Skip to main content

Helseproblemer forårsaket av overbelastning av Smartphones

Helseproblemer forårsaket av overbelastning av Smartphones

Geoffrey Carr

Teknologi kommer til en pris. Det handler ikke bare om de monetære kostnadene. I denne artikkelen legger jeg ned noen helsemessige kostnader som følger med å bruke eller altfor å bruke smarttelefoner. Ved bruk av smarttelefoner må du være smart ellers vil du ende opp med ett eller flere av følgende helseproblemer.

Helseproblemer forårsaket av Smartphones

Tekst hals

Text Neck er et begrep som brukes av leger eller leger for å beskrive spinalforstyrrelsen som skyldes overskytende bruk av smarttelefoner. Normalt, hvis hodet er plassert oppreist, er det ikke noe stress på nakkepartiet av ryggraden. Men for å lese og skrive på smarttelefoner, har folk en tendens til å bøye halsen opp til 60 grader. Dette øker trykket på nakken. Langsiktig bruk av smarttelefoner frembringer nakkesmerter relatert til ryggraden, og kan derfor kalles spinalforstyrrelser. Ifølge en undersøkelse publisert i Washington Post, lider rundt 80 prosent av voksne brukere av denne teksten nakkepine.

Den beste måten å unngå det er å ta opp telefonen til nivået av øynene dine og se rett inn i den. Du må gjøre det til en vane, selv om det kan se vanskelig. En annen løsning er å senke øynene i stedet for å bøye nakken.

Lese: Hvordan sitte foran datamaskinen.

Visjonstap

Å lese små skrifttyper på en smarttelefon kan forstyrre visjonen permanent. Dette problemet skjer fordi øynene dine er konstant anstrengt ved å se på det blå lyset som kommer ut av smarttelefonen. Å lese eller bruke smarttelefoner i fravær av eksternt lys øker problemet ytterligere. Din visjon blir dårlig, og du må kanskje gå for briller.

Den beste måten å unngå dette på er å se bort fra smarttelefoner med jevne mellomrom. Se på noe langt unna og fokus på det en stund før du går tilbake til smarttelefonen.

Håndleddproblemer

Et annet problem som kommer med over bruk av smarttelefoner, er håndleddproblemet. Måten vi holder smarttelefoner på for lang varighet, stammer håndleddet. Folk holder vanligvis telefonene sine ved hjelp av de siste tre fingrene og tommelen mens du bruker pekefingeren til å utføre handlinger på smarttelefonens skjermer. Behold stillingen i lengre varighet hver dag har en tendens til å skape smerte i håndleddet.

Det er bedre å fortsette å endre stillingen til en telefon når du utfører oppgaver som å lese. Du kan legge ned smarttelefonen mens du ligger på sengen eller i fanget mens du sitter på en stol og ser ned på den i stedet for å holde den i hendene.

Numb Fingers

I likhet med det ovennevnte problemet og av nesten samme grunner blir fingrene til smarttelefonbrukere nummen og produserer en prikkende følelse. Å holde telefonen plasserer stress fra albuene til fingrene. Hendene over albuen opplever langsommere blodsirkulasjon og hvis de ikke korrigeres umiddelbart, kan ha langvarige effekter. Pekefingeren opplever også det samme og blir nummen etter en stund.

I stedet for å fortsette i samme stilling, anbefales det å sette telefonen bort en stund. Deretter utfører noen bevegelse av armer og fingre slik at følelsen går bort. Jeg anbefaler at du beholder smarttelefonen i minst ett minutt hver femten minutters bruk når du leser eller sms'er. Det ville unngå permanente problemer som kan oppstå på grunn av vedvarende langvarig bruk som når du leser bøker på telefonen.

Du kan laste ned denne PDF-filen fra Surgical Technology International for en fullstendig lesning av studien som ble gjennomført av dem.

Noen du vil kanskje også se på dette innlegget Mobiltelefoner Helsefare, Risiko og Farer.

Jeg har kun oppført fire helseproblemer som kan skyldes bruk av Smartphones i lange perioder. Sjekk om du er avhengig av smarttelefonen - og hvis du tror du er, vil du kanskje vurdere bruksmønsteret.

Link
Plus
Send
Send
Pin