Skip to main content

Konfigurere foreldrekontroll i Windows 7 Media Center

Konfigurere foreldrekontroll i Windows 7 Media Center

Geoffrey Carr

Hvis familien din bruker Windows 7 Media Center til å se mange filmer og TV, vil du kanskje blokkere visse programmer fra de yngre. I dag tar vi en titt på foreldrekontrollfunksjonen i Windows 7 Media Player, som lar deg blokkere bestemte TV- og filmkarakterer.

Oppsett foreldre kontroller

Hvis du vil sette opp foreldrekontroll i Windows 7 Media Center (WMC), blar du til Oppgaver i hovedmenyen.

I Innstillinger-delen klikker du på Generelt.

Fra listen Generelle innstillinger klikker du på Foreldrekontroll.

Nå blir du bedt om å opprette en 4-sifret tilgangskode. Pass på at det er noe du husker, og at barna dine ikke vil være i stand til å gjette.

Nå i foreldrekontroll kan du begynne å velge hva du vil blokkere barna fra å få tilgang til. Her starter vi med TV-vurderinger.

Velg boksen for å slå på TV-blokkering, velg Maksimum tillatt TV-vurdering, og lagre valgene dine. Herfra kan du også velge Blokker uberettede TV-programmer for innhold.

Klikk på Avansert for å få mer detaljerte valg i det du vil blokkere eller tillate. Du kan velge mellom Fantasy Violence, Suggestive Dialogue, Offensive Language, Sexual Content og Violence.

Etter at du har lagret dine valg, kan du gå tilbake og bestemme å blokkere Film / DVD-rangeringer. Velg maksimalt tillatt filmvurdering, velg om du vil blokkere uklassifiserte filmer, og lagre valget ditt.

Fra hovedmenyen for foreldrekontroll kan du endre tilgangskoden eller tilbakestille kontrollene som vil sette dem alle tilbake til standardinnstillingene.

Etter at du har konfigurert foreldrekontroll, må du angi tilgangskoden din hver gang du vil foreta endringer. Dette forhindrer barna i å gå inn og endre innstillingene.

Når du har alt oppsett, når du prøver å se noe som er blokkert, vil du se en melding som indikerer at nivået er satt av foreldrekontroll.

Hvis du trykker på Ja for å fortsette, ser du at programmet er blokkert.

For å se showet må du angi tilgangskoden din. Så med mindre barna dine fikk tak i koden din, vil de ikke kunne se innholdet.

Selvfølgelig kan du se hvilket innhold du vil ha ved å skrive inn koden din. Det kan virke som en smule uleilighet, men hvis du vil bidra til å holde barnas øyne unna upassende innhold, er det en liten pris å betale. Hvis du vil kontrollere programmene og Internett-innhold som barna dine har tilgang til, må du sjekke ut vår artikkel om hvordan du bruker foreldrekontroll i Windows 7.

Link
Plus
Send
Send
Pin