Skip to main content

OCR noe med OneNote 2007 og 2010

OCR noe med OneNote 2007 og 2010

Geoffrey Carr

Kvalitet OCR-programvare kan ofte være veldig dyrt, men du kan ha en allerede installert på datamaskinen din som du ikke visste om. Slik kan du bruke OneNote til OCR noe på datamaskinen din.

OneNote er en av de oversett perlene i nyere versjoner av Microsoft Office. OneNote gjør det enkelt å ta notater og holde styr på alt med integrert søk, og tilbyr flere funksjoner enn den populære konkurrenten Evernote. En måte er det bedre, er den optiske karakteregenskapen (OCR) av høy kvalitet. En av Evernote mest populære funksjoner er at du kan søke etter noe, inkludert tekst i et bilde, og du kan lett finne det. OneNote tar dette videre, og straks OCRer enhver tekst i bilder du legger til. Deretter kan du enkelt bruke denne teksten og kopiere den fra bildet. La oss se hvordan dette fungerer, og hvordan du kan bruke OneNote som den ultimate OCR.

Merk: Denne funksjonen er tilgjengelig i OneNote 2007 og 2010. OneNote 2007 er inkludert i Office 2007 Home og Student, Enterprise og Ultimate, mens OneNote 2010 er inkludert i alle utgaver av Office 2010, med unntak av Starter-utgaven.

OCR noe

Først legger vi til noe til OCR i OneNote. Det er mange forskjellige måter du kan legge til elementer til OCR i OneNote. Åpne en tom side eller en du vil sette inn noe i, og følg deretter disse trinnene for å legge til det du vil ha i OneNote.

Bilde

Bare dra og slipp et bilde med tekst i en notatbok ...

Du kan også sette inn et bilde direkte fra OneNote. I OneNote 2010, velg Sett inn-fanen, og velg deretter Bilde.

I OneNote 2007 velger du Sett inn-menyen, velger Bilde, og velger deretter Fra fil.

Skjermklipp

Det er mange ganger vi ønsker å kopiere tekst fra noe vi ser på skjermen, men det er ingen direkte måte å kopiere tekst fra den tingen. Du kan for eksempel ikke kopiere tekst fra tittellinjen til et vindu eller fra en flashbasert elektronisk presentasjon. For disse tilfellene er skjermklippsmodulen veldig nyttig. Hvis du vil legge til et klipp av noe på skjermen i OneNote 2010, velger du Sett inn-fanen i båndet og klikker Skjermklipp.

I OneNote 2007 klikker du enten på Klipp-knappen på verktøylinjen eller velger Sett inn-menyen og velger Skjermklipp.

Alternativt kan du ta skjermklipp ved å trykke på Windows-tasten + S.

Når du klikker på Skjermklipp, vil OneNote minimere, skrivebordet ditt vil falme lettere, og musepekeren endres til et plustegn. Nå, klikk og dra over alt du vil legge til i OneNote. Her velger vi tittelen på denne artikkelen.

Den delen du valgte vil nå dukke opp i OneNote-notatboken, komplett med dato og klokkeslett klippet ble laget.

Sett inn en fil

Du er ikke begrenset til bilder; OneNote kan til og med OCR noe i de fleste filer på datamaskinen. Du kan legge til filer direkte i OneNote 2010 ved å velge File Printout i Insert-fanen.

I OneNote 2007 velger du Sett inn-menyen og velger Filer som Utskrift.

Velg filen du vil legge til i OneNote i dialogboksen.

Velg Sett inn, og OneNote vil pause midlertidig når den behandler filen.

Nå vil filen dukke opp i OneNote som en utskrift med en lenke til den opprinnelige filen over den.

Du kan også sende en fil direkte til OneNote via OneNote virtuell skriver. Hvis du har en fil åpen, for eksempel en PDF, som du vil OCR, bare åpne utskriftsdialogboksen i det programmet og velg Send til OneNote-skriveren.

Eller, hvis du har en skanner, kan du skanne dokumenter direkte inn i OneNote ved å klikke Skannerutskrift i fanen Sett inn i OneNote 2010.

I OneNote 2003, for å legge til et skannet dokument, velg Sett inn-menyen, velg Bilde, og velg deretter Fra Skanner eller Kamera.

OCR bildet, filen eller skjermbildet du legger inn i OneNote

Nå som du har ting til OneNote, la oss få det til å fungere. OneNote gjorde automatisk en OCR-skanning på alt du satt inn i OneNote. Du kan sjekke for å være sikker ved å høyreklikke på et hvilket som helst bilde, skjermbilde eller fil du har satt inn. Velg "Lag tekst i bilde søkbar" og sørg for at riktig språk er valgt.

Nå kan du kopiere tekst fra bildet. Bare høyreklikk på bildet, og velg "Kopier tekst fra bilde".

Og her er teksten OneNote finner i dette bildet:

OCR anything with OneNote 2007 and 2010 - Windows Live Writer

Ikke dårlig, va? Nå kan du lime teksten fra bildet inn i et dokument eller hvor som helst du trenger å bruke teksten.

Hvis du i stedet kopierer tekst fra en utskrift, kan det gi deg muligheten til å kopiere tekst fra denne siden eller alle sidene i utskriften.

Dette fungerer nøyaktig samme i OneNote 2007.

I OneNote 2010 kan du også redigere teksten OneNote har lagret i bildet fra OCR. På denne måten, hvis OneNote leser noe feil, kan du endre det slik at du fortsatt kan finne det når du bruker søk i OneNote. I tillegg kan du bare kopiere en bestemt del av teksten fra redigeringsboksen, slik at den kan være nyttig bare for generell kopiering også. For å gjøre dette, høyreklikk på elementet og velg "Rediger alt tekst".

Her er vinduet for å redigere alternativ tekst. Hvis du bare vil kopiere en del av teksten, velger du bare den og trykker Ctrl + C for å kopiere den delen.

Søker

OneNotes OCR-motor er veldig nyttig for å finne bestemte bilder du har lagret i OneNote. Bare skriv inn søket ditt i søkeboksen øverst til høyre, og OneNote finner automatisk alle forekomster av det aktuelle uttrykket i alle notatbøkene dine. Legg merke til hvordan det fremhever søkeordet selv i bildet!

Dette fungerer på samme måte i OneNote 2007. Legg merke til hvordan det uthevet "How-to" i et bilde av header-bildet på vår favorittwebside.

I Windows Vista og 7 kan du også søke etter ting OneNote OCRed fra Start Menysøket. Her finner du startmenysøket ordene "Windows Live Writer" i vår OCR Test notatbok i OneNote hvor vi satt inn skjermklippet over.

Konklusjon

OneNote er et veldig nyttig OCR-verktøy, og kan hjelpe deg med å fange tekst fra omtrent alt. I tillegg, siden du enkelt kan søke alt du har lagret i OneNote, kan du raskt finne alt du legger inn når som helst. OneNote er et av de minst brukte Office-verktøyene, men vi har funnet det veldig nyttig og håper du gjør det også.

Link
Plus
Send
Send
Pin