Skip to main content

Begrens tilgang til programmer med AppLocker i Windows 7

Begrens tilgang til programmer med AppLocker i Windows 7

Geoffrey Carr

Hvis du deler en datamaskin og ikke vil at andre brukere skal få tilgang til bestemte programmer, er det en ny funksjon i Windows 7 som lar deg blokkere dem. I dag tar vi en rask titt på å begrense hvilke programmer andre brukere har tilgang til ved hjelp av AppLocker.

Merk: AppLocker er bare tilgjengelig i Ultimate og Enterprise versjoner av Windows 7.

Bruke AppLocker

For å få tilgang til Gruppepolicy Editor og opprette regler i AppLocker, må du logge på som Administrator. Klikk på Start og skriv inn gpedit.msc inn i søkeboksen og trykk Enter.

Under lokal datapolicy går du til Computer Configuration Windows Settings Sikkerhetsinnstillinger Application Control Policies AppLocker.

Nå vil du se de generelle kontrollene for applikasjonene.

Under Konfigurer regelhåndheving klikker du på Konfigurer regelhåndhevelse link.

Nå under AppLocker Properties merk av i boksene ved siden av konfigurert Under Kjørbare regler klikker du OK.

Blokkering av apper fra kjøring

I dette scenariet spilter Jack bort spill som Minesweeper og Solitaire når han skal gjøre leksene sine, så vi skal blokkere alle spillene. Etter å ha fullført trinnene over, klikk på Utførbare regler under Oversikt-delen.

Siden dette er første gang du åpner AppLocker, blir det ingen regler som er oppført. Høyreklikk og velg Opprett ny regel ...

Dette åpner opprett veiviseren, og du kan velge å ikke vise introduksjonsskjermen ved oppstart neste gang du får tilgang til den.

Velg Tillatelser under Handling velg Avvis.

Legg til brukeren du vil blokkere, i dette tilfellet er det Jack.

Etter at du har valgt denie-handlingen og valgt, fortsetter brukeren til neste trinn.

I Forhold kan du velge fra Publisher, Path eller File hash. Vi vil ikke at Jack skal ha tilgang til noen av spillene. så vi velger vei.

Klikk på Bla gjennom mapper og velg Microsoft Games-mappen.

I neste skjermbilde kan du legge til unntak som å tillate bestemte filer, men fordi vi blokkerer hele spillkatalogen, hopper vi over til neste skjermbilde.

Her kan du legge til en beskrivelse av regelen, slik at du kan holde styr på dem, det er flere regler konfigurert. Når alt ser ut, klikker du på Create.

En melding dukker opp og sier at standardregler ikke er opprettet ennå. Det er viktig å sørge for at de er opprettet, så klikk Ja til denne meldingen.

Nå ser du standardreglene og den nye du opprettet, og Jack nektes tilgang til Microsoft Games-katalogen.

Når du har opprettet regelen, må du sørge for at du går inn i tjenester og gjør Søknadsidentifikasjon er startet og at det er satt til å starte automatisk også, vil reglene ikke fungere. Denne tjenesten er som standard ikke startet, så du må aktivere den.

Nå, når Jack logger inn på sin brukerkonto og prøver å få tilgang til spillene, vil han bare se følgende melding. Bare en administrator kan gå inn og endre regelen.

Konklusjon

Vær forsiktig når du konfigurerer reglene, og start kun Application Identity-tjenesten når alt ser riktig ut. Ellers har du muligheten til å låse deg ut av alle applikasjoner, inkludert AppLocker.AppLocker er en kraftig funksjon som er inkludert i Windows 7, og vi viste deg en grunnleggende regel slik at du kan få en ide om hvordan det fungerer. I fremtiden vil vi se på mer komplekse oppgaver for å oppnå og få stram kontroll over hvilke programmer hver bruker har tilgang til.

Link
Plus
Send
Send
Pin