Skip to main content

Slik legger du til og administrerer delte mapper på Windows Home Server

Slik legger du til og administrerer delte mapper på Windows Home Server

Geoffrey Carr

Windows Home Server leveres med noen delte mapper i forskjellige kategorier som standard, og sjansen er at du vil lage din egen også. I dag viser vi deg hvordan du lager dine egne delte mapper, administrerer tillatelser, aktiverer duplisering av mapper og mer.

Merk: I denne artikkelen får vi tilgang til delte mapper for hjemmeserver fra Windows 7.

Standard delte mapper

Etter installering av Windows Home Server vil du legge merke til at standard delte mapper er Musikk, Bilder, Offentlig, Innspilt TV, Programvare og Videoer. Disse mappene kan ikke slettes, men vi kan lage egne mapper hvis nødvendig. Vi kan også gå gjennom og endre tillatelser og vise mappeskrivelser.

Få tilgang til delte mapper

Du kan få tilgang til de delte mappene på serveren på noen forskjellige måter. Den ene er å dobbeltklikke på Delte mapper på serveren ikonet som ble opprettet på skrivebordet når du installerte WHS-konsollen.

Eller høyreklikk på WHS Console-ikonet i skuffen og velg Delte mapper.

Åpne WHS-konsollen og under Delte mapper høyreklikk og Åpne mappen du vil ha.

Du kan også gå inn i Nettverk og dobbeltklikke på Home Server-ikonet ...

Hvilken metode du bruker, vil åpne mappen Delt mapper, og du kan begynne å bla gjennom dataene dine.

Legg til ny mappe

Å legge til en ny mappe er ganske rett frem. Åpne Windows Home Server Console og under Delte mapper klikk Legg til fra verktøylinjen eller høyreklikk et tomt område i Deltte mapper og velg Legg til i hurtigmenyen.

Uansett vil det dukke opp veiviseren for å legge til en delt mappe der du skriver inn navnet på mappen og gi det en beskrivelse hvis du vil. Du må bestemme om du vil aktivere mapp duplisering eller ikke. Når den er aktivert, dupliserer den mappen og filene som finnes i den over flere stasjoner på serveren. Det vil ta dobbelt så mye plass på den totale lagringen av serveren din, og det kan ta en stund før prosessen fullføres. I dette eksemplet ... vil disse filene være store videofiler, og vi trenger ikke å lage en duplikat.

Deretter må vi velge hvilken type tilgang hver bruker vil ha til den nye mappen. Typer tilgang er som følger ...

  • Full - Brukeren kan vise, legge til, .modify og slette filer i den delte mappen.
  • Lese - Brukeren kan vise filer i den delte mappen, men kan ikke legge til, endre eller slette filer.
  • Ingen - Brukeren kan ikke vise, endre eller slette noe i den delte mappen ... de har ingen tilgang.

Mappen har blitt opprettet, og du kan lukke ut av veiviseren og begynne å legge til filer.

Nå i Windows Home Server Console kan vi se den opprettede mappen heter DVD Movies. Vi ser også beskrivelsen, den er tom, Duplisering er slått av, og en status for sunn.

Slett en delt mappe

Hvis du noen gang finner ut at du må slette en delt mappe du opprettet, høyreklikker du mappen og velger Fjern fra menyen.

Klikk deretter ferdig på advarselsmeldingen hvis du er sikker på at du vil slette den. Husk at hvis en mappe blir duplisert, blir den også slettet. Du kan heller ikke slette mappene som ble inkludert som standard av WHS.

Endre mappeegenskaper

Vi kan også gå tilbake og endre egenskapene og brukerens tilgang til mappene når som helst. I dette eksemplet opprettet vi en Dokumenter delt mappe og ønsker å aktivere mappe duplisering og endre brukertilgang. Høyreklikk bare på mappen og velg Egenskaper.

Egenskapsvinduet vises, og under kategorien Generelt vil vi merke boksen ved siden av Aktiver mappedplisering. Du trenger minst 2 stasjoner på serveren din for å aktivere mapping av mapper. Hva det gjør, kopieres mappen og innholdet automatisk til en annen stasjon. Den synkroniserer også mappen med duplikatet. Så for eksempel hvis du tar en fil ut av mappen, det er også oppdatert i duplikatet.

Dette er veldig praktisk, forutsatt at en av serverdriverne mislykkes, har du fortsatt tilgang til mappens innhold. Husk at duplisering tar to ganger så mye plass på totalt lagringsplass. Du vil kanskje bruke denne funksjonen til de viktigste filene og dokumentene dine.

Klikk på fanen Brukertilgang for å endre hvilken type tilgang hver bruker har til mappen.

Du får en melding som minner deg om at de nye tillatelsene ikke trer i kraft før brukeren logger seg av og deretter tilbake til maskinen.

Hvis en bruker forsøker å få tilgang til en fil du ikke har tildelt rettigheter til, får de en feilmelding om filtilgang.

Du kan også sjekke ut mappeloggen og se hvordan den har vokst over tid. Høyreklikk en bestemt og velg historie ... som gir en skjerm som viser hva som har skjedd. Du kan velge å vise uke, måned, år eller full historie.

Hvis du prøver å vise historien til en mappe som ikke har hatt nok tid til å samle noen, får du følgende feil. En mappe må være i drift i minst en uke.

Konklusjon

Windows Home Server er en utmerket måte å sentralisere alle dataene dine, og få tilgang til den fra forskjellige maskiner i hele huset eller på mindre kontorer. Administrere de delte mappene på serveren vil være en av de viktigste administrative funksjonene du må gjøre. Du vil kunne administrere brukerkonto tilgang til mappene på nettverket og over nettet.Funksjonen Mappduplisering er en fin måte å sikre at det er overflødig sikkerhetskopiering av de viktigste filene dine.

Denne veiledningen bør hjelpe deg med å komme i gang med å bruke og forstå delte mapper på hjemmeserveren din. Du vil kanskje også sjekke ut våre artikler om hvordan du administrerer brukerkontoer i WHS, og hvordan du sikkerhetskopierer WHS-mapper til en ekstern stasjon.

Link
Plus
Send
Send
Pin