Skip to main content

Legg til dato Tidsstempel til bilder når du importerer dem i Windows 10

Legg til dato Tidsstempel til bilder når du importerer dem i Windows 10

Geoffrey Carr

Når du importerer bilder fra kameraet ved hjelp av Windows Fotogalleri, pleide det å legge til datotidstempel sammen med bildenavnet på kameraet lagringsenheten. Formatet pleide å være ååååmmddttmmss eller bare ÅÅÅÅ-MM-DD og deretter sekvensielle tall etter det. Men når Windows ble oppdatert, ble dette fjernet som en standardhandling siden Windows Photos Gallery ikke lenger ble støttet i Windows 10. Mange trenger dette valget, fordi det gjør det enkelt å organisere eller finne filer i kronologisk rekkefølge. I denne veiledningen deler vi hvordan du legger til datostempel for å navngi bildene når du importerer bilder i Windows 10.

Legg til dato Tidsstempel til bilder i Windows 10

Gode ​​nyheter er at importvinduet fortsatt er tilgjengelig i Windows, og du kan fortsette å bruke Windows Photos Gallery, og få samme funksjon.

  • Høyreklikk på skrivebordet, og velg Ny og deretter snarvei.
  • Deretter spør snarveien for plassering, kopi lim inn den neste linjen der-
%SystemRoot%system32 undll32.exe '%SystemDrive%Program FilesWindows Photo ViewerphotoAcq.dll',PhotoAndVideoAcquire
  • Klikk på neste knapp. Legg til et passende navn for snarveien din, Importer bilder med datatid, og lagre det. Hvis du bruker det veldig ofte, kan du også knytte dette til startmenyen eller oppgaven for rask tilgang.
  • Koble til kameraet, og dobbeltklikk for å starte importøren. Det vil autodetektere kameraene dine, og be deg om å velge det. Velg og importer.

  • Før den faktiske importen, kan du forhåndskonfigurere funksjoner.
    • Legg til koder på alle bildene.
    • Klikk på Avanserte alternativer, og du kan konfigurere lagre plassering for bilder, lagre plassering for videoer, mappens navn kan ha Dato og navn lagt til, Filnavnet kan inkludere datatid og navn vedlagt sammen.
  • I tillegg har du muligheten til å slette filer fra kameraet, åpne filutforsker etter at importen er fullført, og rotere bilder ved import

Før du importerer bilder og videoer, får du se en forhåndsvisning av begge. Du kan velge å hoppe over noen få importer ved å fjerne markeringen i boksen ved siden av den. Programvaren tilbyr deg også å se bilder i grupper som i enkle ord gruppert etter dato. Til slutt kan du velge å importere bare nye til å hoppe over duplikatfilimport.

Mens Photos App på Windows 10 tilbyr et moderne grensesnitt, og sannsynligvis en bedre måte å vise bilder, er det ganske sakte, og uten noen mulighet for import. Vi vil gjerne se om små, men viktige alternativer som disse er lagt til, så import kan være fruktbart.

Link
Plus
Send
Send
Pin