Skip to main content

Sikkerhetskopier Windows Home Server-mapper til en ekstern harddisk

Sikkerhetskopier Windows Home Server-mapper til en ekstern harddisk

Geoffrey Carr

Bruke Windows Home Server til å sikkerhetskopiere datamaskiner på ditt lokale nettverk er et godt verktøy for backup-strategien din. Men hva med sikkerhetskopiering av dataene på selve serveren? Her ser vi på å bruke en ekstern stasjon for å sikkerhetskopiere noen av dine viktige data.

Legge til eksternt stasjon for WHS-mappebackup

Etter at du har plugget inn den eksterne stasjonen, åpner du Windows Home Server Console, og du får se stasjonen som er oppført og at den ikke er lagt til ennå. Høyreklikk og velg Legg til fra menyen.

Veiviseren for å legge til en harddisk starter ...

I neste skjermbilde er det viktig å velge radioknappen ved siden av Bruk denne harddisken til å sikkerhetskopiere filer som er lagret på din hjemmeserver. Ellers vil WHS legge den til som ekstra lagringsplass for dine data, som ikke er det vi ønsker.

Hvis stasjonen ikke er formatert som NTFS, velger du alternativknappen ved siden av Ja, formater denne harddisken. Hvis du ikke er sikker, velg dette alternativet uansett da du formaterer det igjen, vil det ikke skade noe.

Opprett et navn på harddisken ...

På advarselsskjermbildet fortsett og klikk på slutt. Hvis du vil gjøre noen endringer på dette tidspunktet, kan du gå tilbake og gjøre dem.

Vent nå mens stasjonen er formatert og lagt til serveren.

Disken har blitt lagt til, og du kan klikke Ferdig.

Nå når du går inn i WHS-konsollen ser du stasjonen lagt til under Server Backup-harddisker.

Sikkerhetskopieringsmapper til eksternt stasjon

Nå som stasjonen er satt opp og klar til bruk, er det på tide å sikkerhetskopiere serverfiler til den. I WHS-konsollen går du til Datamaskiner og sikkerhetskopiering, og du får se serveren din oppført som Ikke sikkerhetskopiert under Status. Høyreklikk på serveren og velg Backup Now.

Her kan du gå gjennom og bestemme hvilke mapper med data du vil sikkerhetskopiere til den eksterne stasjonen vi nettopp har lagt til. Merk av i boksen ved siden av Husk denne innstillingen for fremtidige sikkerhetskopier klikk deretter Backup Now.

Sikkerheten starter, og du kan gjemme fremdriftsboksen eller stoppe sikkerhetskopien når som helst hvis du trenger det.

Hvor mye tid det tar å sikkerhetskopiere, varierer avhengig av hvor mye data som sikkerhetskopieres. Når den har fullført, kan du lukke ut av skjermen Backup Now.

Gå tilbake til WHS Console, og du vil se at serveren har blitt sikkerhetskopiert med tid og dato.

Fjern stasjon

Du vil kanskje fjerne stasjonen og lagre den på et trygt sted. Den beste metoden for å fjerne backup-stasjonen er å gå inn i Server Storage, høyreklikk på stasjonen og velg Fjern.

Deretter presenteres du med valget om midlertidig å fjerne det eller slutte å bruke det til sikkerhetskopier. Hvis du planlegger å bruke den igjen, velg å midlertidig fjerne den.

Hvis du trenger å få data tilbake fra den eksterne stasjonen, trenger du ikke å legge den tilbake til WHS. Du kan koble den til hvilken som helst datamaskin. Når du åpner stasjonen, ser du sikkerhetskopierte Aksjer, og du kan få de filene du trenger.

Dette er en god prosess hvis du vil manuelt sikkerhetskopiere dataene på din Windows Home Server fra tid til annen. I fremtidige artikler skal vi dekke automatiserte backup løsninger lokalt, over et LAN og online backup også. Du vil kanskje også sjekke ut vår artikkel om hvordan du konfigurerer datamaskinen for å sikkerhetskopiere til Windows Home Server.

Link
Plus
Send
Send
Pin