake til siden som inneholder denne nye FAQ-stilen, Microsoft-vilkårene er også dekket av denne avtalen.

Hvordan går brukerne inn i en avtale med Microsoft

Ved å merke av i boksen mot TOC eller bare ved å bruke en av tjenestene som er nevnt ovenfor!

Godta eller avvise endringer i tjenestevilkårene

I et spørsmål som forklarer, kan Microsoft oppdatere tjenestevilkårene når de vil, det er oppgitt at brukerne vil bli gitt et alternativ til å godta eller avvise endringene. Dersom brukerne velger å ikke godta endringene i serviceavtalen, bør de slutte å bruke tjenestene som omfattes av denne avtalen.

Hva er Microsoft-konto

Forklarer hva som er Microsoft-konto, sier vilkårene for bruk at brukernavnet og passordet som er gitt til brukerne for å få tilgang til ovennevnte Microsoft-tjenester, sammen med noen tilleggsinformasjon, inkludert telefonnummer og noen demografi, kalles kollektivt Microsoft-kontoen.

Hvem eier innholdet? Hvem åpner den og hva gjør Microsoft med det?

Et viktig spørsmål, som Microsoft-serviceavtalen sier at Microsoft, med unntak av innhold som er lisensiert eksplisitt - for eksempel klippekunst og maler - for bruk sammen med andre typer innhold, har ingenting å gjøre med innholdet ditt. Med andre ord, du er eier av innholdet ditt, og du kan gjøre det du vil. Men du kan ikke distribuere ting som klippekunst eller Microsoft-lyder.

Snakker om hvem som kan få tilgang til innholdet, er det igjen opp til deg. Det kan være privat innhold eller innhold som deles med andre. Servicenavtalen sier også at du ville bryte avtalen hvis du laster opp innhold som krenker andres opphavsrett.

Microsoft kan få tilgang til innholdet ditt for bruk, modifikasjon, lagring, gjengivelse og utvinning i den grad det er nødvendig for å beskytte deg og gi deg bedre tjenester. Linjen blir uskarpt ettersom avtalen bruker bruk av "i den grad det er nødvendig" som da vil autoriteten som bestemmer "omfanget" være Microsoft. Videre oppgir Microsoft at det kan få tilgang til deler av innholdet ditt for å fastslå spam og skadelig programvare. Det står også at når Microsoft åpner innholdet ditt, vil det ta vare på personvernet ditt.

Begrensninger og fjerning av innhold

Spørsmålet om hva slags innhold ikke er tillatt forklarer at Microsoft forbeholder seg retten til å avvise innhold som er søppelpost eller ikke overholder Microsoft Code of Conduct. Avhengig av landets lover, kan Microsoft forby og fjerne innhold som er bevist å være i motsetning til disse lovene. Videre, hvis Microsoft mottar en opphavsrettsbruddsklage fra tredjeparter eller lokale rettshåndhevelsesorganer, kan det fjerne innholdet ditt uten å informere deg.

Taper tilgang til tjenester og data

Den nye Microsoft-serviceavtalen sier at du må logge deg på tjenestene en gang i minst 270 dager hvis tjenesten er ledig. Dette er for å bekrefte at du fortsatt bruker tjenesten. I tilfelle ingen tilgang til tjenesten / tjenestene i 270 dager, kan brukerne miste tilgangen til tjenestene i spørsmål.

Hvis du ikke betaler betalinger i tide, forbeholder Microsoft seg retten til å avslutte kontoen din eller deler av tjenestene du bruker.

Servicenavtalen sier om det er deg eller Microsoft som deaktiverer en konto, alle data knyttet til den kontoen vil bli slettet og at Microsoft ikke har noen forpliktelse til å returnere innholdet. Når du går til dette, bør du lage sikkerhetskopier av innhold du lagrer på skyen. Ellers er det en god beslutning å beholde en siste sikkerhetskopi av innholdet du lagrer hvor som helst i skyen.

Det er noen gratis og betalte tjenester som lar deg lage sikkerhetskopier av ulike typer data. For eksempel kan du bruke Backupify til å sikkerhetskopiere bestemte sosiale nettverkstjenester. For e-post, foreslår jeg automatisk viderekobling til en annen adresse mens du holder en kopi i Microsoft-kontoen.

Microsoft samler brukerdata

De nye Microsoft-vilkårene for de ovennevnte tjenestene angir at Microsoft vil samle inn opplysninger knyttet til deg når du registrerer deg for sine tjenester. Videre kan de avsløre slik informasjon når det er nødvendig, til lovhåndhevende byråer eller for å beskytte Microsofts rettigheter.

Hvis du bor i USA, kan du være spesielt interessert i seksjon 10 i Microsoft Services-avtalen som beskriver:

 1. Bindende voldgift og
 2. Klasse Handlingsavvisning

Hvis du er interessert, her er den fulle teksten til Microsofts bruksvilkår - Den nye serviceavtalen.

Link
Plus
Send
Send
Pin