Skip to main content

Konfigurer datamaskinen til å sikkerhetskopiere til Windows Home Server

Konfigurer datamaskinen til å sikkerhetskopiere til Windows Home Server

Geoffrey Carr

En av de kule funksjonene til Windows Home Server er å kunne sette sikkerhetskopier av de andre datamaskinene på nettverket ditt til serveren. I dag tar vi en titt på prosessen med å konfigurere en datamaskin på nettverket ditt for å sikkerhetskopieres automatisk til WHS.

Sikkerhetskopiering til WHS

Hvis du vil sikkerhetskopiere en datamaskin i nettverket, åpner du Windows Home Server Console og velger Datamaskiner og sikkerhetskopiering. Høyreklikk datamaskinen for å sikkerhetskopiere og velg Konfigurer sikkerhetskopiering.

Veiviseren for sikkerhetskopiering konfigurerer ...

Vent mens konfigureringsveiviseren samler informasjon ...

Velg diskene du vil sikkerhetskopiere ... Legg merke til at du også kan velge eksterne stasjoner hvis du ønsker å sikkerhetskopiere dem. Merk at disken må formateres som NTFS, hvis den ikke er, vil den ikke bli vist i listen.

Velg nå mappene du vil ekskludere fra sikkerhetskopien. De utrykkede stedene utelukkes automatisk, men du vil kanskje fjerne dem fra ekskluderingslisten. Hvis du vil ekskludere andre mapper, klikker du på Add-knappen.

Gå nå gjennom og velg mappene for å ekskludere fra sikkerhetskopien. For å redusere størrelsen på sikkerhetskopiene dine, kan du utelukke store mediefiler og ubetydelige dokumenter, bilder ... osv. Pass på at du ikke utelukker dine viktigste dokumenter, bilder og andre data.

Når du er ferdig med å ekskludere mapper fra sikkerhetskopien, klikker du Neste for å fortsette.

Deretter får du gratulasjonsskjermen som viser et sammendrag av sikkerhetskopieringsstørrelsen, tidspunktet for dagskopieringen vil oppstå, og sikkerhetskopieringsfrekvensen som er daglig.

Etter at sikkerhetskopieringsprosessen er fullført, kan du se om en datamaskin har blitt sikkerhetskopiert eller ikke i WHS-konsollen.

Hvis du vil endre tidspunktet på dagen, vil sikkerhetskopiene oppstå, klikk på Innstillinger i WHS-konsollen og Sikkerhetskopiering. Under Backup Time du kan endre start- og sluttidspunktet til det som passer til timeplanen din.

Hvis du vil vise en sikkerhetskopiering, høyreklikker du bare på datamaskinen og velger Se sikkerhetskopier.

Den åpner vinduet Vis sikkerhetskopier, der du kan bekrefte og administrere datamaskinens sikkerhetskopier.

Konklusjon

Dette vil komme i gang med sikkerhetskopier, og du får ro i trygghet om at datamaskinens data blir sikkerhetskopiert til serveren. Prosessen er relativt enkel, og det viktigste er å sørge for at sikkerhetskopiene ikke er unødvendig store med unødvendige filer (for eksempel store multimediefiler). Det er mye mer administrasjon du kan gjøre med sikkerhetskopier, og vi tar et detaljert blikk på å administrere dem i fremtidige innlegg ... så hold deg oppdatert. Husk at du kan laste ned en gratis 30-dagers prøveversjon av Windows Home Server, så hvis du har en ekstra maskin du kan bruke til å være en server, vil du kanskje sjekke det ut.

Last ned 30-dagers prøveversjon av Windows Home Server

Link
Plus
Send
Send
Pin